Ubezpieczenia rowerowe
Ubezpieczenia rowerowe
Witam
Posiadam A ganga z DJ 3 , Hayesy , Race Facy i inne pierdoły . Mam zamiar wyjechać na festiwal rowerowy do szklarskiej. Po przygodach sprzed roku z złodziejstwem w szklarskiej chciałbym sobie ubezpieczyć bika na powiedzmy tydzień.Czy jest możliwość ubezpieczenia roweru na tak krótki okres czasu i ile będzie owe ubezp. kosztować
Pozdro Tomek
Posiadam A ganga z DJ 3 , Hayesy , Race Facy i inne pierdoły . Mam zamiar wyjechać na festiwal rowerowy do szklarskiej. Po przygodach sprzed roku z złodziejstwem w szklarskiej chciałbym sobie ubezpieczyć bika na powiedzmy tydzień.Czy jest możliwość ubezpieczenia roweru na tak krótki okres czasu i ile będzie owe ubezp. kosztować
Pozdro Tomek
wiesz jak to w polsce jest....:/ ubezpieczyć rower możesz tylko w pzu albo w warcie (inne firmy nie oferują ubezpieczeń na rower) ale nie ma co sie cieszyć ubezpieczenie kosztuje ok.15% wartośc roweru (czyli nie raz kupie kasy) i uwaga! ubezpieczenie jest wazne tylko w miejscu zamieszkania! czyli jeśli ukradną ci rower z domu lub w piwnicy albo z balkonu to zostanie ono uznane , w innym przypadku nie.... jesli ukradną ci na na ulicy to tez nie zostanie wypłacone odszkodowanie , moim zdaniem szkoda kasy.......
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Ja jak gdzieś jade na biku to mam plecak, a wnim klucz francuzki, pare imbusów i innych kluczy. wrazie jak cos mi sie rozwali.
Ale jak zdejme plecak i komuś kto by mi chciał rowerek zapierdolić bym przyłożył w baniak z tego plecaka to nieciekawie dla niego.
A ostatnio czytałem statystyki i najwięcej drogich rowerów nie ginie przez kradzież z piwnicy, garażu czy z balkonu.
Tylko napadają na rowerzyste.
Ale jak zdejme plecak i komuś kto by mi chciał rowerek zapierdolić bym przyłożył w baniak z tego plecaka to nieciekawie dla niego.
A ostatnio czytałem statystyki i najwięcej drogich rowerów nie ginie przez kradzież z piwnicy, garażu czy z balkonu.
Tylko napadają na rowerzyste.
-
- Kontakt:
[quote="strongbikker"]Ale nie wiem co bym zrobił jak by do mnie podeszło jakiś 3 stukilowych sterydów i powiedzielo złaź z rowerka albo cie na 100 kawałkoów rozpierdolimy.[/quote]
Ja szczerze powiedziawszy nie zastanawiał bym sie długo... tyle wyrzeczeń, ciułania i innych pierdół żeby mi ***** odebrali całą satysfakcje jaką daje posiadanie i jazda na ukochanym bike'u ?? Dopóki byłbym przytomny rowerku nie oddał bym....
Ja szczerze powiedziawszy nie zastanawiał bym sie długo... tyle wyrzeczeń, ciułania i innych pierdół żeby mi ***** odebrali całą satysfakcje jaką daje posiadanie i jazda na ukochanym bike'u ?? Dopóki byłbym przytomny rowerku nie oddał bym....
ja tam bym raczej walczyl do konca, za dlugo ciulalem i jeszcze raty do splacenia zostaly- pocwiartowal bym sie sam jakby mi mojego smroda ukradli- co do ubezpieczenia to kosztuje 5% wartosci z tym ze mozna do 5tys rower ubezpieczyc (pzu) dla nich drozszych rowerow nie ma, jak ci go zajebia na ulicy to musisz miec swiadka zeby kase oddali, jak z domu to dzwi musza miec 2 zamki conajmniej i oczywiscie slady wlamania- co do szklarskiej to az sie boje jechac jak mowicie ze tak chujowo jest, bylem w poprzednich latach ale moje rowerki uwagi nie przyciagaly
tak ogolnie jak jest z wiezieniem roweru na gorke wyciagniem narciarskim (jak jest czynny oczywiscie) robia problemy??
tak ogolnie jak jest z wiezieniem roweru na gorke wyciagniem narciarskim (jak jest czynny oczywiscie) robia problemy??
Local Swinga-Swinga
pamietaj ze jest cos zwane rozsadkiem, jak sie troche podszkolisz w jezdzie to bedziesz mogl oceniac swoje mozliwosci wzgledem tego co bys chcial zrobic, trzeba poprostu uwazac, ale z drugiej strony jest ryzyko- to co wszystkich ciagnie do tego sportu- ja osobiscie jestem uzalezniony od adrenaliny- nic nie daje takiego kopa w mozg..........
Local Swinga-Swinga