Malowanie roweru - ile?

piotrex
Kontakt:

Post autor: piotrex »

papierem sciernym mozna probowac,ale ja bym to jakas szlifierka jebnal...zanim zaczniesz malowac pamietaj o podkladzie...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
SegatiV
Kontakt:

Post autor: SegatiV »

nie prubuj sprayem bo ciulato wyjdzie idz do jakiegos profi kolesia z aerografem kup 100ml bialego lakieru akrylowego + utwardzacz (mnie wyszlo 13.5 ale w sklepie 1km dalej blizej centrum krzyczal 20 za calosc ) i niech ci walnie 2 warstwy i bedzie ok bedziesz mial do wyboru kupe bieli i matu (zalezy od marki bryki) zaplacisz za calosc ok 3-4 dych a bedzie zajebisty efekt on sam odpowiednio go przygotuje a jak nie to papierem sc. lekko zmatowic ,a nie do "szlifierki "-_-!

nie ma chyba lakiesu bezbarwnego matu ale cos obilo mi sie o uszy ze jesli taki lakier potraktujesz papierem sci 1200 - 2000. to da rade
BoNuS
Kontakt:

Post autor: BoNuS »

Witam. dołącze sie do temtu. Mam bmx myślaęłm o pomalowaniu go. kumpelma aerograf i mi za free pomaluje tylko musze mu farbe kupić. chce zeby rower był taki fest pomarańczowy. jaką farbe kupić i ile jej trzeba. z gory dzieki za pomoc. pozdro
BMX jest Bogiem, skakanie nałogiem, x-up podstawą a dirt zabawą.
rzezbi
Kontakt:

Post autor: rzezbi »

http://www.cyfronet.pl/rowery/malow.html
piotrex pisze:niektore santy sa anodowane-ta powloka bardzo ciezko sie sciera i rysuje.
chyba cos pomyliles ... Mysle ze anoduja te ramy po to aby im nadac ladny kolor, powierzchnia sie rysuje na 100% bo co to niby by mialo byc zeby sie nie rysowala ;) warstwa powstala po anodowaniu i tak jest przykryta lakierem ... anodowanie to nie jest lakier, to jest cos takiego ze w wyniku anodowania aluminium pokrywa sie jakims tlenkiem, mozna tez nadac mu barwe i bardzo ladne kolory wychodza wiec moze dlatego sa anodowane ... A co do malowania proszkowego to slyszalem ze kolory wychodza takie jakies dziwne.
Kart_kRk
Kontakt:

Post autor: Kart_kRk »

Bylo w pyte takich tematow juz :/

Malowanie ok 100zl kosztuje a kolor juz sam sobie wymysl.
Banda:
http://www.pinkbike.com/photo/3491292/
ODPOWIEDZ