cos nie tak z moim rowerkiem
cos nie tak z moim rowerkiem
jak stane mocniej na padalech to przeskakuje i nie wiem za bardzo co mam wymienic bo dopiero zaczynam sie wkrecac wiec czekam na podpowiedzi i co najlepiej co mam kupic
demolka
mu chyba chodzi o cos innego ! napisal ,ze jak stanie mocniej na pedalach a nie zacznei pedalowac !!moze dostal ci sie piastek do korby miedzy suportem a korba tam na kwadracie .ja tez tak mam i zgrzyta to strasznie :) musisz to poprostu wyczyscic tzn zdjac korbe i wyczyscic korbe i suport:) a suportu nie musisz sciagac:P
http://www.pinkbike.com/photo/1535220/ prawie jak pod ^_^
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
uno. Blat ma tepe zęby (za szerokie do przerw w łańcuchu)
due. Support strzela; a) rozkrec i obadaj, przeczyść
b) jak a) nic nie da to kup nowy.(jeśli stwierdzisz że to on nawalił)
tre. Zrypane łożyska w pedałach (o dziwo często sie zdaza), zdejmij łańcuch i pomęcz troche pedały na stojąco.
quatro. Wyjechana korba. Weź rower kolegi, i sie przejedź kawałek jak Ci sie wyda że u niego pedały choda zygzakiem a on sie upiera że ma nowy naped to masz wyjechaną korbe/support. Naciśnij nogami mocno na pedały, potem obróć o 180* i zrob tak jeszcze raz, jesli to korba to wyczujesz ruch.
Ale wypracowanie,
Pozdrawiam
due. Support strzela; a) rozkrec i obadaj, przeczyść
b) jak a) nic nie da to kup nowy.(jeśli stwierdzisz że to on nawalił)
tre. Zrypane łożyska w pedałach (o dziwo często sie zdaza), zdejmij łańcuch i pomęcz troche pedały na stojąco.
quatro. Wyjechana korba. Weź rower kolegi, i sie przejedź kawałek jak Ci sie wyda że u niego pedały choda zygzakiem a on sie upiera że ma nowy naped to masz wyjechaną korbe/support. Naciśnij nogami mocno na pedały, potem obróć o 180* i zrob tak jeszcze raz, jesli to korba to wyczujesz ruch.
Ale wypracowanie,
Pozdrawiam
Kupie: DHX 5.0 222