Budowa Dirt Parku
Budowa Dirt Parku
Witam, razem z kolegami postanowilismy zbudowac dirt park. Do dyspozycji mamy prywatne pole uprawne, aktualnie nieuzytki. Jego wymiary to jakeis 50mx200m. Czy moglibyscie sie podzielic z nami swoim doswiadczeniem? Poradzic co budowac, by sprawialo to jak najwieksza frajde, w jakich odstepach i jak najekonomiczniej? Jezeli macie plany dirt parkow i moglibyscie sie z nimi podzielic, bylbym rad. Do dyspozycji mamy jedynei sile wlasnych rak, nie mozemy liczyc na dostawy ziemi z zewnatrz.
Pozdrawia, sylwek05
Pozdrawia, sylwek05
przede wszystkim musi byc dobra ziemia, lekko gliniasta, zeby jak wyschnie byl kamien, a na mokro niebylo bloto, ale dalo rade szpadel wbic.
reszta to w sumie wlasne preferencje, katy wybic odleglosci, to sami sobie dacie rade ustawic jak wam wyghodnie. sypiecie pierwsza hope skaczecie, patrzycie gdzie najlepiej ustawic druga itd. dobrze zbudowac speedbox, bez tego jest srednio fajne.
reszta to w sumie wlasne preferencje, katy wybic odleglosci, to sami sobie dacie rade ustawic jak wam wyghodnie. sypiecie pierwsza hope skaczecie, patrzycie gdzie najlepiej ustawic druga itd. dobrze zbudowac speedbox, bez tego jest srednio fajne.
Cenzura prewencyjna środków społecznego przekazu oraz koncesjonowanie prasy są zakazane
Ja też mam dirty na nieużytku ;) No więc tak:
Bez jakiegoś speedboxa, rozpędaji się nie obejdzie;
Zaplanujcie sobie skąd będziecie czerpać ziemię, bo u mnie pomiędzy dirtami są różnej wielkości doły :\
Macie sporo miejsca więc kopcie czego dusza zapragnie ;) tj. dirty, hipy, muldy, stoliki itp ;)
Bez jakiegoś speedboxa, rozpędaji się nie obejdzie;
Zaplanujcie sobie skąd będziecie czerpać ziemię, bo u mnie pomiędzy dirtami są różnej wielkości doły :\
Macie sporo miejsca więc kopcie czego dusza zapragnie ;) tj. dirty, hipy, muldy, stoliki itp ;)
http://www.pinkbike.com/photo/1277425/ auć :/
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: