Mam taki problemik. Otóż jestem podczas składania roweru i dzis dostałem przednie koło. Problem jest w tym że nie mam tylniego kołoa i rower musi stać do góry nogami. I tu rodzi sie pytanie czy jesli tak bedzie stał to nic mu sie nie stanie (amorowi)? Chodzi oczywiście o dłuższy okres czasu takiego bytowania. Koło na tył zamierzam kupić na koniec. Więc prosze o odpowiedź na pytanie czy jest jakaś różnica w przechowywaniu tego amorka (chodzi o marzocchi z1 fr 2004)
Dzięki za ewentualne odpowiedzi.
A wsumie to niewiem dlatego sie pytam. Bo generalnie amorek jest stworzony do tego żeby w rowerze był w normalnej pozycji a jak go bede trzymał w drugą strone to sie obawiałem ze cus sie moze stać.
a-gang Spokojna głowa :) Ja mam pike race i rower cały czas stoi odwrocony do góry nogami bo tak mi wygodnie przechowywać rower w pokoju i nic sie nie stalo przez ponad rok. To jest tak jak byś postawił butelke z olejem dogóry dnem :PP
Aha to juz kapuje a jak to sie pisze po rozłozeniu na czynniki? up side down? Aha i jak juz mowimy (piszemy :P ) o tym to moze jak komus by sie zachciało to mógłby opisać zalety i wady takiego czegos :) i czemu (tak mi sie wydaje) te amorki z USD mają taki mały skok?
chodzi o to ze up side down maja uszczelki na dole i kiedy stoja w normalnej pozycji to sa odpowiednio nawilzone..... zwykły amor na uszczelki na gorze i dlatego lepiej go przechowywac do gory nogami. elo
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
Nemeromózg CI sie mineralizuje, a nie alu... jesli już to się UTLENIA (drobna roznica), olej moze sie zmineralizować (ale nie jestem pewien, bo mineralizacja to cos czemu olej latwo by sie nie poddał) - stracić wlasnosci, ale tylko podczas exploatacji...