Singiel dzieki za pomoc
Singiel dzieki za pomoc
MIałem montowac w rowerku przezutki ale widze ze wiekszosc ludzi ma singla wiec czemu nie tylko niewiem co i jak :( kupiłem korbe TRUVATIV RUKTION z blatem 38 czy moze byc do singla ?? wogule jaki kupic singiel i jaki napinacz co i jak prosze o pomoc w miare tani a dobry z gory dzieki albo czy zostac przy przezutkach??
Ja miałem przerzutki kiedyś, ale były z nimi problemu bo łańcuch spadał, a to ciągle regulować i mam singla teraz i nie żałuje, nic się nie rozregulowywuje. I zjeżdżam sobie na signlu czasem, i próby zabaw trialowych, choć ciężko się robi owe rzeczy na singlu z przełożeniem do streetu:)
Nie znam w/w korby ale jak ma jeden blat to się nada:) Z tyłu musisz wybrać zębatkę z kasety, która jest w lini prostej z ową zębatką z korby, bądź zakupić reduktor składający się z jednej zębaki. Do napięcia łańcucha może służyć stara przerzutka, bądź specjalny napinacz. Na http://www.rowerowy.com/ masz dział Single Speed o ile dobrze pamiętam. Tam znadziejsz jakby coś niektóre części.
Ponadto wyszukaj w szukajce podobne tematy to się dowiesz czegoś wiecej:)
Nie znam w/w korby ale jak ma jeden blat to się nada:) Z tyłu musisz wybrać zębatkę z kasety, która jest w lini prostej z ową zębatką z korby, bądź zakupić reduktor składający się z jednej zębaki. Do napięcia łańcucha może służyć stara przerzutka, bądź specjalny napinacz. Na http://www.rowerowy.com/ masz dział Single Speed o ile dobrze pamiętam. Tam znadziejsz jakby coś niektóre części.
Ponadto wyszukaj w szukajce podobne tematy to się dowiesz czegoś wiecej:)
no risk no fun
http://tiny.pl/5mc4
http://tiny.pl/5mc4
jak ktos jest na tyle inteligentny, ze tak nazywa temat to sie nie dziwie, ze ma problemy z singlem... i ze znalezieniem piasty (bo rzeczywiscie malo teraz tego na rynku i tematow o tym)
skoro street to po co nawet pytasz czy zostac pzy przerzutkach? masz jakikolwiek sensowny argument? bo ja nie rozumiem.
"jaki kupic singiel" - wydawalo mi sie, ze to sposob a nie produkt
a i troche szacunku dla czytajacych (pomijajac temat)... pisz nieco bardziej poprawnie bo to czytac porazka
skoro street to po co nawet pytasz czy zostac pzy przerzutkach? masz jakikolwiek sensowny argument? bo ja nie rozumiem.
"jaki kupic singiel" - wydawalo mi sie, ze to sposob a nie produkt
a i troche szacunku dla czytajacych (pomijajac temat)... pisz nieco bardziej poprawnie bo to czytac porazka
-
- Kontakt:
kup sobie piaste reborna grind z wolnobiegiem 18T taki bedzie idealny do korby 38T.Niestety niebedziesz mógł wziąść Ns coaster ss bo on jest na wolnobieg max 15T.Dlatego reborn bedzie idealny, jak chcesz piaste z wolnobiegiem MTB to w miare tania i dobra jest NS coaster do niej kupujesz reduktoor single speed 18T i pozamiatane(no i ewentualnie napinacz jak masz pionowe haki to jeteś zmuszony chyba ze masz poziome?)
-
- Kontakt:
najpierw sprawdz na ktorej zebatce z tylu najwygodniej ci sie jezdzi, potem bierzesz sciagasz kasete i zostawiasz wybrana zebatke. nastepnie ustawiasz ja w lini prostej do lancucha i masz dwie opcje: 1. bierzesz suwmiarke i mierzysz odleglosci 1 i 2. strony zebatki, szukasz rurki z pcv ktora bedzie tam pasowac, dosinasz i masz, albo jest 2. opcja: z kasety zostana ci takie plastikowe podkladki ktore byly pomiedzy zebatkami, szukasz 2. starej kasety za pare zl z niej tez wycagasz te podgladki i wstewiasz je zamiast kasety. tekim cudem masz singla za freeko i nie musisz nic kupowac, z czasem mozesz wymienic zebatki na mniejsze, zeby zejsc z wagi ale to w przyszlosci
pzdr
pzdr
gg: 701107
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
- Kontakt: