pomóżcie co mam zrobic mam opone tioga blue dragon i dętki na tylnym kole pękają non stop morze wiecie co nie tak dętki rużnych firm cisnienie w oponie ok w ciągu roku 9 poszło z czego tylko 2 jak skakalem
Możliwe że szprycha w środku wystaje z obręczy i przebija ci detke bądz tez moze masz jakieś opiłki lub szkło w oponie. Obejzyj dokladnie wszystko. pzdr
miałem tioge blue dragon na tyle lapałem snaki co 3 dni .
1 ta opona nie jest do streetu
2 może masz wyjechany bieznik itd
3 tak jak mówili p sprawdz se wszystko
Sprzedam :rame kona stuff 2005 15,5 400zł !!
gg4139952
no po pierwszre naucz sie nazywać teamty..
a po drugie no to jak masz satrą dziurawą detke to utni to co wystaje z obrecz przez to wpuszcza sie powietrze do dętki (nie wiem jak to sie nazywa<lol>) i podłoz pod ta co chcesz napompować i bedzie oki
Sprawdzaj wszystko dokłądnie przy zmianie dętki, miałem w sklepie takie opcje że opiłki metalu z seryjnych obręczy w rowerach rozwalały detki...;/ Albo opaska na obręcz była tak słaba że nyple dziurawiły gume..
Dobrą opcją na tył, lecz niestety nie lekką jest obłożenie nowej dętki rozciętą w pół starą, w związku z czym masz większą ochrone.
ja polecam kupic detke kende downhill na 2.4->2,7" droga bo ja za swoja dawalem 27,50 zl i ciezka w cholere bo gruba 2,25mm !!! ale wole to niz zmieniac detke 3 razy w tygodniu, a ostatnio jak bany hop sie nie udal to wracalem do domu po pol godziny jazdy- to sie mozna wpienic!
jeżeli checsz zabezpieczyć dętke od strony obręczy to weź starą dętke rozetnij na calej dlugosci i potem odetnij sobie z tego pasek o odpowiedniej szerokosci do obręczy i wloz go w obręcz i jak sie styka koniec z początkiem tej starej dętki to sklej tam dobrze taśmą izolacyjną. na bank wtedy nie zlapiesz snake od strony nypli. takie cos mozna powtorzyc z oponą i na jakis klej srednio trzymajacy poprzyklejać.
najlepiej kup sobie inna opone :) maxxisa huookworma albo kende flame <= polecam a jak chcesz sie dalej meczyc to wes poprostu daj rozcieta wzdłuz detke pomiedzy detke a opone i po krzyku no i na obrecz przy nyplach nawin tasme izolacyjna (kilka warstw)