Marzocchi 66 kilka pytań
Ja jezdziłem 3 tygodnie na pożyczonych 66 VF 2005 150mm...
Waże niecale 60 kilo i bez powietrza w szklarskiej zostawał mi niecały centymetr skoku na trasce DH... Te szósteczki pracowały poprostu CUDNIE!! Kolega je odebral bo zachcialo mu sie jezdzić :) Nie ma reguacji poza asysta powietrza ale naprawde olej 10wt i amorek dziala pięknie... Nie wybija, nie muli ot wsam raz.
Amor nie jest mój wiec nie polecam go bo wielbie mój sprzęt :P Ale tak mi sie spodobal ze zachcialem cos serii 66/88 i nabyłem 888VF 2006... Mam pisac jak to pracuje? :)
Boxxer jest fajny. Legenda DH ale... Wg mnie: BoXXer super ale do DH, Szóstki super do URBAN FR/FR/DH.
Szczerze polecam 66VF :)
Waże niecale 60 kilo i bez powietrza w szklarskiej zostawał mi niecały centymetr skoku na trasce DH... Te szósteczki pracowały poprostu CUDNIE!! Kolega je odebral bo zachcialo mu sie jezdzić :) Nie ma reguacji poza asysta powietrza ale naprawde olej 10wt i amorek dziala pięknie... Nie wybija, nie muli ot wsam raz.
Amor nie jest mój wiec nie polecam go bo wielbie mój sprzęt :P Ale tak mi sie spodobal ze zachcialem cos serii 66/88 i nabyłem 888VF 2006... Mam pisac jak to pracuje? :)
Boxxer jest fajny. Legenda DH ale... Wg mnie: BoXXer super ale do DH, Szóstki super do URBAN FR/FR/DH.
Szczerze polecam 66VF :)
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
tez się zastanawiałem nad 66 ale jednak się rozmysliłem. Cięzki krowiasty wysoki aa wcale tak dużo nie wchodzi. Regulacji to nie ma wogóle goły amorek. Na twoim miejscu zastanowiłbym się nad shermanem firefly dość mocny do katnowania 110/150 skoku pełen wypas :) Albo pike tylko z tym już troche marniej jak jeździsz cięższe fr to weź shermiego :)
http://www.pinkbike.com/photo/1036276/
Moja dziewczynka w nowym ubranku ^^
Moja dziewczynka w nowym ubranku ^^
-
- Kontakt:
Ja mam 66vf 2005.. A to co tu czytam to normalnie cyrk...Polowa z was nigdy chyba nie jezdzila na 66vf???Tak jak powiedzialpaqman tego amora trzeba umiec ustawic pod siebie a jak sie nie umie to macie problem:)Amorek po dostosowaniu pod siebie jest super..Mozna miec super miekkiego albo twardego aby na dropie nie dobijal. Wystarczy dobrac gestos oleju i napompowac pod siebie a nie patrzec na jakies ******** tabelki marzocchi z cisnieniami. Amor jest bardzo masywny, sprawia wrazenie niezniszczalnego. Ja posiadam wersje 150mm ale nic nie stoji na przeszkodzie aby zmienic go na 170mm to tylko kwestia obrotu podkladek. Wykorzystuje pelny skok. To idealny amortyzator do FR, slopestyle, a nawet DH.Osobiscie polecam amortyzator jest wart swojej ceny. A i ludzie nie bojcie sie kupywac uzywek te amortyzatory naprawde duzo znosza, i napewno nikt nie pozaluje gdy kupi uzywke w bdb stanie.. Amen
Boze kochany-_- czy wy wiecie o czym mowicie? mam VF 2005 i chodzi pieknie ! to ze skoku nie umiecie wykorzystac to juz nie moja wina lubicie sie zawic pokretlami a ten u turn to taki znowu trwaly nie jest poniewaz kiedys mialem go w psylo i sie po prostu zjebal. Poza tym boxxer wytrzymalosciowo do 66 to jak duro do monstera mowie tak bo wiem polamalem Boxxera z 2003 roku i wicej tego nie kupie ten amor nie daje sie wogule do FR tylko do Dh i to nie katowania na DH tylko racingu. Jak wy dalej myslicie ze boxxer to super amorek do Fr to sorki.
PS > moje 66 pracuja lepiej od boxxera race ktorego polamalem
PS > moje 66 pracuja lepiej od boxxera race ktorego polamalem
www.frwc.yoyo.pl
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=2629607
Heh... Mam czasami okazje posmigac na 66rc 2005 170 mm i amorek jest naprawde fajny ale na wstepie zmienil bym oryginalny olej na gestszy(10w) i wylaczyl tlumienie, lub wlal zadszy (5w) i je wlaczyl :-) Nie lubie jak amorek mocno wybija :-)
Ale sam teraz mam RS pike i jak dla mnie chodzi fajniej od 66 ale ma troche malo skoku :-) Totem to bedzie dopiero amorek, może poczekaj na niego? 180 mm golenie 40mm , ale bedzie pewnie troche kosztowal...
EDIT -
Do autora postu wyżej, psylo mialo inny uturn, i zeczywiscie byl on awaryjny... o czym sie przekonalem na wlasne oczy. Boxxer/Pike maja to troche inaczej zbudowane i nie slyszalem o rozwalonym uturnie w pike, sam mam i sprawuje sie super. To że polamales boxxera nic nie znaczy. Każdy chwali to co ma...
Ale sam teraz mam RS pike i jak dla mnie chodzi fajniej od 66 ale ma troche malo skoku :-) Totem to bedzie dopiero amorek, może poczekaj na niego? 180 mm golenie 40mm , ale bedzie pewnie troche kosztowal...
EDIT -
Do autora postu wyżej, psylo mialo inny uturn, i zeczywiscie byl on awaryjny... o czym sie przekonalem na wlasne oczy. Boxxer/Pike maja to troche inaczej zbudowane i nie slyszalem o rozwalonym uturnie w pike, sam mam i sprawuje sie super. To że polamales boxxera nic nie znaczy. Każdy chwali to co ma...
-
- Kontakt:
Hahahahaha- froger34 pyta sie o 66 a wy mu polecacie boxxera mowiac, ze szostki sa lipne, po prostu lol... Boxxery zawsze byly amorami do dh, najlepiej racingowego. Maja zupelnie inna prace niz marzochy (bardziej mi odpowiada praca 888 niz boxx wc) i zeby zdecydowac sie na amora trzeba pojezdzic troche na jednym i drugim. 66 jest dobrym amorem do fr, ss i dh- sa bardzo uniwersalne a za pomoca regulacji cisnienia mozna bardzo fajnie dobrac charakterystyke pracy pod siebie. Fakt faktem- nigdy nie jezdzilem na 66 ale mialem w swojej karierze do czynienia z amorami z komora powietrzna i jestem szczesliwym posiadaczem 888rc2x- jesli 66rc2x pracuje jak moj amor to nie mam pytan...
Nie wierze ze polowa Dh-zonu jezdzi na boxxerze-_- poza tym mam swoje zdanie co do tego i tyle.xxxxxx pisze:Heh... Mam czasami okazje posmigac na 66rc 2005 170 mm i amorek jest naprawde fajny ale na wstepie zmienil bym oryginalny olej na gestszy(10w) i wylaczyl tlumienie, lub wlal zadszy (5w) i je wlaczyl :-) Nie lubie jak amorek mocno wybija :-)
EDIT -
www.frwc.yoyo.pl
kurdeKonex jestem niezdecydowany bo chce kupic coś konkretnego ale coś na co mnie stac nie ma kasy tyle co wy ze zimeniacie amorki co miesiąc ... dlatego zapytałem sie was,, specjalistów'' byscie coś doradzili.. rozmyślam kazdą propozycje bo nie znam sie akurat na amorkach tej klasy..konex pisze:wd40 boxxer to nawiązanie do poprzedniego pomysłu niezdecydowanego frogera...
Nie rozliczam Cię ale zdecyduj chłopie co ty chcesz mieć za rower i czy wogóle masz zamiar w końcu go poskładać...froger34 pisze:kurdeKonex jestem niezdecydowany bo chce kupic coś konkretnego ale coś na co mnie stac nie ma kasy tyle co wy ze zimeniacie amorki co miesiąc ... dlatego zapytałem sie was,, specjalistów'' byscie coś doradzili.. rozmyślam kazdą propozycje bo nie znam sie akurat na amorkach tej klasy..konex pisze:wd40 boxxer to nawiązanie do poprzedniego pomysłu niezdecydowanego frogera...
Widziałem kilka naprawde Twoich topiców na temat ram, amorów, konfiguracji a na razie oprócz Dragstara z D.O.T-em nic nie widać nowego więc wychodzi z tego tylko zawracanie gitary...;/
ehh nie chec mi się z Toba gadać forum jest o tego żeby dowiedziec sie jak najwięcej na temat sprzętu nie miałem z takim sprzętem doczynienia więc się pytam.. I tak wogole nie przyczepiaj sie do mojego sraga z drop oofem bo to nie moja wina ze niemoge sobie pozwolicna coś lepszego.. np tak jak ty mostera z dm .. wole mieć taki rower i jezdizć niż lepszy i wogole go nieuzywac
konex chce 66 to nie dasz rady go przekonac nawet jak by to bylo $%^@#$ :-) Bywali wieksi nudziaze ktorzy zakladali 4-5 tematow dziennie...
Valek I miej sobie swoje zdanie , ja cie nie mam zamiaru przekonywac.
froger34 Na twoim miejscu tylko zastanowil bym sie jak chcesz smigac, i wogole, może zastanow sie nad jakim shermanem, sa bardzo mocne i maja dosyc dobra opinie.
Valek I miej sobie swoje zdanie , ja cie nie mam zamiaru przekonywac.
froger34 Na twoim miejscu tylko zastanowil bym sie jak chcesz smigac, i wogole, może zastanow sie nad jakim shermanem, sa bardzo mocne i maja dosyc dobra opinie.