Zawody Miejskie

cuba
Kontakt:

Zawody Miejskie

Post autor: cuba »

Niech ktoś zapoda w którymś mieście, moze byc nawet w smierdzacej Wawie, zawody miejskie w DeHa co???? Nie ukrywam ze byloby git, gdyby ktos podjął sie zorganizowania takiej imprezy, cos na wzór zawodów redbulla, ktore odbyły sie chyba w Barcelonie lub Lizbonie. Widzialem keidys foty na pinku, a nazywalo sie to ??rampage??

Nie zebym startował [coz delta iz dead], ale jak dla mnie byloby na co popatrzec, a tez pewnie znalazloby sie tez grono furiatów, ktorzy chetnie by spróbowali. A poza tym doskonala, kolejna okazja do spotkania braci rowerowej.

4x po miescie wygladałby chyba calkiem nieglupio...
Gdize mogloby sie odbyc?? Stawiam na miasto z zajebista roznica poziomów......moze olsztyn?? wasze typy?

...::: ja nie wiem, ale moze halina cos bedzie wiedziala :::...
...::: ziz iz wird :::...
chrosciel
Lokalizacja: gdzie kosciół i kleryka znajdziesz na kazdym rogu...(Kielce)
Kontakt:

Post autor: chrosciel »

Rampage to to nie jest, z tego co pamietam to tego typu zawody sa na 100% w hiszpani w madrycie organizowane. Pomysł masz bardzo ciekawy, bo nie rzeba by miec super maszyn dh zeby uczestniczyc, ale watpie by władze miasta sie zgodziły...
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=446257 Moj SC v10 !!!
p0l0n3zz^
Kontakt:

Post autor: p0l0n3zz^ »

red bull down town ? :D tak mi sie wydaje. pomysl zajebisty. wchodzac na ten topic mialem nadzieje ze ktos juz takie cos zorganizowal :) ale moze kiedys...
gg1732355
moja maszin :D http://www.pinkbike.com/photo/4318834/
cuba
Kontakt:

tak tak, to down town.
jesli gdzies jest stare miasto gdzie nie wjezdzaja auta to juz jest łatwiej. Trasa przeciez nie musi byc dluga, byleby prowadzila w dól, co njwyzej po płaskim kawałek, zawsze mozna przeszkody w postaci zdezelowanych samochodów postawic i na nich hopy z desek siakies takie....
fajna impra by była, a tak chyba trzeba bedzie nadal scigac sie pomiedzay samochodami w ruchu miejskim.
frirajder
Kontakt:

Post autor: frirajder »

Tylko zwróćcie uwagę jaka jest różnica poziomów w Down Town. Nie wiem czy by się znalazło odpowiednie miasto w Polsce.

A jak ktoś mówi, że nie potrzena maszyny DH, to niech poszuka strony zawodów i zobaczy relację -> zmieni zdanie.
http://www.upr.org.pl/ <- niższe podatki = tańsze rowery
budka
Kontakt:

Post autor: budka »

no moze zakopane by sie zdalo?? ale przeciez to by wymagalo sponsorow i zgody miasta na zamkniecie ruchu na pewien czas, takze to jest trudne do wykonania:(
chrosciel
Kontakt:

Frirajder: chodzi mi o to ze ja mam pomysł zeby zrobic cos w stylu takim zeby nie musiały byc same maszyny dh bo tak to bedzie niewielu zawodników, jesli poprowadz sie trase tak ze na sztywniaku da sie ja pokonac wmiare niezle to zawody beda ciekawe, wystartuje duzo ludzi i wogole bedzie spoko impreza. Kto mowi ze musi to byc powielenie red bull down town, polacy moga miec np cos takiego jak dh zmiesznae z 4x w miescie z jakimis hopami czyms takim, przeciez mozemy zrobic cos własnego a nie jak zawsze kopiowac cos od innych.
cuba
Kontakt:

chrościel dobrze prawi
coś ala 4x byłoby dużo łatwiejsze do zorganizowania, trasa nie musi przecież iść w dół na całym odcinku, byleby nie szła w górę bo to juz bylaby przesada.
Poza tym emocje tez troche innej bo czterech kolesi przepychało by się łokciami a nie po kolei pokonywali wyznaczoną trasę.
Zawody takie napewno są trudne do zorganizowania, ale jeśli kościół potrafi zamknąć centrum miasta bo procesja to My też.... założymy krąg wyznawców Świętej Korby i już będzie łatwiej....
Sponsorzy myślę że by się znaleźli, gorzej już z zamknięciem części miasta. Ale może kiedyś doczekamy ustawowo organizowanych dni bez samochodu, i to byłoba najlepsza okazja.

Niech ktoś to zorganizuje!! PLIZ!!! :]
dh_maniak
Kontakt:

Post autor: dh_maniak »

Z tą Świętą Korbą to żeś walnął. Lepiej bendzie Wszechmocnego Manitou.
punkers
Kontakt:

Post autor: punkers »

no pomysł śiwetne ale to jest polska więc nie w tym stuleciu :(( ale może kiedyś .........
buba
Kontakt:

Post autor: buba »

a ktos ma na oku wogole jakas fajna miejscowke? I nie mowie tu o zakopcu, bo to powinien byc prawdziwy down town. Jakby w wawie byla to moglbym sie zakrecic wokol czegos takiego i moze dotacje eu dalo by sie podciagnac, wiec kasa by byla, ale jak tak na szybko sobie mysle, to nie ma w wawie takiego miejsca :/ No chyba ze starowka i skarpa wislana albo okolice skoczni albo okolice chelmskiej albo w okolicy tamki.... trzebaby sie rozejrzec
jj.okocza
Kontakt:

Post autor: jj.okocza »

pomysl pzedni, na tamce spoko w **** daloby rade, caly czas w dol, super
http://www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=257284
cuba
Kontakt:

dobrze ze w dól, wazne by ta trasa byla tez urozmaicona, zakrety, schody, jakies dropiki, jakies podjazdy na ktorcyh mozna sie wybic, bo usypywanie hopek w srodku miasta to chyba odpada....

kto z Olsztyna? jak byłem tam dobrych pare lat temu to pamietam ze to miasto w ogóle na górkach stoi, więc moze to byłaby dobra miejscówa. moze Olsztynianie sie wypowiedzą.
Krzywy
Kontakt:

Post autor: Krzywy »

brzmi to conajmniej ciekawie ;) mozna probowac sie zakrecic szkoda ze tak daleko od centrum meiszkam, bo chociaz moglbym sie za miejscowka rozejrzec.

moze cos krotkiego kolo skapr wytyczyc, z koncem na tych duzych schodach, zaraz po nich duzego fun boxa ustawic ;) cos zeby za bardzo miasta nie blokowac, schodow duzo i takie tam :D

mozna sie rozgladac za miesowka, i ktos moglby zoorganizowac.
www.bikeaction.pl
'moja glowa granice mi wytycza' /hurt
chrosciel
Kontakt:

Wydaje mi sie ze szukac trzeba w warszawie krakowie łodzi cos takiego gdzie mozna bedzie zrobic cos gdzie nie trzeba wyłanczac z ruchu głownych ulic. Takie cos napewno szybko znajdzie sponsorow bo to miła odmiana i jesli tylko byłoby to do pokonania na sredniej klasy rowerekach a nie tylko na super hiper maszynach dh impreza syskał by duzy rozgłos, duza publicznosc no i oczywiscie ogromnie ilosci zawodnikow...
matt_eush
Kontakt:

Post autor: matt_eush »

nie bedzie red bull down town tylko tiger down town :D :D buhahahahahah
<lol2> ale taki pomysl to jest git tylko nie wiem czy wladze miasta krakowa by sie zgodzily ale srac na nich .
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

z tego co pamiétam to w zeszlym roku byly miejski dual w Czechach czy na Slowacji,ekipa Toyoty Bytom tam startowala i byl z tegp krótki filmik. wygladalo to calkiem fajnie , ale gleby tez konkretnie wygladaly na asfalcie.
do czegos takiego wystarczy kawalek przecietnie szerokiej ulicy i troche opon i drewna.

szukajcie miejscówki a potem zagadac do wladz i moze byc ciekawie.

pozdro
KARL
Kontakt:

Post autor: KARL »

ja znam fajna miejscowke trasa ma dwa podjazdy ale jest dosyc dluga i fajna sa schody zjazdy w terenie i to w wawie a co do wladz gowno da gadanie z nimi bo to kosztuje a oni wola wydac na nowy samochod albo pomalowac lawki w parku a nie zajmowac sie bikerami ktorzy w wakacje chca bezpiecznie sie zabawic sadze ze zrobienie takiej imprezy nie oficialnej w kregu dh-zonu i kazdy kto sie przylaczy tak to najszybciej wypali
JA www.pinkbike.com/modules/photo/?op=view&image=235917
chrosciel
Kontakt:

Słuchajcie mozna zrobic tak:

Miejscowke dobra znalezc, dac wielkie ogłoszenie na dh-złomie, spotkac sie, wziasc kumpli pojechac na miejscowe i poscigac sie tam poprostu. Mielibysmy darmowy zlot:P i duzo fajnej zabawy w undergroundowym kilmacie bo wiecie nie było by zadnych barierek itp mozna by sie scigac miedzy ludzmi na jakiejs fajnej trasie. Co wy na to?
ODPOWIEDZ