POLICJA>>ODBLASKI DO DIRTU?????
a propo tych swiatel to czasami prawda. Nieraz jak jechalem ze starszymi ok 22-23 to czesto jada gowniarze bez swiatel i na serio, gdyby nie umiejetnosci mojego ojca w prowadzeniu samochodu to bylyby z 3 groby wiecej... Po drugie, jesli chodzi o przejscia dla pieszych wyobrazcie sobie jakas stara fladre jadaca na WIGRY 3 (moj sasiadka hehe) i wpada kolami w szyne tramwajowa i sie wypierdala. Powiedzmy ze to robila na szybko bo chciala zdazyc przed tramwajem, a swoje cialo przypominajace slonia morskiego nie zabiera na czas. Wszystki przepisy mozna wytlumaczyc. Jedne sa bardziej ******* a inne mniej.
nie piszcie "suczki"... to sie raczej z policją nie kojażyani suczki mi sie nie kojażą z policją :)
policja robi co do nich nalezy ale nie w ten sposób w jaki powinni. w polsce kraju drechów i bezprawia policja zatrzyma prędzej przecietengo użytkownika dh-złomu niż dresa który jest potencjalny złodziejem. policja tak naprawde działa totalnie nie sprawnie jesli cos im wychodzi to zazwyczaj ktoś im w tym pomagał albo udalo sie przez przypadek. DOBRY POLICJANT to wyjątek. wszystko to nie zmienia jednak faktu ze jak łamiesz prawo to liczy sie to co jest uregulowane prawnie a z tego co mi wiadomo nie ma przepisów dotyczących rowerów dirtowych ani odległości od domu w jakiej mogą ciebie złapać
policja robi co do nich nalezy ale nie w ten sposób w jaki powinni. w polsce kraju drechów i bezprawia policja zatrzyma prędzej przecietengo użytkownika dh-złomu niż dresa który jest potencjalny złodziejem. policja tak naprawde działa totalnie nie sprawnie jesli cos im wychodzi to zazwyczaj ktoś im w tym pomagał albo udalo sie przez przypadek. DOBRY POLICJANT to wyjątek. wszystko to nie zmienia jednak faktu ze jak łamiesz prawo to liczy sie to co jest uregulowane prawnie a z tego co mi wiadomo nie ma przepisów dotyczących rowerów dirtowych ani odległości od domu w jakiej mogą ciebie złapać
------------------
www.sklep.dirt.pl
------------------
www.sklep.dirt.pl
------------------
mnie tesh dwa razy zdarzyla sie sytuacja raz to sie przyczepili o brak swiatel (odblaski to za malo :P) ale bylem blisko domu to puscili a drugim razem potraktowali mnie jak terroryste jechalem sobie spokojnie rowerkiem gdy podjezdza vw transporter wysiada 5 gliniarzy otaczaja mnie jakby mieli palowac przeszukiwali sprawdzali zyly itp na koniec gdy juz zrobili swoje i nic nie znalezli wkurzony policjant powiedzial ********** :P i se pojechalem .
czasem nie kumam gliniarzy...
czasem nie kumam gliniarzy...
"My Bike is My Live" :P
-
- Kontakt:
[quote="cuba"][quote="Sonetti17"] Czasem do dirtów trzeba dojechać, przez główne ulice itd... wiec sie nie czepiaj.[/quote]
no co ty?? a ja myślałem że on do dirta doleci.......... a tu taka niespodzianka... :]
Na taki motocross tez trzeba dojechac, ale oni to raczej ulicami nie jezdzą..... przykladow jest mnostwo[/quote]
Ty chyba jesteś ******** człowieku, a ty myślisz że oni na taki motocross to motory na plecach noszą? Zastanów się czasem zanim coś powiesz zamiast pisać co ci do głowy przyjdzie, a jak jesteś taki mądry to zafunduj wszystkim z dh-złomu po picku-pie do worzenia rowrów.
palant...
no co ty?? a ja myślałem że on do dirta doleci.......... a tu taka niespodzianka... :]
Na taki motocross tez trzeba dojechac, ale oni to raczej ulicami nie jezdzą..... przykladow jest mnostwo[/quote]
Ty chyba jesteś ******** człowieku, a ty myślisz że oni na taki motocross to motory na plecach noszą? Zastanów się czasem zanim coś powiesz zamiast pisać co ci do głowy przyjdzie, a jak jesteś taki mądry to zafunduj wszystkim z dh-złomu po picku-pie do worzenia rowrów.
palant...
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
-
- Kontakt:
[quote="pasqd"]A czy ja pisalem ze nie ma jak uciec? Jasne, jest masa drog w ktore mozna skreci, ale zawsze moze sie zdarzyc to, ze nie zauwazysz czegos i sie wyjebiesz na pysk.
****, chcecie byc offowi i lac na policje, droga wolna. Ale gdy Wam zajebia rower to pojdziecie do nich od razu. Wielka sie krzywda dzieje ze czasem zatrzyma Was policja i upomni ze powinniscie ostrozniej jezdzic i miec na uwadze innych na drodze?[/quote]
co z tego pasqd że do nich pójdziesz jak oni i tak położą na to lachę i tyle będziesz swojego bika widział? wierzysz w cuda? bo ja nie i mogę się założyć że w każdym mieście znalazłbyś niemałą ilość mendziarzy którzy tak samo nakręcają biznes kradzionych żeczy jak ****** łysy drech z bazaru.
****, chcecie byc offowi i lac na policje, droga wolna. Ale gdy Wam zajebia rower to pojdziecie do nich od razu. Wielka sie krzywda dzieje ze czasem zatrzyma Was policja i upomni ze powinniscie ostrozniej jezdzic i miec na uwadze innych na drodze?[/quote]
co z tego pasqd że do nich pójdziesz jak oni i tak położą na to lachę i tyle będziesz swojego bika widział? wierzysz w cuda? bo ja nie i mogę się założyć że w każdym mieście znalazłbyś niemałą ilość mendziarzy którzy tak samo nakręcają biznes kradzionych żeczy jak ****** łysy drech z bazaru.
są ciekawsze rzeczy niż czytanie podpisów...
Forest Guma powiem krótko - raczej Ty...
naprawde tych motorów nie noszą??? Forest ale naprawde? o kurwa całe zycie zylem w bledzie, boze co ze mnie za lama...... ale to jak ?? woza je na przyczepie lub pikapem??? nie moze byc??/ ale jaja.... co ty powiesz forest....
żeś się panienko pęknieta Gumo popisałas......
jeśli ktos nie jezdzi zgodnie z przepisami to niech sie nie przypierdala do gliniarzy ze go zatrzymują. PROSTE??? Forest a moze Tobie jesce raz tlumaczyc? Co ty kurwa myslisz ze ja jestem akcja humanitarna?? Jest taki szpital w Kobierzynie, dac Ci skierowanie???
jesli nie ejstes w stanie zapewnic dojazdu gdziekolwiek na rowerku bez lamania prawa to nie moja sprawa, jak pisalem wyzej. Moge Ci tylko zafundowac skierowanie do Kobierzyna.
Mnie tez nie stac na pierdolone dobre oswietlenie do roweru, ale nie mam za to pretensji do calego swiata lamusie.....
są ciekawsze żeczy....... brawo forest szkoła óczy ;]
naprawde tych motorów nie noszą??? Forest ale naprawde? o kurwa całe zycie zylem w bledzie, boze co ze mnie za lama...... ale to jak ?? woza je na przyczepie lub pikapem??? nie moze byc??/ ale jaja.... co ty powiesz forest....
żeś się panienko pęknieta Gumo popisałas......
jeśli ktos nie jezdzi zgodnie z przepisami to niech sie nie przypierdala do gliniarzy ze go zatrzymują. PROSTE??? Forest a moze Tobie jesce raz tlumaczyc? Co ty kurwa myslisz ze ja jestem akcja humanitarna?? Jest taki szpital w Kobierzynie, dac Ci skierowanie???
jesli nie ejstes w stanie zapewnic dojazdu gdziekolwiek na rowerku bez lamania prawa to nie moja sprawa, jak pisalem wyzej. Moge Ci tylko zafundowac skierowanie do Kobierzyna.
Mnie tez nie stac na pierdolone dobre oswietlenie do roweru, ale nie mam za to pretensji do calego swiata lamusie.....
są ciekawsze żeczy....... brawo forest szkoła óczy ;]
...::: ziz iz wird :::...
Ej tam gadacie jak się trafi na spoko policjanata to choć byś potrącił kogoś to da c=i tylko upomnienie a jak trafisz na jakiegoś zgreda to ci wpieprzy mandat za jazde po chodniku i niewykłucisz się z nim. A propo spisywania to ja nic niemam do psa który mnie spisze bo ja na tym nie trace a on jakąś premie dostanie czy coś. Jaki z tego wniosek są spoko policjanci i psy je.ane
ja kiedys jechalem do kumpla kolo 22 i mnie paly zatrzymaly ciemno bylo ci sie upierdolili ze nie mam swiatel odblskow spisali mnie i kazali prowadzic rower prowadzilem rower do pierwszego zakretu i spox kiedys jeden trialoweic u nas w miescie spierdalal przed palami ci go na nogach scigali w koncu nie wyrzymal polozyl sie i zaczal smiac dostal 50 zl mandac za brak swiatel :/
Mnie tez dlug nie lapali ale ostatnio wpadlo im w nalog :P Ale jak sie dobrze zagada to puszcza zawsze. Gadka typu jestem biedny student (a pod dupa rower za pare tys :P )albo trzeba sie przyznac do bledu. Jezdzisz po chodniku to mowisz ze sie boisz po ulicy, skaczesz po murkach czepiaja sie to mowisz ze tworzysz jakas subkulture i nie masz zlych zamiarow, przepraszam i heya. Kiedys uniknalem mandatu na samochod za parkowanie, podwiozlem pieszy patrol i mnie puscili z usmiechem na twarzy. Ktos powie spoufalam sie z palami, sram na niego i jestem do przodu 100 a wlasciwe wychodze na zero ale nie trace. A policjant tez czlowiek ile razy mowia ze oni tylko prawo egzekwuja i taka jest prawda. I mnie osobiscie wk***wia jak ktos pisze CHWDP a jeszcze jak widze gnoja ktory z policja mial zero do czynienia to mam ochote go przywolac do porzadku. A jak teraz mi ktos powie ze tak gadam bo nigdy policja na mnie nie chulnela to mowie ze mialem z nimi akcje kiedy mierzyli we mnie tymi swoimi armatami i kibolem nie jestem. Tyle!
ja tam mam rowerek freeride'owy i od jakichs 2 lat jak wiem ze mam jechac po zmroku to lampki biore!! nie dla palkarzy zeby sie nie przypieprzyli ale dla wlasnego bezpieczenstwa. sam wiem jak to jest jadac autem zobaczyc kogos na rowerze bedac 15m za nim i jadac 100km/h. a do pracy policji nie mam zadnego zalu. niedawno pewien rumun zaje...al mi telefon w OPolu, szybko poszedlem i od kogos zadzwonilem na policje, powiedzialem co i jak i przyjechali po 2 minutach. posmigalem transporterem z nimi jakas godzine i pojechalem zlozyc raport na komende. 2 godz po zdazeniu (a bylo juz ciemno) ciawasa zlapali i niezly wpierrrr... spuscili :) a telefon odzyskalem. WIELKIE POZDRO DLA POLICJI!!!!!!!!!!!!!!!! od tamtego czasu pelen respect dla nich.
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=454947
-
- Kontakt:
"" ja kiedys jechalem do kumpla kolo 22 i mnie paly zatrzymaly ciemno bylo ci sie upierdolili ze nie mam swiatel odblskow spisali mnie i kazali prowadzic rower prowadzilem rower do pierwszego zakretu i spox kiedys jeden trialoweic u nas w miescie spierdalal przed palami ci go na nogach scigali w koncu nie wyrzymal polozyl sie i zaczal smiac dostal 50 zl mandac za brak swiatel :/ ""
ja uwazam ze to zmysliłem \.. z tego wzgledu iz trialowiec nie mogł uciekac przed pałami bo anie nie maja szybkich biegów i **** to jest prawda...
ja uwazam ze to zmysliłem \.. z tego wzgledu iz trialowiec nie mogł uciekac przed pałami bo anie nie maja szybkich biegów i **** to jest prawda...
SHIT + SUXX = BTR !!!