korba = zjechany kwadrat

pieniekziom
Kontakt:

korba = zjechany kwadrat

Post autor: pieniekziom »

Siema
dzisiaj sobie pojezdzilem na rowerze no i sobie jade do domku i taki zonk cos mi tutaj sie buja korba , patrze a tu cała lewa strona sie buja no to sobie myśle ze to tylko śrubka itepe. Przylaze do domu no i odkrecam (palcami bo klucza nie mialem ) odkrecam patrze i ze ten kwadracik troche zjechany jest. No support caly powiedzmy jest. No i pytanie:
Czy to tylko wystarczy dokrecic czy bede musial wymieniac korbe itp??
i jeszcze takie glupie bardzo
do servisu mam daleko ( z goclawia na ursynow do plusa to kawalek spory jest)
Czy goscie mi w servisie gianta pod blokiem wkreca sruba gratis czy biora kase za takie pierdoły?? bo akurat nie mam takiego kluczyka
o i macie tu fotke
www.pieniekzone.republika.pl/korba.jpg
dzieki
hueheuheue
q[]-[]ta
Kontakt:

Post autor: q[]-[]ta »

powinni ci to za darmo zrobic... a w taki klucz lepiej sie zapoatrz, to jest zwykly imbys [ chyba ze masz nasadowke ] , bo jak ci sie kiedys tam odkreci, to z buta bedziesz wracal..

a co do zmiany korby, zalezy jak mocno sie wyjechala, jelsi jechales na niej dlugo odkreconej to mozesz miec problem... ale takie lewe ramie alu kosztuje
21 zl
punkers
Kontakt:

Post autor: punkers »

jak widze na zdjęciu nie jest tak żle włóż podkładki najlepiej 2 albo 3 i dokręć jak będzie się odkręcać to możesz do kwadratu kawałki żyletek powkładać albo jakies alluminium ja jeździłem z kluczem w plecaku za nim na nowa korbe nie uzbierałem ale to już przeszłość
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

Jak miales calosc tak skrecona ze srube palcami wykrecic mogles to nie dziw sie, ze Ci sie kwadrat wyrobil ;)

Rada moja taka jak poprzednikow - zyletki albo skrec bardzo mocno kluczem. W serwisie takie rzeczy powinni za darmo zrobic, ale Giant to bucowa wiec mozesz z 5 zeta przygotowac...
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
pieniekziom
Kontakt:

poprostu takie kluczyki mam tylko na dzialce w domu to nawet wiertarki nie mam:P
dzisiaj cos wykombinawalem i jakos dokrecilem troche kombinerkami:P i jest taki zonk ze lata mi troche na boki w tym samym miejscu tzn ze kreci sie gdy jest tak na skoks trudno wytlumaczyc...
www.pieniekzone.republika.pl/korba2.jpg
dzieki
hueheuheue
pieniekziom
Kontakt:

bylem w giancie i mi przykrecili nic sie nie rusza i wogule jest git:D nawet kasy nie chcieli. Ale teraz mam stracha przed skakaniem boje sie ze rozwale korbe:(
hueheuheue
Dirt-Jumper
Kontakt:

Post autor: Dirt-Jumper »

Najlepiej jak bedziesz jeździł z kluczem w plecaku. Pozbieraj sobie na nową korbe na ISIS. Najlepiej truvativ hussefelt. Na allegro mozna kupić same ramiona za 180 zł.
ODPOWIEDZ