eee..co do grindow..:)
eee..co do grindow..:)
elo! pytanko: co musi miec rama(chodzi o jakis dodatkowy stuff)zeby dalo sie na niej grindowac? jakies oslony czy cos..? moze to lakoniczne pytanie..ale po to jest forum:)poz!
najlepiej zebys mial pegi choc na samej ramie z pomoca korby tez sie da grindowac(przynajmniej ja tak robie) ale w taki sposob bardzo niszczy sie sprzet. do pegow najlepsze by byly bmx-owe piasty bo maja gruba oske 14mm zwykla czyli 9mm moze sie pogiac. jaka masz rame??
sprzedam rame GT Zaskar moje gg 3550639
Osobiscie grindowalem na lewym pedale + korbie, co jest bardzo popularnie tym bardziej jeśli sie niema pegów. W praktyce bardzo niszczy sie dolna rura tylnego trojkąta czemu mozna zapobiegac montując tam umiejętnie dorobione blachy (najlepiej stalowe - wtedy jest najwiecej iskier) ale poza tylnim trojkątem warto tez w taką blache zaopatrzyc mufę supportu ktora rowniez sie niszczy.
Ogolnie jesli niema sie tego wszystkiego dobrze przystosowanego (jest to troche pracy) to niema co sie bawic w grindy bo to wiecej zniszczen niz to wszystko warte. Niewątpliwie jest to jednak niezla zabawa ;)
Ogolnie jesli niema sie tego wszystkiego dobrze przystosowanego (jest to troche pracy) to niema co sie bawic w grindy bo to wiecej zniszczen niz to wszystko warte. Niewątpliwie jest to jednak niezla zabawa ;)
haha a ja was nieco zakrece wtym tygodniu bede rozwiercał pussy mam juz piaste newtec na 2 maszynowkach 14mm pod 36 szprych pozniej zrobie zdjecia i wpier.. na pinka pzodro ciekawe jaki bedzie eefekt musze po 2 minimetry rozweircił z gory i z dołu nieiwem czy ciac to flexem czy szlifowac pozddro
Umiem mowic nie... NIE zostane w domu jak wszyscy pija :))
ehh...ja grindowalem naprawde masywne murki na goralu, i nie zjechalem dolner rury...trzeba wiedziec jak to robic :P... musisz grindowac tylko na pedale (przydaje sie odkrecenie pinow z jednej strony, a najlepiej to przykrecenie metalowej blachy) oczywiscie chodzi mi o pedalo ktore jest z tylu...mianowicie..jedziecie...podskakujecie...i wtedy pedalo istawiacie nizej na korbie...blokujecie tylni hamulec...i ladujecie na pedale..chamulec caly czas zacisniety..dzieki czemu korba wam sie nie cofnie..no i w ten sposub grindujecie tylko na samym pedale:)
http://allegro.pl/listing/user.php?us_id=20382844