Cane Corso 2006
Loook a mógłbyś wymienić jakieś minusy CC ? tzn interesują mnie wszystkie, nawet najmniejsze, jeżeli ta rama działa, wybiera i jest w stanie konkurować z pozostałymi cenowo zblizonymi chociaż z drugiej strony jaka inna tama kosztuje w okolicach 4tys i za to dostajesz damper i piaste ... więc jak dla mnie bez konkurencyjny sprzęt, ale interesują mnie jej mankamenty bardzo, bo przeczytałem wszystkie tematy o CC na tym forum i nie bardzo widziałem jakieś mantakenty, czy to prawda z tym kołem i siodełkiem, przykładowo w 15" CC i jak jest ze sztywnością boczną w porównaniu do jakiejkolwiek ramy do której mógłbys CC porównać, dzięki z góry
" Dzień bez roweru to dzień stracony "
heh jakie to szczegóły nikom? moze wkoncu przestan sie ku... bawic w PiS z ujawnianiem tajemnic jakie to wielkie uklady kolesiowskie mamy! w 2004 roku kupilem sobie 1 DC pitbulla ... i bylem niezle wqrwiony na ta firme zaczynalem dopiero jezdzic i sie rama rozdupcyla po tygodniu! no ale dobra odwiozlem ramke i po miesiacu co widze? nowke sztuke u mnie w pokoju wszystko wporzadku itd chlopaki odpisywali na maile itd.. jebla mi 2 raz w tym samym miejscu i co? nie dospawali mi nowego trojkata tylko dali rame 2005... nowecze i do tego 5 lat gwary! To sa te twoje informacje? ze nie maja w ***** ludzi? moze ich fulle to nie sa jeszcze super genialne ramy ale z przeciwienstwem to wiekszosci firm z zagranicy robi coraz lepszy sprzet a nie coraz gorszy. I powiedz mi jeszcze czemu ty takiego bzika na punkcie tego zumbi? cos ktos powie i od razu jestes jak byk na widok czerwonej plachty :|nikom pisze:mczuszu pisze: jesli chodzi o dc to swojego zdania nie zmienie bo wiem co to za firma i znam wiele szczegolow jaki potencjalny klient pewnie nie chcial by wiedziec o dunconie.
to tyle, jestem ciekawe co to za informacje masz o tym DC. Bo kazdy wie ze mieli odpaly w przeszlosci. A co teraz robia? moze te ramy to twoj projekt? tylko ci go podpierdzielili? hm.. ciekaweeee
Ravfruspokoj sie,sam stwierdziles ze uzyskales pewnosc na pierwszej stronie.musisz nas obrazac?z tego co piszesz wynikalo ze jestes doroslym czlowiekiem,a to co zaprezentowales przypomina mi moje zachowanie gdzies w 4 klasie podstawowki...wywiazala sie ciekawa dyskusja,wiec wyluzuj.
nikom-widze ze nie podniesiesz rekawicy do ktorej rzucenia mnie zmusiles?
nikom-widze ze nie podniesiesz rekawicy do ktorej rzucenia mnie zmusiles?
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
-
- Kontakt:
elvis, minusy sa, ale to generalnie kwestie marudzeniowo gustowe.
1. kat glowki ramy MOGLBY byc bardziej plaski, podobnie z katem sztycy. Takie sa moje odczucia, chociaz nie moge narzekac na to, jak rower zakreca, jak zjezdza, jak lata itp. Po prostu chcialbym zobaczyc te CC z katami o 2-3 stopnie mniejszymi.
2. Co juz wskazywalem w tescie opublikowanym w BA, a ktory juz nikom zdazyl kolokwialnie wysmiac, inaczej rozwiazalbym konstrukcje rurek laczacych profile wahacza. Uzylby raczej blachym niz rur.
3. zastosowalbym zamkniete haki zamiast otwartych, ale znowu, chcialbym zobaczyc, czy jest istotna roznica w sztywnosci tylnej osi. Pewnie i tak mocno skrecona oska jest wystarczajaco sztywna.
1. kat glowki ramy MOGLBY byc bardziej plaski, podobnie z katem sztycy. Takie sa moje odczucia, chociaz nie moge narzekac na to, jak rower zakreca, jak zjezdza, jak lata itp. Po prostu chcialbym zobaczyc te CC z katami o 2-3 stopnie mniejszymi.
2. Co juz wskazywalem w tescie opublikowanym w BA, a ktory juz nikom zdazyl kolokwialnie wysmiac, inaczej rozwiazalbym konstrukcje rurek laczacych profile wahacza. Uzylby raczej blachym niz rur.
3. zastosowalbym zamkniete haki zamiast otwartych, ale znowu, chcialbym zobaczyc, czy jest istotna roznica w sztywnosci tylnej osi. Pewnie i tak mocno skrecona oska jest wystarczajaco sztywna.
http://tiny.pl/786k
Bike Action
Bike Action
-
- Kontakt:
ravfr pisze:Ok , chciałem tylko uzyskać pewne informacje i wyszedł z tego syf. Jesteście wielkimi Dhriderami i kij Wam w Wasze kaprawe szprychy! Będę sobie mykał na CC czy na BigHicie czy na czymś innym. Wy się ***** żryjcie!
wookie85 po czym wnosisz Kolego ,że jestem gówniarzem?
po twojej wczesniejszej wypowiedzi i nazwaniem nas pojebami tylko z tego powodu iz dyskutujemy tu nieco nie na temat , z reguly leje na bluzgi ale czasem ktos przegina , a ja tu nie chce sie wyzywac wiec moze poprostu nieco wyluzuj
www.mm-foto.pl
-
- Kontakt:
no tak, napisałeś o działaniu zawieszenia na pedał w swoim trzecim poście a reszta to przekomarzanie się z nikomem czy jak mu tam, rozumiem że cane corso nie posiada mankamentów i nic mnie w niej nie zawiedzie poza tym że moze kiedyś pęc co nie zostało dowiedzione ze względu na zbyt krótki jej byt na rynku
" Dzień bez roweru to dzień stracony "
A to się nazywa nadinterpretacja, ponieważ nikom mówił o zastosowaniu tej ramy w dh, a szczęki z tą odmianą naszego sportu szczególnie dużo wspólnego nie ma, więc nie naciskaj tak na odp. jeżeli sam nie rozumiesz tekstu czytanego.piotrex pisze:Nikoś(...) Szczekim-chlopak ma skila naprawde konkretnego i sprzet pod nim naprawde po dupsku dostaje.a zauwaz ze zamienil banshee scream'a (ktorego dostal za mega niska cene,na zasadzie "sponsoringu") na CC na ktorym ostatnio krecil backflipy na dualu.
(...)
Chciałbym tylko zaznaczyć, że Cane Corso uważam za udaną ramę i chętnie bym się na nią przesiadł. Dziwią mnie tylko niektórzy użytkownicy niepotrzebnie szukający dziury w całym...
-
- Kontakt:
widze, ze zaczyna sie tutaj robic wojna modzi kontra reszta :D Skoro wszyscy jada nikoma to ja tez powiem cos. Skoro jestes administratorem, to moze laskawie zaczniesz uwazac na swoja ortografie? Wyszukalem tyle bykow, ze az zwatpilem w to ile masz lat, ale uwazam, ze nie masz 15. Daj innym dobry przyklad i postaraj sie troche. Poza tym widze, ze skoro jestes adminem to sadzisz, ze jestes najmadrzejszy? Akurat Looook pomogl mi w wielu sprawach na forum i zawsze dostaje od niego rzeczowe i wiele wyjasniajace odpowiedzi, faktycznie zauwazalne jest to, ze jest bardzo subiektwny, no moze nie subiektywny, ale o minusach ram DC nie lubi mowic :)
(nie czytalem wszystkiego odpoczatku ale tak trzy po trzy....)
Pozdro.
Pozdro.
http://www.pinkbike.com/photo/1101108/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
http://www.pinkbike.com/photo/971071/
nie rób z tego wielkiej afery, bo nie czytając wszystkiego od początku piszesz bzdury :]Swistak1989 pisze:widze, ze zaczyna sie tutaj robic wojna modzi kontra reszta :D Skoro wszyscy jada nikoma to ja tez powiem cos. Skoro jestes administratorem, to moze laskawie zaczniesz uwazac na swoja ortografie? Wyszukalem tyle bykow, ze az zwatpilem w to ile masz lat, ale uwazam, ze nie masz 15. Daj innym dobry przyklad i postaraj sie troche. Poza tym widze, ze skoro jestes adminem to sadzisz, ze jestes najmadrzejszy? Akurat Looook pomogl mi w wielu sprawach na forum i zawsze dostaje od niego rzeczowe i wiele wyjasniajace odpowiedzi, faktycznie zauwazalne jest to, ze jest bardzo subiektwny, no moze nie subiektywny, ale o minusach ram DC nie lubi mowic :)
Pozdro.