mam taki problem w mojej tylnej piaście novateca w ramie NS BITCH ze jest tam od nowowsci szybkozamykacz i niestety juz chyba z 8 takich osiek połamałalem przy tej dzwigni do zamykania albo gwint urwalem mocnym docisnieciem. ostatnio znowu to sie stało i znowu kupilem oske za 10 zł i pewnie znowu potrzyma tydzien. czy lepiej kupic os na sruby? bedzie trzymac? da sie to tak przykrecic zeby mozna spokojnie robic 360, skakac na tylnym kole itp zeby sie koło nie przesuwało??
pozdro
aha i jaki jest koszt takiej oski na sruby i czy w ogole jest to mozliwe do piasty Novateca na 4 łozyskach.............
szybkozamykacz?
szybkozamykacz?
Yo! :-)
tez mam piaste novateca i mialem podobny problem (z oryginalnym zaciskiem), wywalilem go i zalozylem shimanowski z 475 i trzyma - fakt, ze raczej nie uzywalem kola do streetu tylko FR, ale przy seryjnym zacisku zdarzalo sie kolu przesunąć:/
Pytanie tez w jakim stanie masz haki ramy, bo skoro piasta nie trzyma tzn. ze albo masz wydarte sruby na piescie (bezposrednio opierajace sie o rame - powinny miec male ząbki), albo wlasnie kwestia dobrego zacisku, badź też zadużego wydarcia haków w ramie (chyba mało prawdopodobny w tej ramie co masz)..
Pytanie tez w jakim stanie masz haki ramy, bo skoro piasta nie trzyma tzn. ze albo masz wydarte sruby na piescie (bezposrednio opierajace sie o rame - powinny miec male ząbki), albo wlasnie kwestia dobrego zacisku, badź też zadużego wydarcia haków w ramie (chyba mało prawdopodobny w tej ramie co masz)..
www.feel-free.pl
rama i pisata sa raczej w dobrym stanie..... jedyne GÓWNO w tej ramie NS BITCH na ktorej sie bardzo zawodlem to fakt ze sie ukrecaja gwinty w srubkach i w samej RAMIE do mocowania tych "śmiesznych" NS`owskich napinaczy koła.....wiec praktycznie tych srubek nie mam na maxa dokreconych wiec musze to nadrabiac wlasnie zaciskiem i dlatego go łamie zawsze bo zeby go zacisnac biore rurke o5m i robie dzwignie:D:D
dlatego zalezy mi na tych srubach tylko powiedzcie co i jak......
dlatego zalezy mi na tych srubach tylko powiedzcie co i jak......
Yo! :-)
dobra ale chodzi mu o to czy do Novateca wpakuje sruby, a nie o tutorioal dokrecania srubek :)
sam mam taki problem w agangu i chce sie dowiedziec czy do normalnego Coastera da siewpakowac oske na sruby. ostatnio rozkrecalem konusy i wydaje mi ise ze nie bedzie problemu.
jak myslicie?
sam mam taki problem w agangu i chce sie dowiedziec czy do normalnego Coastera da siewpakowac oske na sruby. ostatnio rozkrecalem konusy i wydaje mi ise ze nie bedzie problemu.
jak myslicie?
http://www.pinkbike.com/photo/1136980/
Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!
Kupie Kamere Canona MVX !!!!!!!!!