Witam :-)
- co sadzicie o tych dwoch amorkach ?
- czy wychudzone korony w 06 daja cos w gemoetri ramy ?
mianowicei z kumpel kiedys załozylismy do mojej ramy <univega ram 930 888 rc 05> i wygladał czoperowato,i łapał luzy na sterach , czy 06 troche obnizy go i czy bedzi to wmiare jakos chodziło ...?
- zalozyłem ten tmat bo mysle ze mi doradzicie cos...bo chciał bym sobie zrobic taki prezencik w postaci trzech 8 tysh myslałem nad 66r2x :P ..ale to bedzie jeszcze rozmyslania
M 888 06 vs M 888 05
M 888 06 vs M 888 05
Brak Amora
Brak funduszy
0 przyjemnosci z jazdy :((
Brak funduszy
0 przyjemnosci z jazdy :((
1) chodzi o rc2x/rc czy vf2/vf?
2)na 06 osemki sa nizsze, ale nadal jest to w miare wysoki amor.
Ja moge sie wypowiedziec o 888 rc2x- pracuje bardzo fajnie, w ogole po zjezdzie nie czuc, ze lapy bola a to raczej dobry znak, zwlaszcza ze moje lapy do mocarnych nie naleza. Co do sztywnosci- nie jest to monster ale raczej kolo trzyma sie jednego toru i nie wyszukuje samo sciezek. Co mi sie nie podoba w tym amorze? Jak amor sie prostuje wydaje nieprzyjemny dzwiek, dolne golenie bardzo latwo traca farbe i mocowanie sztywnej osi jest takie sobie, latwo mozna zerwac gwinty.
2)na 06 osemki sa nizsze, ale nadal jest to w miare wysoki amor.
Ja moge sie wypowiedziec o 888 rc2x- pracuje bardzo fajnie, w ogole po zjezdzie nie czuc, ze lapy bola a to raczej dobry znak, zwlaszcza ze moje lapy do mocarnych nie naleza. Co do sztywnosci- nie jest to monster ale raczej kolo trzyma sie jednego toru i nie wyszukuje samo sciezek. Co mi sie nie podoba w tym amorze? Jak amor sie prostuje wydaje nieprzyjemny dzwiek, dolne golenie bardzo latwo traca farbe i mocowanie sztywnej osi jest takie sobie, latwo mozna zerwac gwinty.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
2006:Globi pisze:hm ale nie mierzyłes o ile jest nizszy ? .. :P
http://www.marzocchi.com/Template/listS ... K&Sito=mtb
2005:
http://www.marzocchi.com/Template/listS ... mit=Select
na stronie marzocha masz wszystkie wymiary. CO do lakieru, dokladnie- chodzilo mi o ten bialy lakier- podczas transportu rower sie opieral o inny i dolne golenie maja przetarcie o wymiarze 1cm na 1cm (mniej wicej) i wyglada to dosyc srednio...Xxsin pisze:Ósemki 06 są niższe od 05 o ile dobrze pamiętam o 4cm. To duża różnica i dosyć mocno zmienia kąt główki.
Co do farby to zapewne chodzi o to, że lakier dosyć łatwo schodzi (robią się rysy) na dolnych goleniach.