giant boulder mtb czy kross sign ds

kubaldo
Kontakt:

giant boulder mtb czy kross sign ds

Post autor: kubaldo »

poradzcie mi co mam wybrac jestem początkujący i sie nie znam a chce sobie kupic rowerek taki do 1500zl i nie wiem czy mam wybrac gianta czy krossa
rowerek chcialbym uniwersalny taki dh/fr street
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

do czego to ma być rower?
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

GIANT to koncern który nim wypuści na rynek to projektuje i testuje produkty....a KROSS to firma co robi bardzo dużo rowerów ( około 800 000 rocznie ) ale klasy HIPERMARKET.

Szanuj zdrowie i kasę...
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

SchodekChyba nie wiesz co mówisz z tym Giant-em, cała ta marka to chamska masówa. Może nie licząc wysokich modeli które reprezentują jakąś jakość ta marka to ścierwo, mój znajomy połamał 3 ich ramy... A w dodatku dogadać się z nimi nie łatwo, a gwarancja jest czasem bezwartościowym świstkiem.
A o Kross-ie słysze coraz więcej pozytywów, zwłaszcza jeśli o osprzęt który wypada bezkonkurencyjnie... Natomiast niestety nazwa dalej kojarzy się z hipermarketem.
kubaldo
Kontakt:

Post autor: kubaldo »

rower chcialbym uniwerslany troche do DH troche street
Uzytkownik
Kontakt:

Post autor: Uzytkownik »

Kross się rozwija. Seria Sign jest tego doskonałym przykładem. Napisz jednak jaki styl jazdy zamierzasz uprawiać.
Durf
Kontakt:

Post autor: Durf »

Uzytkownik napisał "dh/fr street ale glownie dh i fr" ja wzioł signa, za małą kase masz calkiem dobry rower, bardzo dobrą podstawe do rozbudowy.
dwa skarby razem http://img105.imageshack.us/my.php?image=dsc00032qu9.jpg
froger34
Kontakt:

Post autor: froger34 »

raczej sign ten giant za bardzo do fr i streetu nie będzie sie nadawał...
Schodek
Kontakt:

Post autor: Schodek »

ani jeden ani drugi się nie nadaje do DH -FR....lepiej poskładaj dobrego sztywniak na bazie Cro-Mo.Rama wytrzyma kilka sezonów nauki.Z czasem powymieniasz części na lepsze a następnie przejdziesz na fulla.Zacznij od jednej półki w sztywniaku.Jeśli masz zacięcie do tego sportu to będziesz śmigał.

Ludzie co za głupoty piszecie że Kross to spoko rower!!!!! To że ktoś pakuje markowe komponenty nie znaczy że robi dobre RAMY!!!! RAMA podstawą roweru....można kompletnie sztywnym baju ale o dobrej geo zrobic więcej niż na kiepskiej ramie z dobrymi komponentami....Czasem widzę ludzi z wyczynowymi amorami w ramach za 350pln....co mnie obezwładnia.....albo kolesi w kaskach po 1000pln na rowerach za 700 pln...bez pozostałych ochronek....
jako naród mamy taką mentalność POSTAW SIĘ A ZASTAW SIĘ !!! Myśle że lepiej poskładać rower na gorszych kompo ale dobrej ramie niż mieć markową kierę i mostek ale papierowy szkielet...

KROSS stosuje dampingową politykę cenową bo chce wejść na rynek.
Jesli ktoś sobie zada trochę trudu i sprawdzi jakie rowery używane można za tą kasę kupić w USA to zrozume wiele...Wolę poczekac kilka tygodni na zajebisty rower niż płakać że kupiłem od ręki szmelc....bo niestety ale KROSS robi namaksa kiepskie ROWERY !!! NIe piszę że pakuje słabe komponenty bo ma markowe ale RAMY TO BADZIEWWWWWWW !!! A RAMA TO PODSTAWA>
http://www.gravitycamp.pl
Gorczański Park Rowerowy - Koninki- Gravity Park już ruszył !!
Uzytkownik
Kontakt:

Post autor: Uzytkownik »

Kup Krossa, sprzedaj od razu ramę i kup Destroyera Jumpa albo EVO ewentualnie.
ODPOWIEDZ