buty narciarkie :P

HuGOn
Kontakt:

buty narciarkie :P

Post autor: HuGOn »

siemano , wiem ze to forum rowerower, ale pewnie w zimie jezdzicie na nartach.chcialbym sobie kupic buty firmy head z systemem auto ski walk . i moje pytanie dotyczy tego wlasnie systemu. czy jest on niezawodny ? czy pomaga tak naprawde przy chodzeniu i zdejmowaniu buta ?
pozdrawiam :)
ZioomeK
Kontakt:

Post autor: ZioomeK »

to zalezy jak jezdzisz na nartach... jezeli jezdzisz bardzo dobrze to nie kupuj zadnych butow z jakimi kolwiek systemami ulatwijacymi chodzenie, zdejmowanie itd... jak pojawiaja sie takie systemy w bucie to masz pewnosc ze but nie bedzie twardy a co za soba idzie nie bedzie stabilny, nie bedzie przenosil kazdej namnijeszej twojej reakcji na narte (w sensie jak poruszysz noga to narta nie bedzie od razu reagowac) jak jezdzisz srednio lub dopiero zaczynasz to mozesz sobie takie buty kuoic, napewno beda wygodniejsze, nogi cie nie beda bolaly na poczatku kazdej jazdy... itd... a swoja droga systemy skiwalk zazwyczaj slaop dzialaja :D
ed3ride
Kontakt:

Post autor: ed3ride »

polecam Lange ;] jakies compy, na allegro sa dosc tanio http://allegro.pl/search.php?string=lange+comp fajne buciki do szybszej jazdy i bardzo wygodne
greenman
Kontakt:

Post autor: greenman »

system ski walk no wg mnie to jest taka lipa.. co z tego ze go masz dasz opcje walk to i tak sie bedzie zle chodzilo bo buty naraciarskie nie sa do chodzenia..but staje sie troche bardziej elastyczny i mozesz ruszac noga do przodu, a ski to masz twardy but nie ruszasz nim do przodu ani do tylu...moze fajny bajer ale ...teraz wiekszosc butow to ma...troche ulatwia chodzenie ale i tak zle sie chodzi...

Pozdrawiam
www.pinkbike.com/photo/3993305/ :)
Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

Leang zamarzaja i ciezko je wlorzyc a te heady to czesto utrudniaja wiec nie wiem...zawija sie jezyk plastik sie sie wgniata w noge i nie wiem czy ulatwiaja chodzenie :/
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
ed3ride
Kontakt:

klucil bym sie z tym zakladaniem ;P bo mi sie tam je dobrze zaklada ;]
HuGOn
Kontakt:

glownie zalezy mi na latwiejszym zakladaniu i zdejmowaniu , bo mialem takie heady eazon i je sie ciezko zakladalo :P
to macie jeszcze cos do powiedzenia na temat tego auto ski walk ?
TC
Kontakt:

Post autor: TC »

Daruj sobie te wszystkie pierdoły. Im prostszy but tym lepszy, nie ma sie co zepsuc. Do jakiej narty i umiejętności chcesz te buty?? Nie kupuj przypadkiem twardych butów(flex powyzej 100), bo sie mozna zameczyc.
HuGOn
Kontakt:

buty do 250zl bo musze jeszcze wiele rzeczy zalatwic , narty ok 170cm umiejetnosci srednie :P
Kacuś
Kontakt:

Post autor: Kacuś »

Za 250 zł to raczej urzywane, salomon ma całkiem dobre buty dla poczatkujacych (performa itd.) a te systemy to kicha mialem cos takiego raz 3 lata temu i odrazu sie spieprzylo. A tak na marginesie ma ktoś do sprzedania fane narty, twarde mały promien, urzywane ( dynastar omeglass,omecarv, fishery rc4 atomic sl) 165-170cm najlepiej kraków i okolice
Riding a bike is only way to stay allive
poor
Kontakt:

Post autor: poor »

ja wlasnie kupilem takie :
http://www.skionline.pl/sprzet/index.ph ... grupy=1587
a but, zalezy jak jezdzisz i jaka masz narte.. bo neima sensu kupowac miekih kapci do twardej narty dwa ze ja radzilbym przymierzyc w miare mozliwosci najpierw buta,kazdy ma inna stope, ja man przyklad drobna ale platfusa i langi ,techinice czy salomony "miazdzyly" noge a nie dobrze czymały...a atomice mi spasily.Flex jak jezdizsz umiarkowanie to hyba maks 70-80(poczytaj na www.skionline.pl)
Co do ceny..nowki bedzie trudno wyrwac za 250 odpowiednie ,skoro jezdizsz sredmio(niepoczatkujaco) raczej szukaj urzywek hoc jak to wiadomo z urzywakmi roznie bywa...
aha co do tego systemu to szkoda sie pakowac w takei cuda... buty narciarskie sa do jezdzenia a niechodzenia ,szkoada bulic za takie bajery watpliwej przydatnosci...
pozdr
babolfr
Kontakt:

Post autor: babolfr »

nie kupuj tego pod żadnym pozorem!!!! przy ostrzejszej jeździe wiązanie może nie wytrzymać przeciążeń i się wypiąć(co wiadomo do czego prowadzi). No chyba że jedzisz lightowo i wolisz podchodzić pod góre niż zjeżdżać. Twoja decyzja... ja jednak nie polecam
tanie części, ciuchy, kaski, ochraniacze troya, foxa, thora itdi... 4920194
jasiek
Kontakt:

Post autor: jasiek »

ed3ridehahhaa porypało Cię??!!
Lange mają twardośc 120 (te co pokazałeś)
On chce jakieś wygodne buty, a nie zawodnicze. Wątpie żeby się je łatwo zakładało

Jak chcesz to mam do sprzedzania <sorry za ogłoszenie xD>
Salomony performy 7.0

http://www.allegro.pl/item138827218_sal ... a_7_0.html

Wygodne i moim zdaniem łatwo się je zakłada
http://www.pinkbike.com/photo/5983663/
mAcieKz
Kontakt:

Post autor: mAcieKz »

nie bierz tego, to lipa jest. but traci na szywności a to gówno daje ten ski waolk. wiem bo miałem 3 lata jeździłęm w takich butach, a jak sie przerzuciłem na buty bez ski walka to jest o niebo lepiej
www.roztocze.yoyo.pl
Hec<JABIKES>
Kontakt:

Post autor: Hec<JABIKES> »

Nie. zadnych ski walk. buty sie rozbijaja, traca na sztywnosci, i lipa. dobrze sie chodzi w nawet zapietych setkach. ale jak chesz chodzic rozpinasz gorne klamry i jet lajcik. te systemy szczerze sa dla starszego pokolenia, aka 50tki, ktorzy licza na wygode... podczas chodzenia a nie jezdzenia.
Osobiscie odradzam.
ed3ride
Kontakt:

mialem na mysli comp 100, sam mam takie i wiem co mowie da sie w tych butach serio dlugo wytrzymac ;] moj rekord to od 8 rano do 22, a propo butow co gniota noge masz rozne wkladki np. medium fit czy low fit zalezy to od stopy, ja planowalem sobie kupic buty z atomica niestey niie umialem do nich wejsc ;/ nawet moj stary co ma mniejsza stope tez nie umial,
HuGOn
Kontakt:

sory ze odswiezam temat :P
co myslicie o butach salomon performa 660 i performa 7.0 ? czym sie roznia te modele ? pozdrawiam
HuGOn
Kontakt:

up
ODPOWIEDZ