NIE UZNALI GWARY PIKA 426 POMOCY
NIE UZNALI GWARY PIKA 426 POMOCY
Witam mam takie pytanie mam rock shox pika 426 i pękł na bosterze . Amortyzator był kupiony na allegro jako nowy z gwarancjom ze wszystkim . Po 2 miesiącach użytkowania pękł odesłałem go na gwarę ale nie uznali napisali mi tak : Pękniecie nie podlega naprawie gwarancyjnej. Proszę o zwrócenie się do przedstawiciela ROCK SHOK ( jeszcze źle napisali !!!!!!!) Polska w celu naprawy lub wymiany odpłatnej , Co mam w takiej sytuacji zrobić mam jakieś podstawy do otrzymania bezpłatnej naprawy wymiany ??Szukałem na necie ale nic sensownego nie znalazłem proszę o odp Pozdrawiam.
jeżeli masz gwarancję na amora oraz dowód zakupu(oczywiście wszystkie papiery polskie) to sklep nie ma prawa decydować czy reklamacja jest uwzględniona czy nie....o tym decyduje przedstawiciel.....a jeżeli masz wszystko to co napisałem wyżej to masz duże szanse na pozytywne rozpatrzenie reklamacji u Harego...oczywiście jeżeli uszkodzenie nie było z twojego powodu i nie ma sladów jakiegoś uderzenia czy cos w tym stylu
taaa, lup marcoki, i tez nieuznaja gwarancji, a pieniadze wisza na drzewie... Trzeba walczyc z pomoca rzecznika praw konsumenta, zeby bylo coraz mniejsze olewanie klienta, wkurwia mnie to. jak jestem za granica, to nawet kumple dostaja marcoki z gwary, popekane na koronie, w polsce, chyba zadna usterka marcoki-gregorio niemoze byc rozpatrzona na rzecz klienta. Chyba tylko manitou w pl uznaje gware na amory.
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
skoro masz papiery to tym bardziej napisz do sklepu ze oni nie maja prawa wystawiac wlasne opini i ich obowiazkiem jest odeslanie do dystrybutora a on tym sie dalej zajmuje , a jak cos powiedz ze sprawe zglosisz do rzecznika praw konsumenta i zlozysz zazalenie na taka dzialalnosc sklepu ;]
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
dużo zależy od tego jakie masz papiero i co w nich napisane
następnie czy pęknięcie to wina materiału - jakaś niedoróbka czy może mechanicznego urazu na skutek skoku ,wypadku itd i to jest kluczowe i roztrzygające ale jeśli podeszli by to tego profesjonalnie - ten sklep z allegro to oni odesłali by go do producenta reklamując wade fabryczną i oddali do przepadania - decyzja zapadła by tam .
jednak allegro to allegro pewnie to amory sprowadzone skądś z niepewną jako taką gwarancją
wczytaj sie w papiery a może masz tylko paragon ?
pamiętaj za pytanie sie nie płąci - spytaj w harfie w jaki sposób mogą pomóc
może to oni wyślągo do producenta
pozdro
następnie czy pęknięcie to wina materiału - jakaś niedoróbka czy może mechanicznego urazu na skutek skoku ,wypadku itd i to jest kluczowe i roztrzygające ale jeśli podeszli by to tego profesjonalnie - ten sklep z allegro to oni odesłali by go do producenta reklamując wade fabryczną i oddali do przepadania - decyzja zapadła by tam .
jednak allegro to allegro pewnie to amory sprowadzone skądś z niepewną jako taką gwarancją
wczytaj sie w papiery a może masz tylko paragon ?
pamiętaj za pytanie sie nie płąci - spytaj w harfie w jaki sposób mogą pomóc
może to oni wyślągo do producenta
pozdro