Kolo na tyl
Kolo na tyl
A wiec nie wiem co zlozyc jezdze glownie po miescie. Rowerek to dualowka <cienki jestem zeby nie bylo> . Caly bajq;) : ramka leader foxa-a dragstar 16', mostek NS-a Jump, kiera NS-a NS x-up xl, support Truvativ-a DH, korba blackbox-a, roklingi i napinacz jest;) pedalsy DaBomb-a platformowi z pinami sztyca Accent-a, amor z przodu RST Omega T4:( <ze starego roweru>, kolka tez ze starego i heble to samo. A teraz przyszedl czas na wymiane kolka z tylu bo lapie luuuzy i troszke zdezelowane i nie wiem co zlozyc:/ Slyszalem propozycje kola: obrecz Double Track, szprychy DT Champion i piasta Novateca i kasete Sarma 5.0 calosc okolo 400zeta. Co wy sadzicie na ten temat czy macie jakas inna propozycje i jeszcze jedno pyt obrecz Double Tracka jak cos to spawana czy klejona?? Bo jak sie nie myle sa dwie rozne. Obrecz moze byc przystosowana pod tarcze tylko tyle ze jakis czas bez tylnego hebla bede smiagac;) Czekam na sensowne rady pozdro:)
bartec plz nie czepiaj sie troche zle sformuowalem i tyle, ale chyba wiesz o co mi chodzilo?? i jak widze nikt nic nie ma tu do powiedzenia zbytnio, ani propozycji hm.. w takim razie chyba zlozymy ten zestaw co podalem w temacie. A u stefana bylem i radzil moj zestaw w sumie. W przyszly tyg kupuje jak cos chyba ze ktos cos ciekawego doradzi;>
Mowie o kolku 26cale. To jedno cetrowanie za free jest boskie. A co do ceny to hm.. obrecz w takiej samej cenie, szprych sie nie oplaca kupowac przez neta bo trza cale komplety, piasta u stefana 180 w necie 140+przesylka=150, aaa i do tego musze kasete miec new, stefana ziomy radzily Srama 5.0 u niego 79zeta w necie 55+przesylka=65. Zlozenie kola przez sefana ziomow 30zeta a sam to zrobie a wiec na plus wyjde te 70zeta jakos. Tylko powiedzice czy ten komplecik jest ok czy cos w tej cenie mniej wiecej sie lepszego znajdzie?? Ale jakos nie przeczycie ze to kolko mzoe byc zle to chyba taki komplet kupie;)
PS: Golum w sumie wole cos nowego kupic nie uzywke chyba ze o taki komplecik Ci chodzilo:)
PS: Golum w sumie wole cos nowego kupic nie uzywke chyba ze o taki komplecik Ci chodzilo:)
-
- Kontakt:
hmmm, no nierozpisałes sie zabardzo jak to jezdzisz i czy zalezy ci na wadze bo to jest bardzo istotne dosć, mozna złozyć ciekawe lekie kolo i cięzsze, z tego co napisales ze jestes cienki to ja bym raczej poskladal cos cięzszego ale mocniejszego i jak jeszcze sam bedizes zzaplatał to moj zestaw jest taki jak dla ciebie: sun double wide, championy srebrne, i ten ns coster i kolo wychodzi cie cos kolo 400 zeta tak jak chciales i mas zkolo ciezkie ale mozesz walic niedoloty czy krawęzniki, przyjedziez podcentrujesz i spoko, jesli ci zalezy na wadze too ja w sumie tylko zmienilbym obrecz na sun single tracka lub single wide albo spróbowałbym dt swiss fr 6.1, zreszta jak bedizesz dbal o kolo i sprawdzal jego stan i kontrolował naciagniecie szprych to skusilbym sie do tej opcji z lzejsza obręcza. Ja osobiście jezdzilem kiedys 3 lata na dm 24, championach i shimano br525 i wystarczylo to troche przypilnowac i bezproblemowo wystraczala, jesli ci w czyms pomoglem to sie ciesze
Nie na wadze w sumie mi nie zalezy. A ze to ma byc pierwsze porzadne kolo na tyl to chcialem aby solidne bylo i cos wytrzymalo wkoncu mam sie na tym uczyc smigac;) A nie ze kupie hm.. dm18 i sie pognie;P Czyli sporo osob radzi kolko mniej wiecej to samo ale teraz pyt jaka piasta NS coaster czy Novatec hm... radzcie:D plz;) jak cos to 7073376 i prosze o konwersacje:D
PS: Michal_KRK jak kupwac to wszytsko zeby sie trzymalo a nie wydac 30zeta i bedzie dobra 1miech;) poza tym, ze jezdze slabo to bedzie kaseta zmuszona conieco wytrzymac a wiec jak szalec to szalec=] puki jest kaska. PZD
PS: Michal_KRK jak kupwac to wszytsko zeby sie trzymalo a nie wydac 30zeta i bedzie dobra 1miech;) poza tym, ze jezdze slabo to bedzie kaseta zmuszona conieco wytrzymac a wiec jak szalec to szalec=] puki jest kaska. PZD