zumbi dh team czy cane corso ?

Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

Wybaczcie ale dokonywanie wyboru ramy DH pod względem wyglądu jest dla mnie czystym kretynizmem, a biorąc pod uwagę, że max 4 osoby, które wypowiedziały się na forum używały obu tych ram to już ..... Generalnie można powiedzieć jedno 4 zawias jest zawsze bardziej czuły, czyli lepiej wybiera wszelkie nierówności, DC jest marką uznaną i posiadającą zaplecze serwisowe. Ktoś tutaj cwaniaczył ile to kosztuje pospawanie ramy itd oczywiście można zrobic ramę w Mielcu, ale wszystkie ramy pochodzące z Mielca wyglądają tak sobie (wykonanie), a trzeba powiedzieć jedno: zrobić ramę to nie problem, gorzej jest z projektem, przecież wystarczy 0,5 cm przesunięcia lub inna długość rury powoduje, ze rama pracuje, albo jest DH BUBLEM. To trzeba wcześniej objeździć :) Ostatnie modele DC są sprawdzone nie tylko przez naszych krajowych rider`ów, ale także za granicami PL. Nie umniejszam produktu ZUMBI, ale wybrałbym 4 zawias.
draah Horst to zastrzeżona nazwa opatentowanego zawieszenia (układ łożysk itd) to, że ma go każdy 4 zawias to bzdura (polecam lekturę).
cranck maszyna DH to sprzęt raczej o charakterze race`owym (nie będziesz z założenia spędzał na wielu godzin tak jak w XC czy Enduro) czyli mała rama nie powinna Ci przeszkadzać, a ma zaletę ponieważ będzie bardziej "poręczna" będziesz miał nad nią lepszą kontrolę.
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
LoooooK O.
Kontakt:

Post autor: LoooooK O. »

Cane Corso faktycznie jest krotka. Rama 17 cali ma gorna rure dluzsza od 15'stki o 20mm, zachowujac ten sam ksztalt przedniego trojkata. Wizualnie odroznia sie 15'stke od 17'stki dluzsza rura podsiodlowa w tej drugiej i innej wspawce pomiedzy sztyca a gorna rura. Zreszta mieszkasz tez w Kraku, jak widze w opisie, wiec masz te fantastyczna mozliwosci zajrzenia do DC osobiuscie i porownanie obu rozmiarow ram.
wookie85
Kontakt:

Post autor: wookie85 »

cc to nie 4 zawias
www.mm-foto.pl
SeraaX
moderator
Kontakt:

Post autor: SeraaX »

A moze rama Dzikusa ??
http://massivemachine.com/photos/berserker_1.jpg
http://massivemachine.com/photos/berserker_2.jpg

mają być po 2 tysiące, na jesieni. Na pewno nie bedzie pompować, skoro ma oś obrotu na suporcie;)
cranck
Kontakt:

Post autor: cranck »

będzie jeden rozmiar czy coś do wyboru?
KFP_Wwa
Kontakt:

Post autor: KFP_Wwa »

wydaje mnie sie ze jedna jak sam widzisz rama jest stosunkowo mala wysokosc mozesz se regulowac dajac dluzsza lub krotsza sztyce :)
20 inches isn't a crime
LoooooK O.
Kontakt:

SeraaX pisze:Na pewno nie bedzie pompować, skoro ma oś obrotu na suporcie;)
Jestes pewien? To raczej kwestia dobory dampera z platforma, bo Rotec akurat pompowal bardzo mocno, a to ten sam typ zawieszenia.
SeraaX
moderator
Kontakt:

LoooooK O. pisze:Jestes pewien?
Rotec, niewidziałem nigdy, zwłaszcza na żywo;],
Ale znalazłem:
http://www.roteccycles.com/gallery/albu ... 250256.JPG
No w sumie podobny, tylko ma tajieś takie dzwigienki przy dmocowaniu dumpera, taki mini 4-ro zawias :) moze to tego wina?
http://www.roteccycles.com/gallery/albu ... 250258.JPG
Z podobnej klasy dumperem w porównywanych ramach spodziewłbym się najmnijeszego pompowania.
Choć oczywiście mozesz mieć racje;)
Po prostu "berserker" mnie urzekła i mam nadzieje,ze bedzie tak łądnie pracować jak wyglądać:) A to też bardzo możliwe patrząc na twórce.
groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

daniel ... tak dla Twojej wiadomosci, ZUMBI jest wlasnie spawane w mielcu ;]
Daniel
Kontakt:

Post autor: Daniel »

groochas to zmieniło sens mojego życia :)
Zadowoleni klienci i dobre ceny ...
www.rowerowy.com

... na maile odpowiadamy zawsze
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

SeraaX to jest rama pod singla-faktycznie w sam raz do dh..
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
wookie85
Kontakt:

piotrex pff taki drobiazg ale co tam :D

na sztywniakach z rst tutaj ludzie zjazd uprawiaja...;]
www.mm-foto.pl
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Rama pod singla? Bo co bo ma punkt obrotu w osi suport i poziome haki? Ale wydaje mi sie, ze tak jakby mozna do niej zamontowac przerzutke wiec w czym problem?
Ssij pento
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

przeciez na fotach widac hak wiec przerzutke mozna zamontowac(chyba ze mam cos ze wzrokiem)... ramka naprawde zajebiscie mi sie podoba i powaznie mysle na jej kupnem, co do pracy to trudno powiedziuec mam nadizeje ze bedize na poziomie bardziej mi zalezy na wytrzymalosci.

ma kto moze jakies dokladniejsze info na jej temat?
czy bedize sprzedawana z damperem, jak tak to jakim?
ile skoku?
kiedy w sprzedazy?
cena?

hm
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
wookie85
Kontakt:

a geometria ramy czyw lasnie system zawieszenia juz nie ma znaczenia ?
www.mm-foto.pl
SeraaX
moderator
Kontakt:

Odnoścnie ramy Berserker (ze strony www.massivemachine.com ):

"berserker bedzie w sprzedazy od jesieni, w pierwszej serii robie piec sztuk z ktorych czesc jest jzu zarezerwowana. ostatecznie cena bedzie wynosic 2000zl bez dampera. od przyszlego roku rama bedzie nieco drozsza, zebym mial pokrycie na ewentualne reklamacje.
to co widzicie na stronie to przedostatni prototyp, wersja docelowa bedzie jeszcze troche zmieniona, min. zyska progresywna charakterystyke (teraz tez taka ma, w niektorych ustawienaich z krotkim damperem).
za jakis czas wrzuce na strone mase zdjec z katowania prototypu przez bydlakow z warszawy :)"

też chętnie poznałbym szczegóły ramki, licze tez na jakąś solidną przebudowę stronki, bo ta obecna jest można pwiedzieć "mało profesjonalna"
alek_fr
Kontakt:

Post autor: alek_fr »

mnie pytasz?:> ze mna jest ze malo ktory rower mi nie pasuje, jesli chodz o geo raczej latwo sie przyzwyczajam i z reguly na kazdym biku dobrze mi sie jezdzi...

co zawsieszenia, oto fragment maila od MassiveMachine:

"...skok ramy zalezy od dampera ktory wsadzisz, przelozenie w prototypie
wynosi 3 lub 3.6. jak na razie najelpeij sie jezdzilo z tylem ustawionym
na ok 190-230mm i monsterem 200mm z przodu. tera chce zeminic geometrie
tak, by katy byly takei same ale z widelcem nieco nizszym.
proto bylo uzywane z trzema damperami o roznych dlugosciach (dajacych
wiec rozne skoki) i z kazdym dzialalo dobrze. wszystkie dampery
posiadaly platforme i rama z nimi dzialala naprawde bardzo dobrze
(wlasciwie to bylem nawet zdziwiony). maksymalna opona to 26x3" w
koncowym polozeniu hakow. w najblizszym polozeniu miesci sie opona
24x3" z zapasem.
rozmiar ramy jest tylko jeden, jest ona bardzo niska, sredniej dlugosci.
jak na razie kazdy kto na niej jezdzil byl zadowolony..."

do konca roku ramka bedzie w cenie 2000 bez dampera i jak dla mnei to dobra cena i mysle ze przyszly sezon bede wlasnie na niej jezdzil

pozdro
http://alek.pinkbike.com/album/haldy-2008/
LoooooK O.
Kontakt:

Tak, ale DZIKUS zarzekal sie, ze rama ta byla projektowana i nadaje sie do katowania w miescie. Gory byly na drugim miejscu, o ile w ogole bral to pod uwage.
http://tiny.pl/786k
Bike Action
piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

Sulringalek_frkotki my tu nie ujmujemy ramie Dzikusa zadnych zalet,tylko ze o tej ramie wiemy tyle co nic,bo dane ze strony sa raczej mocno nieaktualne.ile osob widzialo ta rame?2?3?no to to jest kufa rama widmo.A Wy tu sie rozplywacie w zachwytach nad nia...co do tego singla-jesli to jest rama do streetu (a wg Dzikusa jest) to znaczy ze w gorach to sie bedzie raczej srednio sprawowalo.Tym niejmniej nie moge pojac jak mozna testowac rame do streetu z monsterem...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
ODPOWIEDZ