co lepsze??Hayes el camino vs hope mono
Nikt przypuszczam z was nie jeździł na saincie. Ja mam go i wczoraj miałem glebe i klamka dostała jebitnego luzu. Nic nie pobije w wytrzymałości, modulacji, i sile hopa obojętnie jakiego nawet mono mini styknie na tył. Polecam Mono 4 na tył a mono 6 na przód, super ustawinie. Od wczoraj załuje ze sprzedałem swojego Hopa =( Saint w modulacji i sile nie jest wcale lepszy od mono 4 a nawet saint ma modulacje gorszą. A klamka w hopie jest super hiper wytrzymała i i lepiej leży w dłoni.FreeMan pisze:ja uzywam xt 4 tloczki, ale bym posmylal teraz o saint
http://www.pinkbike.com/photo/4738594/
Bomber_GDto trzeba mieć pomysł, aby bawić się jak 10 latki, aby stawiać rower kołami do góry i sprawdzac jak hamuje ....... . Człowieku przez 2 lata ich nie odpowietrzałem i nie mam z nimi żadnego problemu. Probelm tkwi w tym, że 80% serwisó rowerowych nie ma pojęcia o regulacji i serwisie tarczówek.
Bomber proszę Cię nie pisz takich głupot - inaczej się tego nie da nazwać, przepraszam.
Bomber proszę Cię nie pisz takich głupot - inaczej się tego nie da nazwać, przepraszam.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
www.rowerowy.com
... na maile odpowiadamy zawsze
No i tu się mylisz.zuczek09 pisze:Nikt przypuszczam z was nie jeździł na saincie.
Dobre. Niemożliwe, wyglebiłeś i klamka luzu dostała? a to magik z ciebie, i pewnie klamka Hopa przy identycznej glebie by nie dostała luzu...zuczek09 pisze: Ja mam go i wczoraj miałem glebe i klamka dostała jebitnego luzu.
No i tym oto zdaniem przekreśliłeś całą swoją wiarygodność. Hope jest najlepszy bo to Hope. Nawet Mini którym sie tarcze krzywią od temperatury.zuczek09 pisze: Nic nie pobije w wytrzymałości, modulacji, i sile hopa obojętnie jakiego nawet mono mini styknie na tył.
Powiedziałem przypuszczam ze nikt nie ma !!!! Po 1 glebie dostał luzów na tłoczku w klamce. Klamka po prostu nie zatrzymuje sie w tym miejscu gdzie ma sie zatrzymac tylko ucieka 5mm do przodu. Jutro zanosze ją do servisu. A z Hopem miewałem większe glaby i nic podobnego sie nie zdarzyło. Więc mam powód zeby tak twierdzić. A w Hopie mini bez tarcczyu 200mm to jest jasne ze sie gnie od temperatury jak jestes nowicjuszem to używasz częściej hebla ale jak śmigasz klika lat to używasz go mniej a szczególnie na tyle daje słabszy bo po co 6 tłoczkowgo potwora ( sam mam sainta na tyle ) . [bierut] masz racje ze hope to hope i nic mojego zdania nie zmieni ta firma ma doświadczenie w takich zeczach a saint jest na rynku od 2 -3 lat.
[/quote]No i tym oto zdaniem przekreśliłeś całą swoją wiarygodność. Hope jest najlepszy bo to Hope. Nawet Mini którym sie tarcze krzywią od temperatury.[/quote]
A śmigałeś kiedyś na hope bo po towojej wypowiedzi nie sądze zebyś kiedykolwiek jeździł na jakimkolwiek Hopie.
A śmigałeś kiedyś na hope bo po towojej wypowiedzi nie sądze zebyś kiedykolwiek jeździł na jakimkolwiek Hopie.
No zdażało mi się na kilku jeździć, międy innymi na m4 ,mph (teraz sie giant mph nazywa a to jest hope), mini i enduro 4. Z tych trzech najlepszy był w moim odczuciu enduro 4. Oprócz tego przetestowałem kilka różnych hayes'ów, magur, i shimano łącznie z saintami.zuczek09 pisze: A śmigałeś kiedyś na hope bo po towojej wypowiedzi nie sądze zebyś kiedykolwiek jeździł na jakimkolwiek Hopie.
mono m4 też jest 2-3 lata na rynku.zuczek09 pisze:[bierut] masz racje ze hope to hope i nic mojego zdania nie zmieni ta firma ma doświadczenie w takich zeczach a saint jest na rynku od 2 -3 lat.
Wygląda że nie wiesz to Cię uświadomie: hamulec o nazwie Saint jest produkowany przez taką dużą fabrykę japońską o nazwie Shimano. Saint nie jest marką żeby ją porównywać z marką Hope. Shimano ma już kilkuletnie doświadczenie w produkcji tarczówek a jakość ich jest raczej dobra bo chyba najrzadziej się słyszy o np. cieknących hamplach shimano.
Tu gdzie mieszkam (nie polska) hample hope'a są w "co trzecim" rowerze i już nie mają takich dobrych opinii jak w polsce gdzie na cały kraj jest 20 egzemplarzy.
PS. W dobrym tonie dla niektórych jest wieszanie psów na produktach shimano bo to przecież monopolista, komercha i masówka.
wlasnie zastanawiam sie nad zmiana hamulca, poniewaz moj hayes 9 wlasciwie nie hamuje :|
brat ma m4, dzialaja lepiej od hayesa, pod jednym wzgledem, ze lepiej wyczowa sie punkt styku klockow z tarcza, od pewnego momentu wyraznie czuc ze hamulec bierze, czego w moim hayesie nie ma.
pozatym hope ma idiotyczna klamke, strasznie kanciasta i niewygodna. ladnie sie prezentuje ale nic pozatym. druga kwestia to mocowanie na stary is2000.
zainteresowalem sie wlasnie Saintem, skoro nowego mozna zlozyc tak tanio. a co mozecie powiedziec o hamulcach Formula ORO DH, lub tej mocniejszej wersji Extreme DH/FR
z tego co czytalem maja dobre opinie za granica, ale sa cholernie drogie :/
brat ma m4, dzialaja lepiej od hayesa, pod jednym wzgledem, ze lepiej wyczowa sie punkt styku klockow z tarcza, od pewnego momentu wyraznie czuc ze hamulec bierze, czego w moim hayesie nie ma.
pozatym hope ma idiotyczna klamke, strasznie kanciasta i niewygodna. ladnie sie prezentuje ale nic pozatym. druga kwestia to mocowanie na stary is2000.
zainteresowalem sie wlasnie Saintem, skoro nowego mozna zlozyc tak tanio. a co mozecie powiedziec o hamulcach Formula ORO DH, lub tej mocniejszej wersji Extreme DH/FR
z tego co czytalem maja dobre opinie za granica, ale sa cholernie drogie :/