Orange 223 VS Santa Cruz V10 2005
Orange 223 VS Santa Cruz V10 2005
Ktora z ram wedlug was jest lepsza?Obydwie sa uznawane za jedne z najlepszych ram na swiecie.Piszcie co myslicie i oczywiscie swoje odczucia zjazdy jesli mieliscie okazje na nich jezdzic.
Re: Orange 223 VS Santa Cruz V10 2005
nie wiem jak v10 ale 223 pracuje cudownie:)
zreszta....czego nie wezmiesz to i tak bedzie dobrze i nie bedziesz zalowal:D
pozdro666
zreszta....czego nie wezmiesz to i tak bedzie dobrze i nie bedziesz zalowal:D
pozdro666
-
- Kontakt:
A Max znowu swoje juz sluchac niemoge jakie to Karpiele sa cudowne w porownaniu z innymi ramami.Skoro sa takie wypaszone to czemu nikt na nich nie zdobyl mistrza swiata?hmm?Wedlug mnie nie ma porwnania miedzy takimi markami jak Orange i SC a Karpielem.Takie Moje zdanie poprostu i nie dal bym za karpiela wiecej niz 3tys bo wyglada jakby go ktos w szopie z kontownikow pospawal i nie piszcie juz nic o Karpielach bo nie onie pytalem.
Iron_Man nie przesadzaj... Ogolnie widac od dawna ze max kocha sie w sprzecie z za oceanu, i bedzie go polecal... A to ze na karpielu nikt nie wygrywa zawodow to dlatego ze karpiel nie robi sobie sponsoringu, a np. Rockshox, orange, i itp robi tak ze sponsorowanym pro daja swoje produkty zeby wygrywali... I na ich ramkach to robia.
A co do tematu
Orange 223, i jednym z argumentow jest waga.
A co do tematu
Orange 223, i jednym z argumentow jest waga.
Waga??? nie wiem czy wiesz drogi xxxxxx ze v10 jest lżejsze 223 ale to taki mały drobiazg... A przedewszystkim to sa 2 zupełnie inne ramy dla jednego jest lepsza v10 dla innego 223 chodzą zupełnie inaczej a co do warunków na jakich sa sprzedawane to santa cruz wali na głowe oranga ja polecam v10 zdecydowanie ;)
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=list&function=myphotos&photouserid=54678
to zależy do czego ma ta rama być, jeśli ma to być typowe dh to wziąłbym 223 , jesli tez fr to v10, siły dzialające na rame i damper podczas dropa sie rozkladaja na wszystkei zawiasy a potem na damper i tu upatruje dużego + jeśli miałbym wybierac pomiedzy tymi dwoma
a co do Maxa to jest to standart,że chwali sprzęt jaki ma, poprostu dlaniego to jest najlepsze i koniec niema tematu, moja mam mówi ż eswpojego Herculesa nie zamienilaby na żaden inny a wielokrotnie chcialem jej kupic ale nieeee to nie, ja mojego spec tez bym niezaminil
a co do Maxa to jest to standart,że chwali sprzęt jaki ma, poprostu dlaniego to jest najlepsze i koniec niema tematu, moja mam mówi ż eswpojego Herculesa nie zamienilaby na żaden inny a wielokrotnie chcialem jej kupic ale nieeee to nie, ja mojego spec tez bym niezaminil
Pierdolenie kotka za pomoca mlotka- obydwie ramy sa do typowego racingu, maja dobra geo do scigania sie, obie sa lekkie. Mialem okazje pojezdzic troche na nowszej v10 (nie wiem czy z 2005 czy 2006), w kazdym razie bardzo fajnie chodzi, milo sie wchodzi w zakrety i nie pompuje. Jesli szukasz ramy do latania i fr, to szukaj czegos innego- santa i pomaranczka zdecydowanie nie lubia takiego traktowania. Do dh wybralbym chyba sante.