Złamany obojczyk:(:(
-
- Kontakt:
ja mialem kiedys zlamana noge (peknieta kosc w srodstopiu, nic powaznego, miesiac w gipsie, zero rehabilitacji) i dostalem 400 zeta :p a jakis czas temu zlamalem reke tuz na lokciem (srednio, nie moge reki wyprostowac po 2 miesiacach rehabilitacji) i pewnie nic nie dostane bo nie mam karty rowerowej (nigdy nie odebrana z urzedu przepadla) a juz sie nie da wkrecic, ze to sie nie stalo na rowerze bo w papierach ze szpitala, ktore tez sa wymagane bedzie chyba napisane jak to sie stalo :/
hujowo slowem :/
hujowo slowem :/
Czesc 8 lipca zlamalem obojczyk z przemieszczeniem na rowerze przelecialem przez kierownice pojechalem do lekarza i wlozyli mnie w gips nie mialem nastawianego kosc mi sie zrosła pół w pół.Chodzilem w nim 3 tyg a pozniej w kamizelce 4 tyg. Jak zlamalem to mi wystawal zajebiscie teraz juz troche mniej ale dalej boli.Po sciagnieciu tego wszystkiego mam troche obnizony bark ale mowia ze to z zaniku miesni i po gipsie i trzeba cwiczyc i dojdzie wszystko do normy tylko trzeba czasu.Bylem takze u serwinki dobry spec ludzie ze zlamaniami z calej polski do niej przyjezdzaja jak widzialem. Powiedziala mi ze wszystko sie dobrze pozrasta i ze teraz wystaje ale ta kosc sie wchłonie poniewarz obojczyk jest koscia bezszpikową tak jak zebra i nie trzeba obojczyka koniecznie nastawiac bo po nastawieniu tez sie ona przemiesci.A wchloniecie trwa okolo 2lata.Powiedziala mi tez ze jak bym sie dal operowac to bym zrobil wielka glupote i ze obojczyka sie nie operuje i zadnych drutow sie nie wklada.Od mojego zlamania minelo 3 miesiace czuje lekkie bole i pykania ale to dlatego ze ona sie ciagle zrasta nawet do roku czasu zanim sie dobrze utwardzi.Ale tak jak juz pisalem zapewniono mnie ze sie dobrze pozrasta i wcholonie ale minie okolo 2lat.I jak najbardziej trzeba pojsc na basen poplywac szybciej miesnie wroca do normy.Teraz jestem ciekaw ile dostane odszkodowania.Pozdrawiam
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
gazela_bike pisze:taki ot ile by sie dostało kasy za : otwarte złamanie kosci podudzia z przemiesszczeniem pekniete rzebro i jedno złamane + do tego otwarte zlamanie obojczyka ?:P ubezpoeczenie dajmy 10000
To powie ci tylko lekarz który to zobaczy.
Bo ilość kasy którą otrzymamy zależy od uszczerbku na zdrowiu czyli krzywo pozrastane kość, ograniczenia ruchu tym spowodowane, blizny itd. itp.
(np.dostajesz 10% uszczerbku a jesteś ubezpieczony na 10000 to dostaniesz 1000zł)
ja sie polamalem 2 razy...obojczyk...za pierwszy to nei pamietam . Ale kurwa za drugi pamietam 152 zł !!!! dostalem a dostaje sie srednio 500 zł a czasem 1000 zł....wszystko przez moją stara i jeszcze ****** lekarz na komisji byl ...pozdro wszystko zalezy od lekarza jaki ci procent uszkodzenia zapisze