Lutowanie szprych
-
- Kontakt:
Lutowanie szprych
witam
przegladalem forum na light-bike i natknolem sie na ciekawy pomysl
mianowicie lutowanie szprych w miejscach styku (na krzyzach) zwieksza sztywnosc boczna i 'pionowa'
czy taki patent znajdzie zastosowanie dh?
przegladalem forum na light-bike i natknolem sie na ciekawy pomysl
mianowicie lutowanie szprych w miejscach styku (na krzyzach) zwieksza sztywnosc boczna i 'pionowa'
czy taki patent znajdzie zastosowanie dh?
-
- Kontakt:
niewiem czy dalej to stosuja i niepamietam w jakich to bylo modelach, ale stosuje sie cos takeigo w dh nawet, jak sie zlutuje szprychy w miejscu krzyza to kolo zachowuje sie tak jak by kolniez od piasty byl o takiej srednicy na jakiej biegna krzyze, tylko sztywnosc kola niewzrasta o tyle zeby sie oplacalo to stosowac
chyab sie pomylilem i to raczej dt stosowalo, unich na stornie mzoecie zamowic specialny drucik do sciskania szprych
http://www.dtswiss.com/data/images/ACC_ ... 163606.jpg
i jak pogrzebiecie na stronie jest rowneiz cyna zeby to potem zalutowac
chyab sie pomylilem i to raczej dt stosowalo, unich na stornie mzoecie zamowic specialny drucik do sciskania szprych
http://www.dtswiss.com/data/images/ACC_ ... 163606.jpg
i jak pogrzebiecie na stronie jest rowneiz cyna zeby to potem zalutowac
Witam. Mam prośbę. Jestem jednym z tych, którym głupio pytać o takie rzeczy, no ale nie nauczę się tego w żaden inny sposób.
Otóż centruję sobie koła i nie wiem kompletnie jak to zrobić po za tym, że chce wycentrować do hamulców. Które szprychy mam dociagać w wypadku bocznego skrzywienia ? I co z pozostałymi ? Ogólnie od czego zacząć ?
Postanowiłem radzić sobie z tym samemu bo przejechałem się na paru serwisach. Pozdrawiam
Otóż centruję sobie koła i nie wiem kompletnie jak to zrobić po za tym, że chce wycentrować do hamulców. Które szprychy mam dociagać w wypadku bocznego skrzywienia ? I co z pozostałymi ? Ogólnie od czego zacząć ?
Postanowiłem radzić sobie z tym samemu bo przejechałem się na paru serwisach. Pozdrawiam
Nie skupiaj się na tym co widzisz.