grimeca sys12 cieknie ;(

kamizelka
Kontakt:

grimeca sys12 cieknie ;(

Post autor: kamizelka »

Mam taki problem. Grimeca sys 12 na przodzie po paru chwilach jazdy i hamowania cieknie-plyn cieknie spod klamki (nie spod dekielka) tam gdzie
jest regulacja odleglosci klamki od kiery ( nie wiem jak to opisac). Jak myslicie, jaka jest tego przyczyna, jak temu zaradzic? Moze jakas uszzcelka jest uszkodzona... nie wiem, pomocy
yasiuuu
Kontakt:

Post autor: yasiuuu »

mozliwe ze masz zjechaną uszczelke od tłoczka w klamce, albo w jakiś sposób delikatnie wygiety sam tłoczek.

jeżeli masz na to gware to reklmuj śmiało, jeśli nie to szukaj sklepu z uszczelakmi do grimeci - ew. szukaj nowej klamki (allegro etc)...

ale mysle, ze to uszczelka daje popalić... nie jest to droga sprawa, ale trzeba umiec to zamontować:-)
kamizelka
Kontakt:

i tu pojawia sie kolejny problrem, jak rozebrac klamke, i jak ja zlozyc :P?
Pozdro
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Najpierw na tym trzepieniu, na którym obraca się klamka odkręć malą śrubę, która blokuje ten trzpień. Maly imbus 2mm. później wyciągnij tą ośke, na której obraca się klamka. Później kręć śrubą wysokości tak długo aż klamka wypadnie. Wtedy weź kleszcze do pierścieni segera i wyciątgnij zabezpieczenie. Oto cała filozofia :)
A uszczelki do s12, chyba beda pasować z s8, bo klamka raczej ta sama.
Aha. uszcelki dostaniesz na www.unibike.pl lub www.rowerowy.com
kamizelka
Kontakt:

ok jak juz wyciągne to zabezpieczenie to wyglada to tak http://i24.photobucket.com/albums/c20/k ... C01659.jpg
nie wiem co robic.... Mam zlapac za gwint i pociagnac? Sory ze zawracam tylek :) ale nie chce niczego uszkodzic
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Jak ściągnąles zabezpieczenie to sprężyna powinna wypchać Ci cały tłoczek, ale jak tak sie nie stało, to zakręć na ten gwint śrube, albo ta baryłke z klamki żeby gwintu nie rozwalić i pociągnij. I to wszystko. Jak bedziesz kupował to najlepiej kup cały tłoczek, bo mozesz rozwalic uszczelki przy ich zakladaniu.
ODPOWIEDZ