Grimeca s12 vs Magura Gustav vs Hope6ti

sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

a tak btw to zna ktos sprawdzony sposob na twarde klamki w grimecach?
Miodożer.
Bomber_GD
Kontakt:

Post autor: Bomber_GD »

no ja wam powiem ze 6ti wyglada fajnie ale sam hampel to wielka kupa gowna ja bym se kupil komplet magow i jest zajebioza
kajo
Kontakt:

Post autor: kajo »

sebonk można podpompować klamką z wyjątą tarcza tylko potem jest troche jebania żeby kolo włożyć (tzn tarcze w zacisk)
Pedro 47
Kontakt:

Post autor: Pedro 47 »

"Gustav brak modulacji" DUPA! Chwyta bardzo płynnie i delikatnie. Klamka jest moznaby rzec miękka. Ma dużą moc i rewelacyjną modulacje! Co to za mity o "gustavie co przez kiere Cie przerzuci! Stary on ma dwie pozycje - jedziesz -> stoisz" Jeszcze raz: DUPA ten hampel ma świetna modulację! A to że ktoś wsiada na rower i na chama zaciska dwoma palcami to sorry ;)

A zamiast wysłużonych Grimec możeby tak pójść za postępem i zainwestować w Avid Juicy? (one mają gorszą modulacje od Gustavów ale co tam ;P)

I nie przegadujcie sie ze mną bo w rękach miałem sporo hampli :P
http://tablica.pl/oferta/rama-specialized-big-hit-fsr-1-rozmiar-m-stan-bdb-ID2AUgz.html#60bfe7734a;r:;s:
benek
Kontakt:

Post autor: benek »

powaznie mysle nad tym gutkiem...a czy klamka w tym gustavie do ktorego link podalem wyzej to jest ta lipna czy ta dobra klamka? cena jest chyba niezla nie?
http://nuestro-mundo.pl/
xprot
Kontakt:

Post autor: xprot »

z 8 na ktorych jezdzilem, nie spotkalem sie z dzialajacym haulcem firmy hope.
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

kajo
robilem tak ale po pewnym czasie klamka znowu robi sie miekka..:/
Miodożer.
benek
Kontakt:

sebonk no racja tak sie nie da;/ Moj kumpel zrobil tak ze kupil nowa grimece i zaraz dolal oleju na maxa....I JEST BARDZO TWARDA! Twarda jak magi...nie wiem dlaczego...ale to chbya nie jest dobry sposob bo jak wiadomo olej grzejac sie rozszeza sie...tyle ze on je ostro katuje i nic sie nie dzieje, ale nie wiem czy to kwestia tego oleju czy akurat mu taka sztuka trafila...ja dzis zamontowalem nowa s12 na tyl i tez jest miekka;/ przod zmienie na gutka zobacze jaki bedzie...

ps. w grimece zauwazylem iz tloczki nie pracuja rowno, co ma wplyw na nierownomierne wycieranie sie sie klockow;/ zarowno na przodzie jak i w tyle tak mam, wiec to chyba nie sa felerne modele...

ps.2 kto wie gdzie kupic wentyl do zacisku do s12?
xxxxxx
Kontakt:

Post autor: xxxxxx »

xprot współczuje... jeździłem na kilkunastu, tylko niektóre "piszczą'' czasami , to wina klockow zapewne, ale heble wypas ( mini , m4, a na 6ti nie mialem okazji smigac )
Bomber_GD
Kontakt:

bijcie sie najlepiej

a moze komplet shimano 475 160mm ??? :D
benek
Kontakt:

Bomber_GD puknij sie:D
Bierut
Kontakt:

Post autor: Bierut »

Saint 8': mocny, piękna modulacja, tani... ideał!
benek
Kontakt:

nie nie... nie bede juz ryzykowal nie stac mnie na zmiane hamulca co miesiac...miale magi..byly zle..kupilem s12..sa takie sobie...teraz ostatnie podejscie...wiec mam do wyboru 6ti s12 lub gutka...
Cesiu
Kontakt:

Post autor: Cesiu »

miałem komplet S12 a teraz mam komplet Gustawów i nie zamieniłbym ich na żadne inne hamulce.siła jest potężna,modulacja (moim zdaniem) też dobra, nie ma znaczenia jak długi jest zjazd zawsze hamują tak samo.Co do ceny płynu do Gutków to nie trzeba od razu kupowac Magura Blood , można kupic płyn do układów hydraulicznych Citroena.

Co do Hope'ów to się nie wypowiadam bo nie miałem okazji ani na M4 ani na M6 się nawet przejechac (mam komplet hope'ów mini w drugim rowerku ale bałbym się z nimi w góry wyskoczyc bo jakoś wyglądem nie wzbudzają zaufania,ale do lekkiego rowerka w miescie i do jakiś ściganek to pierwsza klasa)

pozdro
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

benek Magi złe, S12 nie dobra?? wow, ciężko Ci dogodzić stary...;P
benek
Kontakt:

konex nie chodzi o to ze ciezko mi dogodzic tylko....wiesz, ja lubie chamowac jednym palcem, a w przypadku magow i s12 po kilku km zjazdu jest to bardzo uciazliwe...boli mnie palec:D:D:D:D:D:D

ps. do sprzedania nowa s12 na przod:D(to nie gielda!!!:D)
lizzard king
Kontakt:

Post autor: lizzard king »

benek s12 tak dziala, najpierw wysowaja sie mniejsze tloki, pozniej wieksze ew. oba naraz.
ja chodzilem na kilku km zjazdy z s12 i zaawsze hamowala tak samo... raz mi sie udalo tylko zrobic cos nie tak, bo mam uszczelke peknieta (ta pod dekielkiem, nie wiem jak pekla)
ah moja s12 byla na tyle silna, ze moglem jechac ze spora predkoscia, zrobic banego na chodnik ladujac na przednie kolo, zacisnac jednym palcem i jechac na endo, dokupi rower sie nie zatrzymal... wszystko to kwestia ustawienia hebla
Grześ
Kontakt:

Post autor: Grześ »

sorry ale pier****cie z tymi gustavami, że nie mają modulacji... ciekaw jestem ile z was jeździło na nich dłużej niż dzień i do tego sprawdziło je w górach.
chociaż może jak wsadził sobie je ktoś do lekkigo sztywniaka i wałżył 50kg to nie było modulacji.
jażdze na gustavach od kilku lat sam waże 80kg rower ok21 i modulacja jest genialana (używam jednego paluszka)
jak by nie było modulacji to by nie wypuścili takiego hampla bo co chwile ktoś by zaliczał OTB
a jak powtarzanie czyjieś brednie to pogratulować inteligencji.
Bomber_GD
Kontakt:

czlowieku !!!!!!!!! (:D)
nie kupuj tych pojebanych 6ti to jest gowno do setnej potegi zero sily !!! moj kumpel na z tylu i trzeba 2 palcami cisnac zeby sie kolo zatrzymalo !
ODPOWIEDZ