Co mam zrobić aby moje 888rc były bardziej miekkie ?Chce wymienić olej tylko nie wiem na jaki i może coś jeszcze należy zrobić ?jeśli wymienie olej to naprężenie wstępne sie nie zmieni ?
Nemero pisze:Sprawa jest dość prosta :)
odlej oleju troszke a jak to nie pomoże to weź wymień spręzyny.... nic innego nie zorbisz :)
Pozdrawiam
olej sie odlewa tylko poto jesli pod koniec zbyt szybko sie utwardza, pozatym w rc sa hscv i regulacja kompresji jesli zabawa regulacja kompresji ci niepomoze to tylko wymiana sprezyn na mieksze, oleju na nizszy nieoplaca sie wymieniac standardowo jest 7,5W i takeigo sie trzymaj
Zostaw olej ten co masz. Poprostu troche go odlej i bedzie majonez. Ja tak mialem w mojej starej z2. Tam tez byl hsvc odlalem oleju i byl majonezik ;] A olej zostaw 7,5w
Sulring pisze:Zostaw olej ten co masz. Poprostu troche go odlej i bedzie majonez. Ja tak mialem w mojej starej z2. Tam tez byl hsvc odlalem oleju i byl majonezik ;] A olej zostaw 7,5w
napisze to poraz ostatni zbyt duza ilosc oleju powoduje szybkie utwardzenie sie amora pod koniec a nie twardosc przez caly skok :/, gestosc oleju tez czasem powoduje ze amor jest twardszy bo wolniej przeplywa przez tlumiki na takiej zasadzie dziala kompresja zakreca sie poprostu dziura wylotowa tlumika przez co amor jest twardszy