Problem z hfx-9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

t_jaworze
Kontakt:

Problem z hfx-9!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Post autor: t_jaworze »

Wczesniej pisalem o problemie w tym temacie http://forum.joy-ride.pl/viewtopic.php?t=771

Teraz po wymianie przewodu pojawil sie inny problem. Zalalem wszystkoi klamka byla strasznie miekka i dochodzila do kiery, klocki sie ledwo ruszaly. Odpowietrzylem znowu naciskajac przy tym pare razy klamke, starajac sie wepchnac wiecej plynu. POjawil sie taki problem ze klocki ruszaja sie tak samo, klamka dochodzi do kiery a do tego jeszcze wybuja mi ten koreczek od odpowietrzania w klamce i cieknie wtedy. Dziwne bo ten zawor powinien byc po chwili zablokowany. Co to moze byc? czy moze to byc zatkany przwod jakos? raczej nie powinien bo przeciez zalewam go bez problemu!
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

hmm jak jest miekka klamka i klocki sie nie ruszaja to mzoe tłoczki sie zablokowały sprobuj sie przeczxysćic i zalazc wszystko od nowa olejem...ja sie z tym bawiłem kilka dobrych godzin..i mi te zten koreczek wyskakwiał ale jak zalałem olejem go dobrze i klamka była twarda to niewyskakiwał...
maxxis24
Kontakt:

Post autor: maxxis24 »

probowalem zalewac hayesa i od dolu i od gory i mi jednak lepiej znacznie wychodzi zalewanie go od gory, pomimo ze wedlug instrukcji zalewa sie go od dolu :-)
t_jaworze
Kontakt:

Post autor: t_jaworze »

ale to raczej nie jest wina zalania zlego. Myslicie ze cos moze byc zapchane czy raczej w klamce popsute? Wczesniej mialem z nim taki problem ze bez powodu jak stalem w miejscu to hamulec trzemal twardo i dzialal a tylko jak ruszylem i zachamowalem to klamka byla przy kierze i nie dzialo.
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

moze przewód jest zapchany czymś.... wez spręzarke i przedmuchaj nią przewód ... może to coś da..
strah
Kontakt:

Post autor: strah »

1. nie wciskaj klamki przy zalewaniu
2. jakim plynem zalewasz klamke?
3. jak chcesz wiecej plynu w ukladzie to postaraj sie zalewac hamulec przy bardziej wysunietych tloczkach
4. czasem moga zebrac sie w zacisku pecherzyki powietrza, sproboj postukac w zacisk jakims drewnem przy odpowierzaniu

a przewod raczej watpie ze jest zatkany, niby czym? zreszta piszesz ze plyn sie lekko przeciska przy zalewaniu.
mozliwe tez ze tloczki sa zatarte, podejdz do serwisu zeby rozebrali je i nasmarowali specjalnym smarem
sasquatch
Kontakt:

Post autor: sasquatch »

na 99% masz jeszcze powietrze w ukladzie... musisz jescze troche sie pomeczyc i dalej go odpowietrzac. jesli klocki chodza to przewod nie jest zapchany bo wtedy wogole by nie chodzil.
ODPOWIEDZ