opłaca sie kupowac drogie stery?

dragon44
Kontakt:

opłaca sie kupowac drogie stery?

Post autor: dragon44 »

mam taki problem, skladam rower do streetu\dirtu i robi sie krucho z kasa, i zastanawiam sie czy oplaca sie kupowac stery za 150zl. moze lepiej kupic jakies tanie tylko zeby byly np. neco . co o tym myslicie?
Zychu-wawa
Kontakt:

Post autor: Zychu-wawa »

stery to podstawa jesli kupist jakies dziadosrwo to bedziesz musal je co chwile wymieniac
a jesli chcesz zaoszzedzic to kup fsa the pig pro sa w miare taniei bmocne
SPZREDAM STERY CHRS KINGA KOLOR CHROM UZYWANE CENA 300ZL GG4513876
Arek132
Kontakt:

Post autor: Arek132 »

Cena wcale nie zawsze idzie z jakoscia. Jezdzilem na sterach Tioga ACC-1 i zlamalem lozysko. Kupoilem FSA the pig dh pro i jestem z nich bardzo zadowolony. Polecam te stery.
KOXX
Kontakt:

Post autor: KOXX »

ja jak składałem bika to zaoszczędziłem na sterach. było to rok temu. kupiłem wtedy jakieś stery Neco na kulkach za 18zł i żadnych problemów do tej pory nie miałem :D tylko teraz miska mi popękała i wianek sie posypał :(
http://www.pinkbike.com/photo/1254584/
normalnie o tej porze wożę się na dworze
3,143k4r2
moderator
Kontakt:

Post autor: 3,143k4r2 »

Dokladnie jak mowia przedmowcy. FSA PIG PRO DH na maszynach kupujesz sporo ponizej 100 zl i sa to naprawde dobre stery.
n0 ridE n0 fUN
ŚwierQ
Kontakt:

Post autor: ŚwierQ »

nie bede oryginalny piszac : PIG DH PRO ;] Sam uzywałem - chwalę
roweru nie ma i nie bedzie... pogodzilem sie z tym. :|
ble
Kontakt:

Post autor: ble »

taak tez mam FSA PIG cos tam pro:P
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Zaletą chujowych sterów jest to że one się sypią, natomiast podstawową wadą jest to że takie stery jak FSA The Pig/Pig dh pro niszczą główkę ramy pozostając obojętnym atakom rury widelca...
Wszystko przenoszone jest na główke która łatwo się owalizuje (wybija) między innymi dlatego że pig ma bardzo płytkie kołnierze.
Mimo to są to moim zdaniem jedne z lepszych sterów, mam juz 3-cie w jednej z trzech ram i jestem zadowolony z wyboru bo stery są bardzo wytrzymałe. Słyszałem tylko o jednej usterce, reszta to niestety popsute główki, ale to żadko się zdarza.
Stanik
Kontakt:

Post autor: Stanik »

FSA PIG DH PRO. Ja mam DaBomba X-10 i po poł roku jazdy sypią sie łożyska. A co sądzicie o nowych sterach Prodigy?? np. tych http://www.downhill.pl/produkt.php?pid=165&cid= ??
http://sstanikk.pinkbike.com/album/Freeride/
dragon44
Kontakt:

a gdzie dostane te stery fsa pig dh pro, szukam juz 2 godziny i nic, prawie- bo znalazlem tylko sklep http://www.bike-center.pl/ i kosztuja tam 89zl a o przesylce nie ma mowy, nie chce zamawiac bo jak dowala +20zl za przesylke to mozna sie bedzie pochlastac...
gg: 701107
Stanik
Kontakt:

Post autor: Stanik »

Nie wiem czy znajdziesz te stery gdzies taniej...
http://sstanikk.pinkbike.com/album/Freeride/
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

konex pisze:Zaletą chujowych sterów jest to że one się sypią, natomiast podstawową wadą jest to że takie stery jak FSA The Pig/Pig dh pro niszczą główkę ramy pozostając obojętnym atakom rury widelca...
Wszystko przenoszone jest na główke która łatwo się owalizuje (wybija) między innymi dlatego że pig ma bardzo płytkie kołnierze.
Mimo to są to moim zdaniem jedne z lepszych sterów, mam juz 3-cie w jednej z trzech ram i jestem zadowolony z wyboru bo stery są bardzo wytrzymałe. Słyszałem tylko o jednej usterce, reszta to niestety popsute główki, ale to żadko się zdarza.
niezła teoria.

nie opłaca sie kupowac cos drozszego niz pigi dh pro poniewaz one w zupelnosci daja rade.
po kilku latach w kilku ramach sa jak nowe
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
konex
Kontakt:

Yogi Potwierdzona moją własną autopsją oraz znajomego. Stery przerzywają Monstery natomiast główki nie :P
dragon44
Kontakt:

no milo ze fsa pig dh pro sa zajeb*ste ale gdzie je dostane?
gg: 701107
Konradek
Kontakt:

Post autor: Konradek »

ja jak narazie mam stery reborna bloodline pro i tez sie trzymaja, mam nadzieje ze jak najdłużej tak bedzie
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=2332
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

konex pisze:Yogi Potwierdzona moją własną autopsją oraz znajomego. Stery przerzywają Monstery natomiast główki nie :P
az dziwne moze te ramy byly niedojebanee

ja mialem je w 4 ramach i w zadnej nie rozwalilem glowki przez pigi, fakt ze ramy nie byly dluzej jak 1,5 sezonu ;]
z ostatniej wybijalem je ok 40min
wbilem do kolejnej i kreca sie jak marzenie.
Kazda z ram miala/ma wzmocniona glowke specjalnymi ringami

co nie zmienia faktu ze pigi poprawnie wbite, w zdrowej glowce i dobrze skrecone są PRAWIE nie do rozkurwienia.
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
wd40
Kontakt:

Post autor: wd40 »

Yogi pisze:
konex pisze:Zaletą chujowych sterów jest to że one się sypią, natomiast podstawową wadą jest to że takie stery jak FSA The Pig/Pig dh pro niszczą główkę ramy pozostając obojętnym atakom rury widelca...
niezła teoria.

nie opłaca sie kupowac cos drozszego niz pigi dh pro poniewaz one w zupelnosci daja rade.
po kilku latach w kilku ramach sa jak nowe
Znajomy posypal pigi w 4 miesiace (cos kolo tego, moze mniej). Poza tym 150zl za stery to nie jest duzo- duzo to kris kingi, race face itp. Jak zwykle oplaca sie kupic drozsze jak Cie stac, cos tanszego to zawsze jest jakis kompromis miedzy jakoscia jednej czesci a drugiej (za ktora da sie to co sie nie dalo za pierwsza).
konex
Kontakt:

Yogi Na pewno bardziej niż Point...;)
Nie będe z czystego przyjacielstwa do dystrybutora w Polsce ujawniał jaka to była rama oraz jaki rozpiździł mój znajomy również ;]
ODPOWIEDZ