Jaki Olej do Jr T 2003
Jaki Olej do Jr T 2003
Jaki olej bedzie dobry ,zeby jurek byl w miare czuły na nierówności. W tej chwili mam go bardzo zmulonego i jak jade dosyc dłużej i szybko yo mają mi nadgarstki odpaść.
Z góry dzięki.
Z góry dzięki.
<o_O>
]---|---[
.._/\_..
http://www.skradzione-rowery.prv.pl/
]---|---[
.._/\_..
http://www.skradzione-rowery.prv.pl/
HEH
mam taiego juniora i ja stosuje olej MOBILE ONE 5-10W. a jest zmulony poniearz skrecają sie tłumiki same. sa 2 metody
1 dłuuuuuuugi imbus 10 i odkręcasz na maxa i one sie blokuja (przy okazji zmieniasz olej)
2 odwracasz go czekasz az olej spłynie na dół... odkręcasz dolne lagi i zdejmujesz. widzisz wtedy tłumiki te tłumiki zdejmujesz szczypcami sagera (*thx cyc) nrmalnym imbusem juz to regulujesz (i jakoś to zablokuj zeby ci sie sam nie skręcał (a moze nie bedzie ci sie skręcał , moze tylko mój sie skreca)) czyścisz tłumik i inne części zmieniasz olej
wchodzi około 260ml do 1 lagi, a marzocchi na str podaje ze trzeba wlać oleju 11cm od góry wciśniętego amora bez spręzyn.. co w przeliczniu daje około 260ml
jak masz jakies pytania to pisz bo niewiem zcy to w miare jasno przedstawiłem
mam taiego juniora i ja stosuje olej MOBILE ONE 5-10W. a jest zmulony poniearz skrecają sie tłumiki same. sa 2 metody
1 dłuuuuuuugi imbus 10 i odkręcasz na maxa i one sie blokuja (przy okazji zmieniasz olej)
2 odwracasz go czekasz az olej spłynie na dół... odkręcasz dolne lagi i zdejmujesz. widzisz wtedy tłumiki te tłumiki zdejmujesz szczypcami sagera (*thx cyc) nrmalnym imbusem juz to regulujesz (i jakoś to zablokuj zeby ci sie sam nie skręcał (a moze nie bedzie ci sie skręcał , moze tylko mój sie skreca)) czyścisz tłumik i inne części zmieniasz olej
wchodzi około 260ml do 1 lagi, a marzocchi na str podaje ze trzeba wlać oleju 11cm od góry wciśniętego amora bez spręzyn.. co w przeliczniu daje około 260ml
jak masz jakies pytania to pisz bo niewiem zcy to w miare jasno przedstawiłem
szczypce kupisz w castoramie. Ja tam kupilem dalem z 5 zl
a dlugi imbus mozesz inaczej zalatwic
pret zbrojeniowyi na koncu zakontruj nakretke o srednicy 10 mm :D tez sie sprawdza. A o to duzo latwiej jak o imbusa takiego.
Ja osobiscie mam patyk z nabita na koncu nakretka :D spisuje sie wysmienicie :D
a dlugi imbus mozesz inaczej zalatwic
pret zbrojeniowyi na koncu zakontruj nakretke o srednicy 10 mm :D tez sie sprawdza. A o to duzo latwiej jak o imbusa takiego.
Ja osobiscie mam patyk z nabita na koncu nakretka :D spisuje sie wysmienicie :D
www.pinkbike.com/photo/1007092/