Co lepsze ????? KOny
-
- Kontakt:
Co lepsze ????? KOny
Co lepiej kupiś ???
Nówkę Kona Stinky czy Stinky Dee Lux używaną rok 2003
??????????????????
Nówkę Kona Stinky czy Stinky Dee Lux używaną rok 2003
??????????????????
Ja nie jestem taki pewien czy powinienes brac nowa, moim zdaniem roznica miedzy tymi dwoma modelami jest duza juz w samej ramce. O ile mi wiadomo maja rozny skok po przez inne mocowanie dampera. 150mm skoku w stinky to wcale nie jest tak duzo i damper Vanilla R jest duzo slabszy od zajebsitego Vanilla RC.
Bierz!... albo nie.... nie, jednak nie bierz..... albo wiesz co, bierz.... no tak, tak.... oczywiscie biezrz..... chociaz ja jednak uwazam, ze nie.... nie bierz, no zdecyzowanie nie.... tzn nie zdecydowanie bo moze jednak to jest pomysl.... i to nawet niezly... wrecz swietny...... tak, tak..... musisz, kochany, musisz.....
A na serio, to nikt Ci nie odpowie na takie pytanie, bo jak slusznie zauwazyl SiD uzywka nierowna uzywce. I wez pod uwage, ze opinie typu :ja kony nigdy, albo kona best, to takie samo gadanie jak ja sony nigdy, albo polkolor jest najlepszy.
A na marginesie - to naprawde masz mily dylemat, i pewnie niezaleznie od tego na co sie zdecydujesz, bedziesz zadowolony.
A na serio, to nikt Ci nie odpowie na takie pytanie, bo jak slusznie zauwazyl SiD uzywka nierowna uzywce. I wez pod uwage, ze opinie typu :ja kony nigdy, albo kona best, to takie samo gadanie jak ja sony nigdy, albo polkolor jest najlepszy.
A na marginesie - to naprawde masz mily dylemat, i pewnie niezaleznie od tego na co sie zdecydujesz, bedziesz zadowolony.
nowa stinky ?? http://www.kona.dk/bikeindex.php?bikeId=457 - ta ? :D
skok po 7", qr20 i fox dhx - ja biore ta :D
skok po 7", qr20 i fox dhx - ja biore ta :D
Nowego w polsce trudno bedzie dostac do nastepnego roku, modele 2003 roznily sie geometria ramy od 2004 modeli,
a modele 2004 primo i deelux roznia sie skokiem i osprzetem , rama ogolnie ta sama,
modele 2005 beda mialy wszystkie taki sam skok 170/170mm, a roznic sie beda tylko osprzetem, co do urzywki bym byl ostrozny i spradzil ja sobie pod wzgledem sprawnosci amorow i pekniec ramy - ktos mogl ja skatowac,
stinky 2004(155/150) ma z tylu foxa vannille r z propedalem , 2003 (170/170) deelux ma wersje rc
moim zdaniem oplaca sie tego deeluxa lykanac niz stinky2004(155/150) zalezy tylko od ceny
wypowidzi typu JA BYM NIE BRAL KONY nie sluchaj, bo nikt z tych panow nie powie ci dlaczego
a modele 2004 primo i deelux roznia sie skokiem i osprzetem , rama ogolnie ta sama,
modele 2005 beda mialy wszystkie taki sam skok 170/170mm, a roznic sie beda tylko osprzetem, co do urzywki bym byl ostrozny i spradzil ja sobie pod wzgledem sprawnosci amorow i pekniec ramy - ktos mogl ja skatowac,
stinky 2004(155/150) ma z tylu foxa vannille r z propedalem , 2003 (170/170) deelux ma wersje rc
moim zdaniem oplaca sie tego deeluxa lykanac niz stinky2004(155/150) zalezy tylko od ceny
wypowidzi typu JA BYM NIE BRAL KONY nie sluchaj, bo nikt z tych panow nie powie ci dlaczego
Local Swinga-Swinga
hmm oj sadze ze sid raczej powie ci dalczego by nie bral kony ;)
ja ci juz moge powiedziec - ma big hita :]
i tak po glebszym zastanowieniu przysiadnieciu sie na jeden i drugi bike (stinky 03 i bighit) to ja sida rozumiem ;) ale za malo smigalem na wyzej wymienionych bikach zeby cos mowic, ot tak okreslam pierwsze wrazenie ;]
ja ci juz moge powiedziec - ma big hita :]
i tak po glebszym zastanowieniu przysiadnieciu sie na jeden i drugi bike (stinky 03 i bighit) to ja sida rozumiem ;) ale za malo smigalem na wyzej wymienionych bikach zeby cos mowic, ot tak okreslam pierwsze wrazenie ;]
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
wiesz jak dla mnie samo wrazenie po siadnieciu na siodlo to za malo, chce jakies fakty uslyszec, a tak mowie bo zauwazylem ze na tym forum przyjelo sie ogolnie nie lubienie rowerow kony, bo komus takowy nie odpowiadal, nic dziwnego jak porownywal model podstawowy stinky 2003, ktory w tym roku nazywa sie coiler i sluzy bardziej do lekkiego FR i HardcoreXC, pojezdzijcie sobie na modelu 2004 a mnie zrozumiencie, pozatym poluje od jakiegos czasu na jazde bighitem, niestety zaden z moich znajomych go nie ma, pamietajcie takze ze rowery FR mamy dzieki konie wlasnie bo to ona w 1998 roku zrobila jako pierwsza rower do FR, pozatym model deeluxx 2003 jest bardziej podobny do stinky2005, wyglad jest juz raczej kwestia gustu jedynie, z reszta bighit jest hyba jedynym modelem specialized ktorego wszyscy poszukuja, kona ma takich rowerkow kilka wiecej..........
Local Swinga-Swinga