Sklepy rowerowe w KRK

matejGK
Kontakt:

Sklepy rowerowe w KRK

Post autor: matejGK »

WItam! Wybieram się za niedługo do pięknego miasta jakim jest Kraków =p i prosiłbym was (szczególnie mieszkańców) o podanie mi adresów, lub opisanie dokładnego miejsca w którym się znajdują jakiś sklepów rowerowych z dobrym zaopatrzeniem i oczywiście z w miarę dobrymi cenami. Z góry dzięki za wasze posty. pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/8281895/
Cudi<StR33T>
Kontakt:

Post autor: Cudi<StR33T> »

matejGK ej kiedy przyjedziesz ?? jak cos to powiedz o ktorej godzinie mógłbs byc na rynku (plac św M.Magdaleny) to ci oprowadzimy :) (lol)
ACid in the sky :() Zły plan nie jest dobry :)
Michal_KRK
Kontakt:

Post autor: Michal_KRK »

Cudi<StR33T> ty lanserze tylko na magdalence byś siedział ;] jaki masz bike? bomoze cie kiedys na trasce widzialem ;]
Cudi<StR33T>
Kontakt:

Michal_KRK ni jestem lanserem :) :P Ja mam Gianta ACid czrnego z EXR Supra i białymi DM24 :)... a ciebie to nei wwidizałem ani na dualu ani w wolskim .. ale rower niiiice :)
Nemero
Kontakt:

Post autor: Nemero »

Chłopisko zadało pytanie to warto było by mu na nie odpowiedzieć? :)
Pare razy już był taki topic o sklepach w krakowie no ale trudno :)
No więc jeśli planujesz amortyzator zmienić to Olimpic Sport ul. Nad Sudołem 6, a jeśli potrzebujesz jakieś drobniejsze części to Cyclo Centrum na ul. Wileńskiej..... jesli tam nie znajdziesz tego czego szukasz poszukaj w WindSporcie na ul. Zwierzynieckiej (od strony Jubilata).
Inne sklepy:
Bikershop, ul. Czarnowiejska..
Maverick, Mogilska 90..coś.. :)
Jeszcze wypadało by polecić Ando... ale zapomniałem nazwe ulicy.... (jest po drugiej stronie mostu dębnickiego....od strony dębnik .... po prawej jak się przejedzie.
Pozdrawiam i życze miłych zakupów w "pięknym" jak to nazwałeś Krakowie. :)
http://www.pinkbike.com/photo/1220348/
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

No i oczywiście Secesja na ulicy Wielickiej.. sklep ma bardzo nie miłą kadrę, dosyć wysokie ceny, ale wybór części jest naprawdę duży :)
http://www.secesja.pl/
Z takich bliżej rynku to jeszcze mBike, który ma dobre ceny i wporządku kadrę
( ul. Łobzowska 40 )
Cudi<StR33T>
Kontakt:

A noo i w secesji są chętni zawsze spuścić cos z ceny :P
ExIsT
Kontakt:

Post autor: ExIsT »

mud serwis jak by ci sie cos zepsulo na placu centralnym
http://www.pinkbike.com/photo/893261/
gg:1442499
matejGK
Kontakt:

Post autor: matejGK »

Wielkie dzięki!! Cudi<StR33T> niestety byłem wczoraj i nie miałem jak się z wami skontaktować. Jakoś sobie poradziłem. Ale jednak tych sklepów troche u was jest =D
http://www.pinkbike.com/photo/8281895/
minetoo
Kontakt:

Post autor: minetoo »

Na ul Józefinskiej niedaleko secedsji jest VarioBikeSerwis chłop który go prowadzi ma bardzo dobre podejście do cen i jest w stanie ze wszystkiego zejść poniżej secesji a plusem jestt znakomity serwis.Naprwde artysta wśród mechaników....
http://skocz.pl/mojepink
rzezbi
Kontakt:

Post autor: rzezbi »

minetoo : widzę, że bardzo reklamujesz vario ... masz w tym jakiś interes ?
kraker
Kontakt:

Post autor: kraker »

Vario jest aż tak dobry... zapędź na Magdalenke, ktoś Cie napewno odesle na Zwierzyniecką;p.
minetoo
Kontakt:

Post autor: minetoo »

rzezbi nie mam z nim nic wspolnego poprostu to swietny fachowiec wiec polecam...pozatym rzadko potrzebuje pomocy a jesli juz to w powarznych sprawach a on sobie radzi wzorowo
http://skocz.pl/mojepink
rzezbi
Kontakt:

minetooto jak wytlumaczysz to, że gość nie zczaił, że nie ma bierzni na amortyzatorze i powiedział, że tam jest wszytko ok ? (jak wpadłem do tego Vario to wspomniałem o luzach ogromnych i mówiłem, że byłem w jakimś serwisie tak na szybko i powiedzieli mi, że mam luzy na dolnym sterze - ten się z niego nabijał, że bez rozkręcania powiedział, że to ster i w dodatku że dolny ... a mieli rację !) drugie to dałem mu rower do przeglądu czyli wszystko powinno być cacy wyregulowane a po 2 skokach ze schodów przerzutki rozregulowały się hamslko i okazało się, że z pancerzy ogromne druty wystają i blokują linke - to powinien zauważyć i uciąć te druty z miejsca, drugie to hamulec był tak ustawiony, że cały czas ocierał o tarczę i to nie tak słabo, coś mi stukało w damperze i mu to mówiłem, miałem nadzieje ze coś zrobi i dupa było to samo - w końcu sam się kapnąłem, że był niedokręcony przy moście, nie wiem czy on coś przy tarczach robił ale na 2 dzień jak zacząłem ostro hamować to tarcza prawie odleciała - wszystkie śrubki się poluzowały masakrycznie podsumowując to ten przegląd chyba zrobił w 5 minut, no i jeszcze koło tyle, że nie wiem czy sam je scentrowałem w ciągu następnego tygodnia czy on nawet nie sprawdził centry ale tu nie mogę powiedzieć bo nei jestem pewien (excalibury to aż taki chłam, że przy skokach z paru schodów juz centra ?) ... dawałem mu jeszcze amor do zalania i wymiane uszczelek + likwidacja luzów - tu jest wszystko ok, luzy są ale pewnie nie da się zlikwidować ich całkiem. Jedyny plus jak dla mnie to bardzo miły i sympatyczny koleś z tego serwisanta ;)
była gwarancja na to wszytko, mógł bym jechać do niego ale niestety miałem wtedy ostrą sesję i nie miałem czasu a później od razu do domu zjechałem a to 100km od Krakowa.
A co do jego fachowości to może i jest fachowiec ale w moim przypadku nie chciało mu się chyba robić przeglądu i skasował 50zł za nic. No ale jak fachowiec nie zczai, że bierzni nie ma i jeszcze wymyśla jakieś głupoty (w innym temacie tym pisałem, nie chce mi sie drugi raz to samo - w tym gdzie tez go reklamowales)
kraker : o czym mówisz ? Bo jeśli myślisz, że Vario jest na Zwierzynieckiej to Ci się coś pomyliło
Cudi<StR33T>
Kontakt:

No bo Excalibury to jest chłam jak niiicc.. kumpel po skokach z 50cm chopki na plaskie złapał bicie na boki 0.5cm.. poprostu ta obrecz jest jak z plasteliny, ile razy ja nacentrujesz to tyle sie wykrzywi...
PawianBiker
Kontakt:

Post autor: PawianBiker »

Wiadomo że Kraków piękny w końcu tam sie urodziłem to musi być piękne miasto:)

sorry chłopaki ale musiałem:P
24 Bicycles Le Toy 4
Manitou Travis
24 cale

http://www.pinkbike.com/photo/1637670/
Xxsin
moderator
Kontakt:

Post autor: Xxsin »

Cudi<StR33T>Można tak mówić o Vuelcie FR, o DH już nie :]
Jeżeli twój kumpel miał dh i tak mu się stało to musiał mieć mega do dupy zaplecione koło...
rzezbi
Kontakt:

Xxsinja mam DH a skakałem tylko ze zchodów - najwyższe z jakich skoczyłem (i to tylko 2 razy) to schody przy agh c2, nie wiem ile mają na oko 1m nie pamietam ale jestes z krk wiec moze kojazysz. A zeby bylo smieszniej to mam full'a
ODPOWIEDZ