[wa(rsza)wa]Wszystki miejscówki!!!

Dirt Biker
Kontakt:

[wa(rsza)wa]Wszystki miejscówki!!!

Post autor: Dirt Biker »

postanowiłem żeby wszyscy bikerzy z wawy i okolic "wymienili" się miejscówkami. tzn. coś takiego;

1.[nazwa 'obiektu']
2.[lokalizacja]
3.[informacje o 'obiekcie']
4.[własne wrarz/żenia]

myślę że temat można przykleić
możecie napisać (jeśli chcecie żeby ktoś (być może na razie) obcy przyjeżdżał na Wasze miejscówki) o miejscachw których wy jeździcie.
możecie napisać nawet o waszym ulubionym murku, krawężniku, górce czy jakiejś poręczy

uwaga zaczynam;

1.rampa
2.koniec ul.Tużyckiej (wjazd od ul.Radzymińskiej),Zacisze, Targówek, Warszawa.
3.rampa zbudowana z ziemi, dużo będzie można jeszcze w niej zmienić (na lepsze), w przyszłym roku mam zamiar zbudować jakiś ns i może jakieś dirty.
4.nawet dobra miejscówka dla początkujących
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.skatepark Targówek
2.Trasa Toruńska,idealnie pod rondem na tym nowym wiadukcie nad Trasą Toruńską, chyba za M1 obok barków/restauracji przy sztucznych zbiornikach wodnych,Targówek, Warszawa
3.jest rampa, funbox, grindbox (mi. też poręcz), quoter
4.jeździ się tu bardzo przyjemnie chociaż jest (")trochę(") mało przestrzeni
----------------------------------------------------------------------------------------------
1.dirty i tras(k)a
2.Trasa Toruńska, pomiędzy Carrefourem (czy jak go tam) ,a pływalnią "POLONEZ" przy ul.Łabiszyńskiej, za ogrodzonym parkingiem, niedaleko kościoła, Bródno, Warszawa
3.trasa 4x dla ... jednej osoby (po prostu więcej się nie zmieści na raz) & (")trochę(") zaniedbane dirty
4.trasa jest bardzo fajna, przyjemna tylko trochę za krótka, szybka na dirtach nie skakałem ,bo są (")trochę(") zaniedbane
pozdrower

PS proszę o pisanie opini o tym topicu dopiero po opisaniu miejscówki
http://ja.gram.pl/thedragon
e-mail: vaquen@wp.pl
Maek
Kontakt:

Post autor: Maek »

1. Nissan
2. Pod Warszawska wieś Łomianki (tuż przy wawie) przy trasie na gdańsk
3. Duuuużo opcji i dużo planów na przyszłość
od dertów, przez tor racingowy, chopy bardziej fr, kawałki shore'a aż do dropów, w tym nasza główna konstrukcja czyli drop ok 3,5- metra.
Fotky: http://www.pinkbike.com/photo/?op=list& ... erid=12452
4. mi sie podoba bo sam to robiłem :P

W razie problemów ze zlokalizowaniem Łomianek czy samej miejscoowki walcie na priva.

A temat może być przydatny.

Peace
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

szcegulnie dla dresiarzy..nie beda musieli szwendac sie po miescie..tylko ida dokladnie we wskazane miejsce.
MarcinN
Kontakt:

Post autor: MarcinN »

1. "Bartycka"
2. Przy ul. Bartyckiej jest(po prawej stronie duża góra:) Kopiec Czerniakowski, trzeba wejść prawie na samą górę po schodach i po lewej stronie jest wejście w las.
3. Nazwałbym to torem do FR/4x dla jednej osoby, jest fajnie ułożony bo jest na górce.
Na trasie są ogólnie double i stepdown'y(4 w dobrym stanie i jakieś 3 w gorszym) i profile, ale zauważyłem, że ktoś tam coś buduje, jakieś hopy, trochę jakby dirty.
4. Uważam, że lokalizacja jest świetna, miejscówka jest w części nieco zniszczona i przydałbym się remont, posiada naprawdę duży potencjał.
-----------------------------------------------
1. Dirty w Wilanowie(nie znam miejscowej nazwy bo byłem tam tylko raz)
2. ul. Biedronki(ewentualnie Sielanki:) na polu od strony wisły(wschodniej).
3. Rytm 2 dirty + stolik i z boku jeden double.
4. Jak tam byłem rosły małe chwasty na lądowaniach więc warto wziąść saperkę :)
-----------------------------------------------
Jeszcze co do sprecyzowania lokalizacji Nissan'a to powiem, że jadąc trasą gdańską od strony centrum należy skręcić w lewo na skrzyżowaniu ze światłami w Łomiankach i jechać aż do punktu serwisowego Nissan'a :).

Pozdrawiam.
!^_BYKU_^!
Kontakt:

Post autor: !^_BYKU_^! »

spectomo sorry za off topic ale mnie ten post roz...ebał :D:D <lol>
My bike:
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
spectomo
Kontakt:

Post autor: spectomo »

No sorry..Ale źle mówię???

Nie ganie pomysłu,ale wiekszosc miejsowych wie gdzie znajduja sie tory i wszelkiego typu atrakcje zwiazane z życiem grawitacyjnym, wiec nie widzę powodu takiej "reklamy".
Tyle razy ludzie tutaj tłukli że dresiarze wchodza tutaj,pytaja sie o sprzet,by ewentualnie dowiedziec się o wartosc swoich "zdobyczy"(fakt niepotwierdzony), wiec nie chciałbym aby Jakis "łysy" dowiedział się gdzie może znaleśc nastepna zdobycz.Jestem za tym coraz bardziej po ostatnich wizytach "inteligentnej klasy" społeczenstwa z piwem w ręku,niezwykle agresywnego itp.

Nigdy nie można tego wykluczyc,Ze wpadnie taki i skroi jakiegoś dzieciaka z roweru na który zbierał "x" lat.

Może się wyda że przesadzam, ale taka jest moja opinia.
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

spectomo moim zdaniem ma racje.
Nie raz się już słyszało że dresiki wbijają na miejscówki..
Tassadar
Kontakt:

Post autor: Tassadar »

To ja myślałem że jakaś ustawka w wawie a to tylko o miejscówkach... zgadzam się z spectomo
http://www.dh-zone.com/forum/viewtopic.php?f=22&t=74297
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

no raczej jak beda chcieli wiedziec gdzie wyjebac bike, to znajda. a moze sie komus to przyda, ale i tak nie ma sensu to pisac, moze tylko napiszcie zeby sie zgadaca na gadu i zaprowadzic , a nie adresy dokladne...
ODPOWIEDZ