Klej i Korba???!!!!!

Maciapp
Kontakt:

Klej i Korba???!!!!!

Post autor: Maciapp »

Kurna zawsze wyjebuje kwadraty w korbach.........teraz se kupiółem FSA power pro i sie zastanawiam czy przypadkiem nie zamontować jej na kleju........znaczy sie posmarować kwadrat tym zy tam suoprt......bedzie to chulało lepiej???.....a kwadraty wybitnie niszcze:P.......
Maciapp
Kontakt:

ale klej typu poxipol......
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

jak ty to potem zdejmiesz :> w suie pomysl cos w sobie ma... ale czy ja wiem :|
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
pasqd
Kontakt:

Post autor: pasqd »

skrec srube mocno to Ci sie kolo nie zrobi. dluga dzwignia albo para w lapach i masz korbe zamocowana nie do ruszenia (ja tak zrobilem i teraz mam spieczone tak, ze musze czekac az mi sie os zlamie bo inaczej tego nie zdejme ;))
www.mushroomhead.prv.pl
.::GG[4839750]::.
Maciapp
Kontakt:

sie byś zdziwił ile ja korb wyjebałem.............ze 4 ......wszystkie dokręcane na max....i wszystkim sie zrobił okrągły kwadrat............no właśnie sie boje tylko że mi sie suport złamie......bedzie problem wtedy....
dandipl
Kontakt:

Post autor: dandipl »

za te 4 korby juz bym kupil cos na ISIS :-)
A z dokrecaniem bywa roznie, mozna tez gwint zerwac. Jak pusci sruba to nic, gozej jak pujdzie gwint w osi. No ale zawsze mozna nagwintowac :P
Bike - 2 wheels, 1 passion :-) ---===FAN KRANK RACING===---
Xprot

Post autor: Xprot »

kurde ja kwadrat zajechalem raz i sie oduczylem nie dokrecac korby.....
jak masz nowa to co kilka godzin dokrecaj i po paru(nastu) dniach sie zapiecze to bedzie problem ze zdjeciem jej , wozisz klucz ze soba i dokrecasz na hama co kilka skokow

a jak do tego dojdzie ze chcesz zmienic taka korbe to, zakladajac ze nie masz gwintu, lejesz dot4 (plyn hamulcowy) daruj se inne wynalazki jak wd czy cx czekasz kilka minut i wychodzisz na bika, tylko nie moze byc srubu do korby i robisz obroty o 90 stopni, tak zeby cala masa poszla na jedno ramie(to ktore chcesz zdjac) i nie ma bata kilka razy podskoczysz wysoko, kilka obrotow itd i korba zchodzi, trza sprawdzac czy zeszla zeby kwadratu nie zabic
lepiej se po osiedlu jezdzic tak zdejmujac korbe bo to dmuchanie do domu.
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

powtorze kogos- jak lamiesz kwadraty to zainwestoj w isys stary, a to juz trubno polamac- predzej ci rame szlak trafi przy jakims dropie
Local Swinga-Swinga
punkers
Kontakt:

Post autor: punkers »

ale takie dokręcanie na maksa tez nie jest dobre bo ci się gwint możę spierdoli... lepiej dokręcić raz a pożądnie
8!k3r
Kontakt:

Post autor: 8!k3r »

zgadzam sie ja tez bym zainwestowal w isis
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=359651
Maciapp
Kontakt:

z tym isisem to jakbym nie wiedział żę warto......ja sie nie pyam czy kupić kwadrat czy isis ......już mam power pro kupiłem nową za 90zł.......więc raczej sie opłacało.....a na isis mnie nie stać chwilowo......suport pod isis najmniej 90zł i sama korbka ze 300zł.....:/........ja soe [ytam co zrobić żeby kurna kwadrat jak najdłużej pożył....
Maciapp
Kontakt:

cholernie bym chciał coś na isis.....jakiegoś race face albo holzfellerka.......piekkne korby.....i twarde......a ten power pro to jak myslicie......cyba całkiem niezła koba nie?!
Maciapp
Kontakt:

a może i macie racje.....bede jeździł na rozpieprzonym stx i specialized......na zmiane:) dopóki nie uzbieram na jakiegoś holzfellera...
Stinky
Kontakt:

policz sobie stary ile juz kasy straciles na kwadraty, i co za to bys mial na dzien dzisiejszy- a lepiej napewno nie bedzie i bedziesz dales kase w bloto wyzucal, nie bez powodu caly swiat przeszedl na wielokaty
Local Swinga-Swinga
8!k3r
Kontakt:

spoko kumam nie kazdy ma kase w tym momencie
jezdzij narazie na tym co m,asz a ta korba jest wpozo koles na niej jezdzi dosc ostro i sie trzyma
ale jak rozwalisz dozbieraj do isisa bo warto aha i nie kupuj znaczy ja odraadzam suporty truvativa
Stinky
Kontakt:

moj sie trzyma spoko, a jaki ci sie rozwalil (y) ze odradzasz ?
Local Swinga-Swinga
8!k3r
Kontakt:

cholera nie pamietam to napewno nie byl jakis dh ale kosztowal za jakies 200 zł mialem go w rowerze do xc i zlapal odrazu luzy ;/ ktorych nie mozna skpontrowac
ODPOWIEDZ