laskawie napisz jaka korba , kwadrat pewnie ? to na 95% masz wyrobiony kwadrat w lewym ramieniu - probuj patentu z kawalkiem puszki , zyletka itp ( opcja szukaj ) uzyj tez kleju do gwintow , jak to nie pomoze to korba do wymiany
jak jest nowa to oddaj na gwarancję. Ja tak miałem ze swoj a miesiąc temu. Oddałem na gware z suportem i dostałęm nowy komplet, od tamtej pory nie ma najmniejszego problemu.
Konradek popieram pomysł. jak skończysz jazde, wejdz sobie do piwnicy, odkręc srube, posmaruj ją lakierem do paznokci i zostaw na noc niech wyschnie ;] rano jak wyschnie to zakrec srubke i elO ;)
nie ! poczekaj az wyschnie bo lakier sie klei i pozniej mozesz miec problem z odkreceniem jak od razu zakrecisz. a tak to wyschnie i zrobi sie taka powloka ktora bedzie mocniej trzymalka a z odkrecaniem nie bedzie problemow. podobna substancja jest na srubach od tarczy (najczesciej taka niebieska ) i dziala tak samo jak zaschniety lakier ;]
ja tam miałem to samo i Super Glutt :D posmarowałem... i trzyma jak hoooj .. jak chce odkrecic to da sie llekiim bo glut sie gruszy .. i na nowo pózniej.
www.pinkbike.com/photo/1523162/ my author Exe and my galery
ja mialem to samo wzialem lakier do paznokci i przykrecilem. (jak bedziesz przykrecal to tak zeby bylo duze przelozenie np naloz dluga rorke na klucz i dokrec) :D
Zanim posmarujesz lakierem, to odtłuść tą śrubę.
W ogóle lakier jest do dupy. Lepiej spróbuj z hydrauliczną taśmą teflonową. Owiń grubo gwint i wkręć. Powinno trochę pomóc.