Rock Shox PIKE - KTÓRY NAJMOCNIEJSZY ???
Rock Shox PIKE - KTÓRY NAJMOCNIEJSZY ???
Rock Shox zrobił kilka wersji PIKE'a z tłumieniem olejowym : SL U-TURN , 409 U-TURN , 426 U-TURN , TEAM U-TURN , RACE U-TURN I JESZCZE KILKA . KTÓRY JEST NAJMOCNIEJSZY ???? , o wage raczej nie chodzi bo niewiele się róznią . Acha , bym zapomniał, jak pracują te PIKE'i , porównywalnie do Manitou Nixon. pozdrower.
golenie dolne sa identyczne w kazdym piku. rozni sie gora. modele tansze jak np. 409 czy sl maja sterowke stalowa, co na pewno odbija sie na sztywnosci, ale nie jest to jakos bardzo duza zmiana sztywnosci. roznicy nie czuc, ciezko jest polamac sterowke w piku nawet z alu. a co do regulacji to chodzi pewnie o floodgate, w 409 i sl reguluje sie to tak, ze trzeba paznokciem wydlubac zaslepke i imbusem 2.5 mm regulujesz sobie, w modelach wyzej jak team race 424 nie musisz miec imbusa bo to juz jest pokretlo. jest inna budowa poprostu zaslepki i tego regulatora(moim zdaniem nie ma sensu przeplacac pare stow dla takiego "bajeru") modele pika chyba 454 jest na powietrze, to juz inna bajka, całosc lzejsza, masz 2 komory ktorymi regulujesz twardosc i czulosc widelca. na nixonie nie jezdzilem wiec ci nie pomoge w tej kwestii, ale jesli chodzi o sztywnosc pika, to na pewni nie poczujesz roznicy miedzy modelem najnizszym, a najwyzszym.
http://www.allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=6080322
moze nie odp na twoje pytanie ale powiem cos na temat pike sl czyli tez 409
Uwazam ze wytrzymałosc i sztywnosc pike zalezy od przypadku poniewaz duzo ludzi mowi ze pike pekaja.. ja katuje swojego na maxa i nic nawet luzow nie ma..
Słyszałem historie ze pike im pekał ja go kopneli przez przypadek w locie.. byc moze ale jak dla mnie pike to jeden z najmocniejszych amorow..
Zeby nie było mam juz go 6 miesiecy
Uwazam ze wytrzymałosc i sztywnosc pike zalezy od przypadku poniewaz duzo ludzi mowi ze pike pekaja.. ja katuje swojego na maxa i nic nawet luzow nie ma..
Słyszałem historie ze pike im pekał ja go kopneli przez przypadek w locie.. byc moze ale jak dla mnie pike to jeden z najmocniejszych amorow..
Zeby nie było mam juz go 6 miesiecy
Mam pytanie - sie podczepie :)
opłaca się zakupic? Czy moze jakis haczyk jest ?
pike 409 za 800 zl
426 U-Turn 06 - 1099
Race U-Turn 05- 889
Lub Boxxer Race 05 - 1100 ?
Wszystko prawie nowki ;) z gwara i itp
opłaca się zakupic? Czy moze jakis haczyk jest ?
pike 409 za 800 zl
426 U-Turn 06 - 1099
Race U-Turn 05- 889
Lub Boxxer Race 05 - 1100 ?
Wszystko prawie nowki ;) z gwara i itp
Listek-Tm - o kurdE :) nie wiem skad sie wzielo u mnie "prawie" :D przed nowki - te prawie mialo byc z gwara , bo nie wiem jak ona wyglada - normalna? I co polecacie kupic? wg. mnie Boxxer w fajnej cenie , ale narazie takiego amora nie potrzebuje , gdyz ramy odpowiedniej nie mam , a moja kona 2k5 hardtail tego nei wytrzymie - tak mi sie przynajmniej zdaje ... myslalem, zeby takie cacko zakupic np. Pike , Boxxer i zostawic sobie na przyszlosc :) czy lepiej nie ? :)

Magic a inni mówią że SL'ce odpowiada 409 :)
A pozatym 426 są też z manetką tylko droższe :)
Czemu te sl'ki pękały na bosterze?
Mam w kupinie sl'ke jeżdzona w 4x 1 miech za 900zł
sl'ke jeżdzona w streecie/dircie 3 miechy za 870zł
no i 409 nówka za 970zł
Co z tych 3 najbardziej się opłaca wziąć? Jeśli slki dobijają jak 409 to nie chce go bo on ma jeszcze taki minus że pekał na boosterze... Ale ktoś wie czemu?
Podobno wersja sl miała jakąś drążoną korone?
Aha czy wymiana sprężyn na twardsze sprawi że amorek nie będzie dobijał? Dzięki za odp.. :)
psycho144 Skąd masz Pike'a 409 za 800zł? Jak nówka to bym wziął daj jakieś namiary... W ski teamie nie było wersji 409 ;)
A pozatym 426 są też z manetką tylko droższe :)
Czemu te sl'ki pękały na bosterze?
Mam w kupinie sl'ke jeżdzona w 4x 1 miech za 900zł
sl'ke jeżdzona w streecie/dircie 3 miechy za 870zł
no i 409 nówka za 970zł
Co z tych 3 najbardziej się opłaca wziąć? Jeśli slki dobijają jak 409 to nie chce go bo on ma jeszcze taki minus że pekał na boosterze... Ale ktoś wie czemu?
Podobno wersja sl miała jakąś drążoną korone?
Aha czy wymiana sprężyn na twardsze sprawi że amorek nie będzie dobijał? Dzięki za odp.. :)
psycho144 Skąd masz Pike'a 409 za 800zł? Jak nówka to bym wziął daj jakieś namiary... W ski teamie nie było wersji 409 ;)
http://www.pinkbike.com/photo/1036276/
Moja dziewczynka w nowym ubranku ^^
Moja dziewczynka w nowym ubranku ^^
wszystki pęknięte pike nie tylko sl pękały właśnie na bustrze. Dlaczego? Bo to najsłabsza cześc amora i już.
kupuj nową 409, albo ewentualnie pika jeżdżonego w 4x.
Wszystki pike'i dobijają jeśli masz za miekką sprężynę na to nie ma siły. Nie ma też znaczena czy to sl czy 409 czy team czy 454. Wszystki pracują tak samo, mają te same standardowe sprężyny. Ale jak poczytasz uważnie forum to dowiesz się co można zrobi żey utwardzi trochę pike'a. Poza oczywistą regulacją kompresji.
i drążoną koronę miał team i chyba wszystkie pike'i z 2006 roku. Ale jak sam pisałeś te amory jak pękają to na podkowie więc o koronę bym się nie martwił.
I ludzie sprawdzie forum przed założeniem tematu. O pikach sam pisałem już wiele razy, a na forum nie jestem długo...
kupuj nową 409, albo ewentualnie pika jeżdżonego w 4x.
Wszystki pike'i dobijają jeśli masz za miekką sprężynę na to nie ma siły. Nie ma też znaczena czy to sl czy 409 czy team czy 454. Wszystki pracują tak samo, mają te same standardowe sprężyny. Ale jak poczytasz uważnie forum to dowiesz się co można zrobi żey utwardzi trochę pike'a. Poza oczywistą regulacją kompresji.
i drążoną koronę miał team i chyba wszystkie pike'i z 2006 roku. Ale jak sam pisałeś te amory jak pękają to na podkowie więc o koronę bym się nie martwił.
I ludzie sprawdzie forum przed założeniem tematu. O pikach sam pisałem już wiele razy, a na forum nie jestem długo...
http://mawet.pinkbike.com/album/2010/
czyli juz na promocje w ski teamie sie nei zalapie :/ ehh :/ wiadomo moze kiedy beda kolejne wyprzedaże? :)