Paul, wizualnie to rower wzbudza duze zaufanie i jest faktycznie ladny, ale sie zastanawiam, co kierowalo konstruktorem Demo, kiedy umieszczal damper pod tak glupim katem. Ostatnio podobnie zalatwiony damper widzialem w Scott FX-3 bodajze.
LooK O.nie porownuj sztywnosci wachacza demo z wachaczem scotta,
ale mniejsza o to ... widocznie damper mial jakis feler, bo na codzien to dampery w demo sie nie lamia ...
chyba miał weim ze wysyłał go juz 2 razy do naprawy i go naprawilai a teraz wiem ze zaliczył glebe i wlnoł w wystający pien i to go załatwiło wiec jest to uszkodzenie mechaniczne
My bike:
http://img338.imageshack.us/my.php?image=img9516fc9.jpg
A gdzie ja porownuje sztywnosc wahaczy? Tu nie chodzi o sztywnosc boczna i swoja droga, nie rozumiem, dlaczego FX-3 czy tam 2 mialby miec duzo mniejsza sztywnosc wahacza.
Czy on oby napewno jest zlamany , czy tylko sie rozkrecił? Jeżeli tuleje stawiają zbyt duzy opór, to w takim przypadku damper sie ugina - (nie w sensie, z tloczek wchodzi w środek lecz ugina siętak jak łuk). Czesto fox'y tak sie rozkrecaluy. POZDRO
heh tez tak miałem załatwiłem nowy damper manitou metel rp w minutke eh, dzieje sie tak jak sie za mocno przykręci tuleje i jak sa niewymiarowe do odpowiedniej ramy. Wszystko zakonczylo sie Happy endem uznali gwarancje po 3 miesiacach;/ pozdrawiam
LooK O. Ostatnio słucham o tym aż za wiele, każda kobieta Ci powie "Dobry wygląd wymaga wyrzeczeń" :P może demo projektowała kobieta? chociaż w sumie nie ma uchwytu na grzeień, szminke etc,, wiec chyba nie.:)