Ogolnie mówiąc abubaka wychodzi mi tylko na przeszkodach które maja podjazd np.: funbox czy spine. i teraz pytanie: czy jak chciałbym zrobić abu np. na ławce to podskoczyć trzeba bunnym czy pedal up? możę głupie pytanie ale jakoś nie chce wychodzić...
z góry dziekuje za porady
P.S.
Informacja
Nie znaleziono tematów ani postów pasujących do Twoich kryteriów
nie ucz sie na krawezniku! Aby na nim zrobić abu trzeba sie bardzo mocno odchylić do tyłu. Najlepiej uczyć się na murku o dosyć okrągłej lub spłaszczonej krawędzi. Najlepszy do tego będzie murek, ktory sięga Ci do połowy łydki.
jak juz umiesz abubaczke na funbox czy spine, to juz masz prawie to opanowane, wiec troche pocwiczysz i bedziesz robil na czym popadnie, lawki morki barjerki itp
Lubie przeszkody,ktore nie byly budowane z mysla o jezdzie na rowerze
STREET to tylko BMX
człowieku weź spróbuj najpierw 100 razy i sie nauczysz a nie spróbujesz raz i ci nie wyjedzie i odrazu dajesz temat:/ jak sie nauczysz abubaca na pochyłym to męcz go wszędzie. potem jak masz fun boxa to wrzuć na góre paletę potem dwie itd. i ĆWICZ ĆWICZ ĆWICZ a sie nauczysz a nie pytaj sie o każdą głupotę (to było nie tylko do ciebie ale i do innych riderów idacych bardzo na łatwizne)
Ja tam robię z pedal upa a jak się uprę to i z baniaka:P Ale ogólnie to ja robię pedala (mniej prędkości potrzeba). To już twoja indywidualna kwestia, poza tym nie wychodzi ci bo jakiś najazd to coś całkiem innego niż murek. Najazd sam cie ustawia pod kątem a na murek to trzeba sie nauczyć. To prawie jak nauka abu od początku...
pozdro 4 all
Serwisuję repliki ASG. DOBRZE serwisuję ;-) .
GG:8899894