Gubałówka
Gubałówka
Witam. znam Zakopane od strony XC ale nigdy nie byłem na gubałówce....Miałem w niedziele jechać z kumplem na Chełm ale może zakopane....Więc do rzeczy....potrzebuje info na temat cen biletów (z rowerem) kolejki na Gubałówke. Jak będac na górze trafić na traske i czego oczekiwać? FR?Northshore? A jest może traska DH?
http://skocz.pl/mojepink
siemasz. fr jest w formie NS ale to na szymoszkowej(góra obok-dla przypomnienia) a DH no to sa opcje 2, albo jedziesz po lewej od wyciagu przez las po korzonkach po czym wpadasz na kamienie(nie duze) i pokurwiasz na sam dół po nartostaradzie, albo druga opcja to ze jedziesz po nartostradzie od starony toru bobslejowego i potem masz zakret w lewo z saitkami wylapujacymi(dla narciarzy) potem wjezdzasz na ten poomost nad kolejka co jest(tam niezle loty mozna zaliczyc) i potem w lewo i tez nartostrada w dol...jedyny minus to w polowie tej ostatniej czesci nastrostarady to to ze jest zwezenie zroione(ogrodzenie) i zweza sie trasa do 3 metrow:/ i pieszymi wiec tam trzeba uwazac a potem jakies 20m tego przewezenia i potem juz pokurwiasz bez przeszkod...btw...najlepsze sa miny ludzi wychodzacych z kolejki na dole po tym jak zaczniesz wyprzedac kolejke:-). sory za literowki ale na kacu lekkim jestem...
WWW.WFSPORT.PL
powiem tak na gubalowce najlepeij jechac jak nie ma turystow:D ja bylem w te wakacje to nie milo bylo marudzili ze to kolejka dla ludzi itp.mozna tez sprobowac na szymoszkowej ale to nie wiem czy tam wolno z rowerkiem.trasy sa tak jak napisali przedmowcy,ale ja proponuje trase fr miedzy gubalowka a szymoszkowa tam jest fajnie ale jak poleje to wole nartrostada bo przeszkody sliskie sa(moje zdanie),a co do biletow to nie pamietam ile dokladnie stoja jak sie nie myle ok 8zl z rowerem
http://dragon-pl.pinkbike.com/
gg:4231207
gg:4231207
Gubałówka jest rewelacyjna. Ja chwile spędzone na trasie FR w Zakopanem będę pamiętał jeszcze długo. Trasa jest zrobiona cholernie ciekawie, bardzo dużo opcji przejazdu (FR-dówki są dwie odrębne z różnymi opcjami). Trasa są idelane na sztywny rower (w sumie były robione z myślą o sztywniakach), a na fullu też można się super bawić. Jeżeli bym miał wybór Myślenice/Zakopane to bym się, ani chwili nie zastanawiał.
Co do kolejki to jeździliśmy busem. Cena kolejki to o ile słyszałem ok 10zł za wyjazd, a bus za jeden wyjazd bierze 20zł (do busu wejdzie spokojnie 10 osób). Naprawdę na Gubałówkę wybrać się trzeba....
Co do kolejki to jeździliśmy busem. Cena kolejki to o ile słyszałem ok 10zł za wyjazd, a bus za jeden wyjazd bierze 20zł (do busu wejdzie spokojnie 10 osób). Naprawdę na Gubałówkę wybrać się trzeba....
ja tez uwazam ze Zakopane to miejsce do ktorego trzeba sie wybrac z rowerem. i nie mowie tylko o popierdalaniu po gubalowce i o fr ale tez sa znakomite sciezki fr kolo wielkiej krokwi(na prawo od niej idzie sie w strone takiego malego stoku i potem do lasu sciezka) sa tam naturalne dropy(aczkowiek dobrze zbudowane na tyle zbey sie nie uszkodzi przy ladowaniu) sa zajebiste sciezki po ktorych mozna tez niezle pokurwiac a takze calkiem niezle hopy...sciezek jest tyle ze jazdy na 2 dni non stop wiec mozna wybierac rozne warianty. ja czekam teraz glownie na dokonania Jana Karpiela i Siary na Harendzie bo uz postawili slupy na wyciag kszeselkowy do samej gory(dotychczas byl tylko orczyk do polowy) i podobo tam tez maja byc jakies trialsy wiec zakopane za niedlugo mysle ze bedzie mozna nazwac stolica nie tylko narciarstwa polskiego ale i rowerzystow:) mowie to z pelna odpowiedzialnoscia
WWW.WFSPORT.PL
minetoo Jezli masz do wyboru zakpiec a myslenice.. jasne ze zakopiec !! :) tan klimat mmmm .. poczatek traski z shorami jest mega.. ta waska kreta sciezka w tych sredniawych sesenkach.... traska jest poprostu lepsza od tej w myslenicac:PP do zakopca najlepiej jechac w pare osob wtedy bus wychodzi taniej(sluze numerem na busa jak cos)
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
Po kiego grzyba, co niektórzy popisują sie że maja sieczkę zamiast mózgu?
Kolega pyta to trzeba pomóc a nie walić debinlnych postów (psychiatrzy jeszcze przyjmuja na kasę chorych).
Ale do rzeczy, z Zakopanem jat tak jak z Polską, masa potencjału ale niewiele gotowego, czyli =z Kasprowego jest zakaz, bo ochrona przyrody.
Jedyna obca to trasa Dh obok Szymoszkowej ale dostać się tam możesz albo busem zamówionym wspólnie z conajmniej 4 kolegami albo drożej kolejką na Góbałowkę i dalej drogą i w las (kiedyś można było busa zorganizować dzięki pomocy kiegów z Zakopiańskiej strony www.joy-ride.pl. Wypadacie z tej trasy DH przy hotelu KASPROWY.
Kolega pyta to trzeba pomóc a nie walić debinlnych postów (psychiatrzy jeszcze przyjmuja na kasę chorych).
Ale do rzeczy, z Zakopanem jat tak jak z Polską, masa potencjału ale niewiele gotowego, czyli =z Kasprowego jest zakaz, bo ochrona przyrody.
Jedyna obca to trasa Dh obok Szymoszkowej ale dostać się tam możesz albo busem zamówionym wspólnie z conajmniej 4 kolegami albo drożej kolejką na Góbałowkę i dalej drogą i w las (kiedyś można było busa zorganizować dzięki pomocy kiegów z Zakopiańskiej strony www.joy-ride.pl. Wypadacie z tej trasy DH przy hotelu KASPROWY.