mam małe pytanko
co zrobic aby nie bolały mnie nadgarstki, bo ostatnio coraz bardziej mnie bolą
jak pojeżdze z 3 godz to mam wrażenie jakby mi miały odpaść
zbadaj je u lekarza moze masz zapalenie bo normalne to nie jest (lub masz twardy amor na swoj rodzaj jazdy) albo zaczynasz jezdzić i nadgarstki masz jeszcze nie wyrobione ..........RADA .............nie przeciązaj !!!!
Mnie też bolały jak miałem mój stary elastomerowy amorek, teraz z blackem jest ok. Niestety zmiana amorka to droga inwestycja, więc spróbuj czegoś prostszego. Po prostu przed jazdą zrób rozgrzewkę swoim nadgarstkom, to podobno pomaga uniknąć kontuzji.
nie mów hop póki nie przeskoczysz
GG 4103358
http://tiny.pl/h9qn
Kurde dołączam się do pytania. Mnie boli ale tylko lewy nadgarstek, zawsze po jeździe na rowerze(lub w czasie jak dużo skacze). Kierownice mam wysoko więć raczej większy ciężar jest na tył-na nogi...Poza tym nie rozumiem czemu tylko cały czas ten lewy a prawy nic...Ból jest dosyć mocny, czasami mam problemy z podniesieniem butelki 1.5l z wodą. Od czego to zależy?????????
Sa takie elastyczne opaski usztywniajace moze to pomoze, a moze bedzie jeszcze gorzej :))). A moze masz stan zapalny? Swoja droga bardzo latwo przewiac kosci na biku. jesli poza nadgarstkami bola cie takze kosci srodrecza i paliczki to pewnie cos ze stawami wiec wal do jakiegos reumatologa.
To zalezy od wielu czynnikow, np. amortyzator, styl jazdy, kierownica,gripy i nawet hamulce. Od miesiaca boli mnie lewy nadgarstek i podejrzewam ze jest to spowodowane zmianom kierownicy, czasami bol jest taki ze nie moge nacisnac hamulca.
Ej a rozgrzeal sie ktorys z was przed jazda bo jak by nie patrzec ale rowerek to zaje*$^*%^$ty wysilek dla miesni jest...I normalne ze nie rozgrzane sie szybciej mecza i sa bardziej podatne na urazy zlamania i bole .. (zmeczenie materialu) ?? ~!!~