Witam zwracam sie do was o pomoc mam do wyboru przedni hamulec magura hs33 a tarcze Hayes HMX 1 mechaniczna i nie wiem co bedzie wydajniejsze i jakie ma wady i zalety POZDRAWIAM I Z GORY DZIEKUJE
jak to jakas stara magura to bym zrezygnowal jednak i wzial hmx1 , szczerze to w ogle wolal bym chyba hmx ;] , dobry hampelek poprostu , chociaz jak w streecie jezdziszto szansa uszkodzenia tarczowki teoretycznie wieksz - tarcza , ale w magurce moze urwac kabelek i masa srania bedzie ;]
ja bym wybrał tarcze. przedewszystkim ze względu na to ze jak scentruje mi sie cos koło to nie martwie sie tym ze klocki ocieraja mi o obrecz. MX-1 do dobry hamulec, jak na mehanika,
jak masz mocną obręcz typu dx-32 to hs są wypas sam na nich jeżdże przewody są wytrzymałe i po tylu sztosach jakie miały nic im sie nie dzieje jednyną wadą tych hamulców są drogie kocki w granicsach 50 zł para )trialowe) mają lepszą siłem ale szybciej się scierają :Dlub zwykłe za 25 na allegro ...no chyba że sobie kupisz tarcze hydrauliczzną .. ale street i tricky typu pedal kick to lepiej na hs-ach niż na tarczach
R.R.T. mi sie w streecie na tarczy jeździ spoko, mam avida juicy 5, bardzo fajnie sie jeździ, avid tez ma mocne pancerze, wygladaja na bardzo cienkie ale naprawde sa wytrzymałe.
z tylu mam magure i jestem z niej bardzo zadowolony :) Dziekuje za pomoc dzisiaj zakladam hayesa i mysle ze bedzie sie na nim fajnie jezdzilo :) POZDRAWIAM