Boxxer Ride\Race vs 888vf co wybrać?
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Boxxery? W kolejnosci od najlepszego:
1. World Cup
2. Team
3. Race
Osobno jest traktowany model Ride.
World Cup ma golenie gorne pokryte jakims cudownym wynalazkiem, ktore zmniejsza tarcie, pzoa tym tegoroczny jest na wiatr. Team ma te same regulacje, co WC, ale jest z tanszych materialow. Race jest najprostszy i zwykle ma tylko regulacje odbicia, ale od 2006 ma Motion Control, zubozone w stosunku do reszty Boxxow.
1. World Cup
2. Team
3. Race
Osobno jest traktowany model Ride.
World Cup ma golenie gorne pokryte jakims cudownym wynalazkiem, ktore zmniejsza tarcie, pzoa tym tegoroczny jest na wiatr. Team ma te same regulacje, co WC, ale jest z tanszych materialow. Race jest najprostszy i zwykle ma tylko regulacje odbicia, ale od 2006 ma Motion Control, zubozone w stosunku do reszty Boxxow.
http://tiny.pl/786k
Bike Action
Bike Action
-
- Kontakt:
rock shocki to takie gorsze foxy tak trzeba na to patrzeć, zato wymagają ciągłej uwagi (tak jak np. dorado), 888 z kolei jest faktycznie bardziej uniwyrsalny(?) oraz bardziej bezobsługowy...i teraz czy nie przeszkadza Ci ze będziesz musiał się bawić raz na jakiś czas z boxxerem czy jesteś leniwy i wybierzesz 888...jak tak tylko powiedziałem co wiedziałem, prosze mnie nie obrazać:p
http://www.pinkbike.com/photo/924780/
naaakurwiaj!
naaakurwiaj!
booxery z 2006 mają tłumienie mc z dodatkowym wentylem regulującym szybką kompresję - prócz modelu race który rego wentylu nie ma.
Boxxery z 2005 miały tłumienie hc2 gdzie world cup i team(chyba) miały regulaję szybkiej o wolnej kompresji a race tylko odbicia.
Froger mówsz że waga Cię nie obchodzi ale mimo wszystko fajnie jest mieć lekki rower a nie czołg:)
Boxxery z 2005 miały tłumienie hc2 gdzie world cup i team(chyba) miały regulaję szybkiej o wolnej kompresji a race tylko odbicia.
Froger mówsz że waga Cię nie obchodzi ale mimo wszystko fajnie jest mieć lekki rower a nie czołg:)
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
-
- Kontakt:
Krakus_dh, no nie do konca jest tak, jak piszesz. Np. taki Fox 40 jest strasznie wrazliwy na brak serwisowania. Interwaly miedzy przegladami sa stosunkowo krotkie. Poza tym o do Boxxera mozesz sie sam zabrac, o ile nie psujesz notorycznie urzadzen mechanicznych przy serwisowaniu, ale z Foxem juz takiego myku nie zrobisz. WIdziales go od srodka? Po prostu rzeznia. Strasznie precyzyjna robota, wszedzie aluminium. Teraz RS goni jakoscia Foxa. Motion COntrol jest naprawde precyzyjnie wykonany, poza tym ograniczono w nim ilosc czesci do minimum. Wg mnie jakoscia pracy i mozliwosciami BOxxer World Cup jest tuz nad Foxem 40. Poza tym pamietaj, ze Boxxerow sa trzy rodzaje na 3 roznie zasobne portfele, przy czym FOxa masz tylko jednego.
OCzywiscie nie teoretyzuje, mam do czynienia z wszystkimi wyzej omawianymi amortyzatorami i opisuje swoje wrazenia. Zgodzie sie z Toba w jednym: 888 jest mniej wymagajacy serwisowo. Nowe RS'y nie maja juz otwartej kapieli, wiec trzeba sie bedzie czesciej palowac ze smarowaniem goleni, ale akurat jest to banalna rzecz i wymaga jedynie kilku podstawowych narzedzi.
Swoja droga mam do sprzedania 888R z 2005r. Bardzo dobry amor, ale nie jest moj, bo sprzedaje w imieniu kolegi. (wiem, to nie giedla ;))
OCzywiscie nie teoretyzuje, mam do czynienia z wszystkimi wyzej omawianymi amortyzatorami i opisuje swoje wrazenia. Zgodzie sie z Toba w jednym: 888 jest mniej wymagajacy serwisowo. Nowe RS'y nie maja juz otwartej kapieli, wiec trzeba sie bedzie czesciej palowac ze smarowaniem goleni, ale akurat jest to banalna rzecz i wymaga jedynie kilku podstawowych narzedzi.
Swoja droga mam do sprzedania 888R z 2005r. Bardzo dobry amor, ale nie jest moj, bo sprzedaje w imieniu kolegi. (wiem, to nie giedla ;))
http://tiny.pl/786k
Bike Action
Bike Action
-
- Kontakt: