Rower 3500zl max

specjalized
Kontakt:

Post autor: specjalized »

ja bym wolał gianta AC :)
www.sap.end.pl - "JEAN FRANCOIS GOTUJE BURRITO"
http://tiny.pl/dgjw - anlbum na PB
Barix
Kontakt:

Post autor: Barix »

eh a ja mam dylemat Ac czy rocket:/
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

moj kumpel jezdzil wczesniej na sztywniaku mongoose+black teraz ma gianta ac+pike i jest bardzo zadowolony jezdzi ostro zarowno pod gore jak i w dol (mozna to nazwac chyba all mountain :)) rowerek w tym setupie jest bardzo uniwrsalny i ma duzy potencjal a seryjny damper wcale nie pracuje zle
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
freed
Kontakt:

Post autor: freed »

Kup krossa signa fr 2...
Świetna rama, osprzęt z grupy srama...
Odrazu jak kupisz rower,masz do wymiany : opony i dętki, klamki,oraz damper
Opony z dętkami,sprzedajesz za 60zł,klamki za 20zł,damper za 200zł
Więc,zostaje przy opcji,że masz z 3700zł.ok. 1000zł,,, Więc kupujesz oponki - maxxis lasren tt 2.35 ok. 100zł komplet,dętki continental 24zł komplet,klamki avid fr 5.0 60zł, a damper, widziałem ostatnio powietrznego 5th z blokadą skoku,powinien ładnie działać z ramką,a nie był drogi,coś ok. 700zł. W ac się nie paskuj,ja bym nie kupował roweru dla ramy... a kross świetny jest;] Bardzo mi się spodobał,i żałuje,żałuje że go nie kupiłęm...

Pozdro freed
Ride 4 Fun ! Biatch !
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

freed ludzie wy macie maxymalnie nasrane w glowie! czytajcie topici. On chce podjezdzac na tym rowerze 17-18 kg kross sign? Tak z pewnoscia bedzie zajebisty. Zwlaszcza z larsenami majacymi opory toczenia wieksze od wagonu kolejowe. AC seryjn to samo w **** wazy ma beznadziejny osprzet, a Ci co mowia, z seryjny damper ladnie pracuje chyba nie jezdzili na innym. Bo moim zdaniem nokian 2,6 w DM ds ladniej pracuje...

I dodam jeszcze, ze on nie chce roweru na ktorym mozna od biedy czasem podjechac tylko orweeru na ktorym od biedy mozna czasem hopsnac cos malego.
Ssij pento
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

http://allegro.pl/item137154140__schwin ... nowy_.html http://www.allegro.pl/item137620963__gi ... ecena.html o boże chłopie bierz schwinna cena o 300pln mniejsza od gianta ac a osprzęt z górnej póki np:ac przód przerzutka=alivio
schwinn=deore lx to jest od alivio 2 grupy wyżej bierz schwinna a nie zawiedziesz sie

pozdro
Barix
Kontakt:

ok ale ja mowie o Schwinn rocket comp a nie pro ?? czym sie rozni comp ?? od pro poza amoremk torego i tak zmienie oplaca sie dawac 3300 jak comp kupie za 2600??
JumpintheFiRe
Kontakt:

Post autor: JumpintheFiRe »

Sulring jezdzilem na: dnm st8rc, burnerze, fox vanilla r, x-fusion pva vector i na 5th elemenci tez sie zdarzylo i moim zdaniem damper z gianta pracuje na pewno lepiej niz st8rc ale to moje zdanie i nie zamierzam sie o to klocic bo to nic nie wniesie do dyskusji pozdrawiam
g3riders.com
http://matash.pinkbike.com/album/Freeride/
Sulring
Kontakt:

JumpintheFiRe mozliwe aczkolwiek sam mam gianta z foxem vanilia. I zwyczajnie mowie, ze podjezdza sie srednio fajnie :)
Ssij pento
mczuszu
Kontakt:

Barix pisze: ok ale ja mowie o Schwinn rocket comp a nie pro ?? czym sie rozni comp ?? od pro poza amoremk torego i tak zmienie oplaca sie dawac 3300 jak comp kupie za 2600??
a jak myslisz o czym sie różnią osprzętem np w compie masz terczowe mechaniki a w pro hydrauliki to powinno starczyć
Barix
Kontakt:

a sole tez sa w ac i podobno lipa?
Barix
Kontakt:

ok czyli wychodzi na to ze mechaniki sa lepsze??
i co bedzie bardziej przyszlosciowym zakupem na wypadek gdybym chcial cos po kupnie roweru zaczac jezdzic fr?? ac czy rocket bo potem napewno zmienie damper amorka hamulce ale to po jakims czasie wiec co lepiej AC??
Sulring
Kontakt:

Barix kurwa lepiej schwinna, ale kup se juz tego Ac i daj ludzia swiety spokoj. A na wypadek gdybys po kupnie orweru hccial zaczac jezdzic po szosie to kup sobie rower stacjonarny.
Ssij pento
mczuszu
Kontakt:

Sulring pisze:Barix ***** lepiej schwinna, ale kup se juz tego Ac i daj ludzia swiety spokoj. A na wypadek gdybys po kupnie orweru hccial zaczac jezdzic po szosie to kup sobie rower stacjonarny.
sam se kup rower stacjonarny. ja na twoim miejscu kupiłbym schwinna pro hample opchnoł i kupił coś lepszego nawet jak by to miało być nawet używka na allegro po tyle chodzą nowe sole http://www.allegro.pl/item138065337_hay ... shop_.html to za 400pln 2 hample sprzedasz spokojnie i kupić możesz sobie takie coś http://www.allegro.pl/item138053709_mag ... p_11_.html i powinno dać rade oczywiście troszke dołożysz ale myśle że dasz rade
Sulring
Kontakt:

mczuszu ej zobacz na topic poprzedni i jeszcze drugi o tym samym i jeszcze w moej archiwum gg. Poprostu gosc chce se kupic ac i niech se kupi. **** jego brocha skoro nie slucha rad innych.
Ssij pento
Barix
Kontakt:

Ok !! Wiec powiedzcie mi teraz czy lepiej kupic Schwinna Rocket Comp czy PRO i czy rocket wytrzyma katowanie lesie w sensie szybkie zjazdy i czy bedzie dobnrze tlumil i czy jak mi sie zachce skakac z mlych hop morkow itp to czy da rade ??
Sulring
Kontakt:

Barix tak wytrzyma. Zawieszenie dziala bardzo plynnie i przyjmenie. Co do tego , ktorego bardziej oplaca sie kupic to hmm...
Ja bym wolal compa dlatego, ze uwazam ze mx-2 beda mniej awaryjne od sole, a sile i modulacje maja bdb. Amory oba sa niezbyt rewelacyjne. Wiadomo splice lepszy dziala nawet dobrze, ale za to peka. Pro ma troche lepsze kola, ale mysle ze roznicy nie odczujesz. Reszta jest ta sama noi jeszcze przerzutka tyl klase wyzej. Czyli tak naprawde masz minimalnie lepsze kola i wyzszy model przerzutki za jedyne 800 zl. Czyli troche bezsensu. Jak kupisz compa sprzedasz axela za 400 zl na allegro spokojnie pojdzie. I kupisz sobie pike 409 i zmienisz piaste z przodu na sztywna oske. I bike bedzie naprawde zajebisty.
Ssij pento
Barix
Kontakt:

tzn bo pro mozna za 3000 kupic a comp za 2600 wiec oplaca sie dac to 400zl wiecej za te kola przezutke itp?
a ile to ma wogole przezutek itp? i jakiego amora mozna dfac do tego roweru ?? ile skoku it
ODPOWIEDZ