High Roller vs Conti Diesel vs Minion DH
High Roller vs Conti Diesel vs Minion DH
Siemanko.
Które oponki wybrać:
-Maxxis High Roller 2,5 60tpi
-Continental Diesel 2,5
EDIT:-Maxxis Minion DH 2,5
-albo co jeszcze do 80zł??
Zależy mi głównie na !małych oporach toczenia!, dobrym trzymaniu na suchym i mokrym (przedewszystkim na suchym).
ALE GŁÓWNYM KRYTERIUM SĄ NISKIE OPORY TOCZENIA!
thx za odp.
pozdro :)
Które oponki wybrać:
-Maxxis High Roller 2,5 60tpi
-Continental Diesel 2,5
EDIT:-Maxxis Minion DH 2,5
-albo co jeszcze do 80zł??
Zależy mi głównie na !małych oporach toczenia!, dobrym trzymaniu na suchym i mokrym (przedewszystkim na suchym).
ALE GŁÓWNYM KRYTERIUM SĄ NISKIE OPORY TOCZENIA!
thx za odp.
pozdro :)
- HR (opona podobno bdb tak mowia ale mi totalnie nie podchodzi)
- Dizel (widzialem na oczach ze nie ciezko ją dobić widocznie jakies cienkie scianki ma)
- NBX (moj faworyt ze 2 sezony na nim smigalem w wer 2.5 fajna gruba opona, na bardzo suchej ziemi czasami moze sie slizgac w profilach, na lekko wilgotnej glebie BOMBA)
teraz nbx 2.3 stanial do 85zł
- Dizel (widzialem na oczach ze nie ciezko ją dobić widocznie jakies cienkie scianki ma)
- NBX (moj faworyt ze 2 sezony na nim smigalem w wer 2.5 fajna gruba opona, na bardzo suchej ziemi czasami moze sie slizgac w profilach, na lekko wilgotnej glebie BOMBA)
teraz nbx 2.3 stanial do 85zł
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
Mój kupel miał NBX`a i jak chciałem kupować to niepolecał. Małe klocki ma (w porównaniu z 'gazą') i wg. gówniano trzyma.
Za to Diesla miało u mnie 2 kolesi i wszyscy polecają. (sam sobie nawet zamówiłem)
A o HR nie jestem w stanie się wypowiedzieć bo nie miałem, ani nikt którego znam. Ale z tego co czytałem to jest bardzo ok.
Za to Diesla miało u mnie 2 kolesi i wszyscy polecają. (sam sobie nawet zamówiłem)
A o HR nie jestem w stanie się wypowiedzieć bo nie miałem, ani nikt którego znam. Ale z tego co czytałem to jest bardzo ok.
[url=http://slopestyle.pl]Slopestyle.pl[/url] - [b]Magia rowerowej ekstremy[/b]
Witam! Mam obydwie te oponki:
Continental Diesel 2,5 - mam z przodu i powiem, że jest lipna, na twardych szutrach ślizga się jak niewiem. Jedynym plusem jest szerokość, dość duży balon.
Maxxis High Roller 2,5 40tpi - mój faworyt posiadam ją na tyle, a wcześniej miałem z przodu i z tyłu. Jest nieco węższa od Diesla, na suchych traskach świetna, trzyma się na maxa. Natomiast na mokre traski nie polecam.
Pozdro
Continental Diesel 2,5 - mam z przodu i powiem, że jest lipna, na twardych szutrach ślizga się jak niewiem. Jedynym plusem jest szerokość, dość duży balon.
Maxxis High Roller 2,5 40tpi - mój faworyt posiadam ją na tyle, a wcześniej miałem z przodu i z tyłu. Jest nieco węższa od Diesla, na suchych traskach świetna, trzyma się na maxa. Natomiast na mokre traski nie polecam.
Pozdro
jeśli zależy ci na niskich oporach to mam strasznie fajny zestaw dla ciebie, na przód continental petrol 2.5, a na tył diesel 2.5, opory są mniejsze niż w maxisach 2.35, mogę ci je sprzedać używane od początku tego roku za 80 zł,
jak coś to pisz na gg 9109313 albo na PW
jak coś to pisz na gg 9109313 albo na PW
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
Hmm...a Minionow nie bierzesz pod uwage?
Nie wiem jak continentale bo nie jezdzilem ale porownujac opory toczenia z HR to miniony sa na plus, zreszta sa nieco bardziej wszechstronne- zarowno na mokrym i suchym daja rade a i po szosie calkiem gladko sie slizgaja (mam te i te wlasnie 2.5)
pozdro
Nie wiem jak continentale bo nie jezdzilem ale porownujac opory toczenia z HR to miniony sa na plus, zreszta sa nieco bardziej wszechstronne- zarowno na mokrym i suchym daja rade a i po szosie calkiem gladko sie slizgaja (mam te i te wlasnie 2.5)
pozdro
http://www.pinkbike.com/photo/1822042/
mam dizle, i powiem nigdy wiecej continentala!!Faktycznie oponki trzymaja calkiem niezle i dosc wolno sie scieraja, ale zachowuja sie jak jakies kendy po 10zl!!Mama je od tego sezonu, i jak mialy bicie na poczatku tak maja je i do tej pory, a ponadto z przodu jakims dziwnym trafem opona w okolicach tego grubego drutu(nie wiem jak to fachowo okreslic ;]) po prostu wylazi z obreczy i nie wiem ile to tak jeszcze pociagnie:/