Witam hmm chcialem sie zapytac czy jezeli sie ma amora z 2 spręzynami i 2 elastomerami czy w okresie jesiennym i ziomowym ten amortyzator moze chodzic cięzej ? wydaje mi sie ze jest bardzo twardy :/ latem chodził lepiej ale niewiem co sie dokładnie stalo czasami tez przerywa jak sie go dopcha do konca i sam powraca to dziwnie przerywa nic raczje pogięte niejest ...
nasmaruj go w srodku i koniec... cala filozofia jak amor jest suchy albo brudny w srodku to sie prawie nie rusza... wlej troszke oleju albo jakims smarem przesmaruj i tyle...
ehh to tylko duro wiec smar wystarczy najzwyklejszy jaki masz... oczywiscie lepiej jak dasz cos z teflonem czy cos... ale wedlug mnie najlepszy efekt bedzie jak do kazdej goleni wlejesz troszke dosc gestego oleju... ja mam xcp i mam wlane 75w90
zavitase tylko jak wleje to on caly wyleci :/ mój Triple niema zadnych tłumików ... wiec ten olej wycieknie :/ spróuje go przeczyscic i nasmarowac na dolnych goleniach .. a czy duzo trzeba tego smaru tak wkładac ?? czy tylko tak zeby byla tak warstwa 2 - 3 mm ?
chodzi poprostu o to zeby uszczelki kurzowe i slizgi byly nasmarowane... jak wlejesz oleju to one beda sie ciagle smarowaly a jak nasmarujesz smarem stalym to smar ci sie zabrudzi zasyfi i bedzie tak samo jak wczesniej
3mm warstwwa smaru lol syf sie zrobi , wlaj tam po 5-10ml oleju i tyle , i czysc od czasu do czasu niestety taki dupny amor , a tak wyjmij elastomer przynajmniej ejden bo samym smarowanienie bedzie lepiej nadal bedzie przecierz elasto twardnial od niskiej temp
wyjmowanie elastometru jest najgorszym wyjsciem jakie moze byc... mozena najwyzej przyciac ale to poprostu opozni moment "tlumienia" dobicia wystarczy poprostu wszystko przesmarowac a najlepiej tak jak mowilem wlac tam troszke oleju...