Co byście polecali? Osobiście myślałem nad Avid BB5 bo dość tani tylko nie wiem jak działa a firma dość renomowana zresztą jeźziłem na mechanicznych avidach i mi całkeim pasują. Myślałem też na Hayes MX-1/2 ale nie wiem, bo są różne opinie co do tych modeli no i wogóle niektórzy narzekają że niewygodne klamki są... A co wy sądzicie, pomóżcie, najlepiej jak ktoś jeździł albo ma któryś z wymienionych. WinZipy mnie raczej nie interesują. Z góry dzięki za pomoc :)
Ahh... Ah... Jak fajnie się śmiga rowerkiem po deszczu ;]
miałem hmx1 i siła w porownaniu z black boxem mniejsza... co prawda łatwa regulacja dobrze działa itp ale bb mocniejszy, jednak trudniej wyregulowac go idealnie. na avidzie nigdy nie jezdzilem. albo tak jak KONEX mówi shimano 525 albo 535 naprawde fajne hamulce za taka cene
avid bb5 z klamka avid bb7 i super zestaw tylko klocki cos na krotko starczaja a nowe 60zł... a jesli cos mocnego w sile ale nie modulacji i mechanice (mialem bb i mi sie rozleciał w mak) to biez black boxa.
ODRADZAM BLACKBOXA ! Po kilku tygodniach sie syfi i nie hamuje (robi się spowalniacz), zero modulacji... Już lepiej kupić Deore 475 jeśli chodiz o mechaniki...
a tak to polecam Avid BB5 bo słyszałem o nim same dobre słowa ;) i Deore 525/535
hmm... teraz na odwrót ;] Piszcie dalej ale wygląda na to że ostateczna decyzja będzie i tak całkowicie ode mnie zależna bo prawie każdy pisze co innego :)
Ahh... Ah... Jak fajnie się śmiga rowerkiem po deszczu ;]