Kona Stinky vs Tosa Inu

groochas
moderator
Kontakt:

Post autor: groochas »

W Tosie przy dobiciu wachacz wali w obejme podsiodłową a zbiorniczek dampera w rure podsiodłową. Nie mówiąc o tym co sie dzieje z pięknym systemem FPP po miesiacu zytkowania. TOSIE mowie NIE !!
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

kona duzo "uproscila" system 4-ro zawiasowy wyzbywajac sie ogniwa horsta( nie chcieli placic za patent) ale dzieki prostocie tego zawieszenia stalo sie ono prawie niezniszczalne, rama nie posiada mankamentow typu -tosy- niestety tosa jest dla mnie po tym co przeczytalem jest rama dla niewymagajacych za duzo ale za to kosztujaca nie malo w tej chwili - ciesze sie strasznie z mojego wyboru
Local Swinga-Swinga
michal_rz
Kontakt:

Post autor: michal_rz »

wszyscy pisza o tosie... dlaczego nikt nic nie napiszeo mastiffie??? moze jest tutaj jakis uzytkownik takiego pojazdu i by sie podzielil z nami wrazeniami? fotki mile widziane:)
Bike Team Rzeszów --> http://btr.glt.pl
jaazda
Kontakt:

Post autor: jaazda »

wszyscy pierdolicie głupoty!!!!!
tosa inu to kupa te preciki przy suporcie to jedno wielkie badziewie i nie ma nic wspolnego z vpp,jest juz pare tos popekanych, znam przypadek gdzie koles kupil duncona cocka i po 10 min jazdy mu adapter pod tarcze odlecial,a nowe DM są zajebiste ,nie maja nic wspolnego ze starymi ramami, freeride 2.0 chodzi zajebiscie i nic sie z tym nie dzieje,sam przetestowalem ta rame na zawodach nokii w myslenicach i naprawde sprawila mi wielki MIŁE rozczarowanie,wybiera co trzeba,lancuch prawie wogole nie odbija,maly wplyw pracy zawieszenia na pedalowanie i ramka jest bardzo bardzo wytarzymala a przy tym lekka i nic ale to nic sie z nia zlego nie dzieje.
wkurwia mnie jak wszyscy pierdolicie a **** wiecie i cos tam uslyszeliscie od kolegi znajomego ktory widziak jak cos tam cos tam.
najpierw sami przetestujcie poogladajcie zobaczcie na swoje lasne oczy a pozniej sie wypowiadajcie
pozdro.
Stinky
Kontakt:

Post autor: Stinky »

to ty JAZDAA jakies krzywizny pleciesz, kto tu wspomnial o dm wczesnij ze tak pyszczysz to forum nie targ bab przekupek, to ze gdzies tam cos tam robiles dla mnie osobiscie gowno znaczy tak jak dla wiekszosci tutaj, jak chcesz cos konstruktywnego powiedziec to powiedz a nie bluzgaj wszystkich- robisz z siebie osobe ktora gowno wie, zastanow sie troche PEACE
Local Swinga-Swinga
Bułka
Kontakt:

Post autor: Bułka »

jaazda w takim razie twoje opinie sa tak samo z dupy wziete jak i nasze, bo sakd mozesz wiedziec czy sami na tym nie jezdzilismy ??? "od kolegi uslyszal"- a co ??? jasnowidz jestes ze o tym wiesz ????
#...#
jaazda
Kontakt:

wypowiedzi typu DM to kupa gowna to sa wlasnie wypowiedzi pyszczące,bo kiedys byly nie zaciekawe,teraz jest inaczej ,widac ze ludzie ucza sie na bledach i produktyDM sa wypasne na chwile obecna ,apropos ram duncona sam po ukazaniu sie tosy bylem zaciekawiony ta ramą,wygladala calkiem przyjemnie,praca tez nie najgorsza,no ale,wlasie ludzie zaczeli jezdzic i wszystko zaczelo wychodzic co zle,a informacje mam ze pierwszej reki bo pracuje bardzo powaznie w branzy rowerowej i to na wieksza skale.
pozdro.
jaazda
Kontakt:

co do tematu kona stinky czy tosa inu
odpowiedz jest wiadoma i oczywista ze lepsza stinky
Skylinegtr
Kontakt:

Post autor: Skylinegtr »

No tak masz racje STINKI im mniej badziewia tym mniej rzeczy do zepsucia. A z tym elementem który naciska damper to właśnie są kłopoty...nie mówie że ramka jest bez wad ale mi przypadła do gustu, natomiast wqurwia mnie fakt że tak naprawde to klienci duncona testują ich ramy i dopiero im wychodzi co jest nie tak. :(
MOnster Garage
gg:5687099
http://youtube.com/watch?v=NdaTsWqbDF0
Skylinegtr
Kontakt:

Jaazda mówisz że w myślenicach jechałeś na Dm? A w sobote po pierwszej ściance nie miałeś gleby? Bo widziałem kogoś jak tam na DM wyjebal sie.

Michał_rz: czemu nikt nie pisze o mastifie?

Odpowiedź jest prosta: sam duncon mówi że nie gwarantuje wytrzymałości przy skokach jeśli masz więcej niż 60 kg wagi ( he he ja mam 90 ) czyli to ramka do enduro.
MOnster Garage
pLuTiK
Kontakt:

Post autor: pLuTiK »

ehh.....nic z tego.....
na smierdzielu jezdzilem a toske widzialem....
o ile oko mnie nie myli to system jest BARDZO podobny o ile nie taki sam.....
jakbym mial sie decydowac na fulla....to z typowym zawieszeniem....a nie jakies cuda....nie podoba mi sie PRACA ....i wyglad
kup cos normalnego.....
pLuTiK
Kontakt:

Post autor: pLuTiK »

po tym co DM wycial mojemu kumplowi....nie kupilbyl od niego nawet NYPLA....i chooj....
co do nowego DM'a.....jest spoko....jakby nie to ze trzeba koorewsko kabinowac z siodelkiem aby przy mocnym strzale nie obcieralo o opone...
kasper22
Kontakt:

Post autor: kasper22 »

noi następna wojna rozgorzała na dh-złomie.... ciekawe kiedy sie skończy ;)
kasper22
Kontakt:

co do walącego zborniczka wyrównawczego w tosi to sie zgodze walił o ramę przy ustawieniu na 16cm skoku i braku skręcenia sprężyny ale boszka i sprawne ręce Pana Wojtka w Dunconie zozwiązały problem :) co do uderzania o zacisk to myślę ze problem był w montowaniu damperów 200mm bo u mnie przy wyciagnieciu sprężyny i złożeniu zawieszenia nie ma szans żeby ramie dotykało zacisku przy sztycy- mam 210mm damper
Endrjuz
Kontakt:

Post autor: Endrjuz »

kasper22 jak sprawdzałeś dobijanie zbiorniczka w tosie? Miałeś sprężynę założoną czy nie? i jak zaradziliście temu zjawisku. w sumie sam wezmę chyba zacznę sprawdzać co i jak z Tosą. na razie chodzi bez zastrzeżeń. A co do tematu to fajnie by porównać te ramki np. na festiwalu w Szklarskiej. Jakby stanęły obok siebie to każdy by miał możliwość samemu się przekonać o zaletach i wadach obu ram. Trzeba by o czymś takim pomyśleć.
FUNRIDER
jaazda
Kontakt:

Skylinegtr w sobote zjezdzalem jak byś zauwazył na kapciu z przodu ,jechalem tak polowe trasy,niestety za scianką na prostej obrecz wbila sie w ziemie i ssie rowerek skantowal i zaliczylem krzaczki heh to bylo zabawne,patrz uwaznie chlopie i nie oceniaj jak to mówią "po łebkach".
pozdro.
jaazda
Kontakt:

wypowiedz Plutika "co do nowego DM'a.....jest spoko....jakby nie to ze trzeba koorewsko kabinowac z siodelkiem aby przy mocnym strzale nie obcieralo o opone..."
jest nadwyraz błędna,obciera nie o siodlo lecz o przelotke do linki,i to wtedy gdy jest zle ustawione zawieszenie a jest 90 mozliwosci ustawinia i mozna naprwde zle to uczynić "zlamać"geometrie ramy.
pozdro.
Skylinegtr
Kontakt:

Jaazda a czy ja mówie że jesteś bee i wogóle cienias bo sie wydupcyłes? Fakt zdziwiło mnie że troche tak dziwnie się rower poruszał ale kapcia nie zauważyłem. Zresztą tam wszystkich "średniaków" poniewierało mocno. Jeden tak pierdolnoł w dzewo że kask mu sie posypał a on przez chwile wstać nie mógł.

Dlatego mówie spox gość jesteś i respect dla Ciebie bo startowałeś w zawodach w przeciwieństwie do mnie...bo mgłem sie tylko przyglądać.
MOnster Garage
kasper22
Kontakt:

Endrjuz: na poczatku po zjezdzie zauwazulem ze jest lakier naderwany potem zrobilem testy wyciagajac sprezyne i zlozylem zawieszenie i okazalo sie ze nie dochodzi do konca i zbiornikiem zawadza o rure podsiodlowa spilowali mi z boku boszka zbiorniczek wyrownawczy zamalowalem go i jest teraz ok :) a nie ma szans zeby ramie czarne dotykalo zacisku podsiodlowego...
ODPOWIEDZ