Mam mały problem z piastą. Może moje pytanie wyda się wielu osobą śmieszne ale zawsze lepiej się poradzić. Mianowicie jak zlikwidować luz tylniego koła? W jaki sposób jest tam zbudowana piata, czy jak w tradycyjnym rowerze? Koło ma luz zarówno w płaszczyźnie poziomej jak i pionowej. Pytam bo mam ten rower od 12h :). Próbowaliśmy z bratem dokręcić nakrętki znajdujące się na ośce ale bez rezultatu.
to chyba suport podałes nie piasty :P KT DISC BRAKE / ALU / USZCZELNIONE / 36H to sa piasty :D
a co do zrobienia tych piast.. nie wiem jak one wyglądaja ale jeśli maja konusy czyli tak jak każda piasta shimano to musiszz skontorewać nakrętki które ściskają piaste..
Żeczywiście źle spojrzałem w katalogu :) W tym katalogu który mam zamiast podpisów są rysunki i suport z piatą wyglądają na nich bardzo podobnie. Prubowaliśmy z bratem dociągnąć nakrętkik w miejscu gdzie ośka wychodzi z piasty ale one ani drgną. Na ośce z każdej strony jest jedna nakrętka. Nie powinno być dwuch?
Nie no kompletnym laikiem nie jestem interesuję się rowerami od dziecka. I potrafie odrużnić suport od piasty :). Zaraz wezmę to rozkręce i zobacze co jest w środku.