Jak nabijać stery?

SuperKoń
Kontakt:

Jak nabijać stery?

Post autor: SuperKoń »

Mógłbym prosic o instrukcje :D?? dzieki :D jak sie powtarzam to sory :/ ale ta wyszukiwarka jest do dupsy :/ sory
Let's ride and don't stop flying again...
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

A jak mozna kurwa nabic stery? No pytanie jest bezsensu na maxa. Wkladasz w glowke ramyi napierdalasz mlotkiem. Starajac sie nie porobic wgniotow. A jak nie umiesz to oddaj do serwisu. Bo zaraz beda pytanie typu jak zalozyc detke.
Ssij pento
SuperKoń
Kontakt:

Post autor: SuperKoń »

ej no nie przeklinaj, bo nie wiedzialem czy wkladasz same miski czy calosc czy kur*a co a ty sie odrazu burzysz. i dzieki za wytlumaczenie a detke to umiem zalozyc :PP i nie wnerwiaj sie po to chyba jest "dla poczatkujacych" nie? eh - nerwus
Let's ride and don't stop flying again...
konex
Kontakt:

Post autor: konex »

Sulring Jak ty tak składasz i serwisujesz swoje rowery to się nie dziwie że Ci coś ciągle strzela...W sumie nie jest to takie hop siup, aczkolwiek też nie jest większą filozofią...
Najlepiej w serwisie, gdzie nasmarują Ci to wszystko i wcisną miski specjalnym przyrządem serwisowym
Ale w domu też możesz próbować, jeśli są to na przykład półzintegrowane stery jak w Dragstarze powiedzmy możesz wziąć drewnianą deseczke albo gumowy młotek i kontrując możesz ponabijać nasmarowane miski.
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

ja bym nie radził samemu nabijacv.... mimo iuz kiedys sam wziełem stery i zaczałem w nie napierdalac az wlazły :)) od 6 miechow juz sie trzymają :] ale teraz wiem jaki kretynizm popełniłem :))
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
enter
Kontakt:

Post autor: enter »

ja sam nabijalem drewniana palka lub mozna taKA GUMOWA I jest git bez wgniotow
sprzedam rame GT Zaskar moje gg 3550639
mozartt
Kontakt:

Post autor: mozartt »

Sulring to zajebiście muszą wyglądać Twoje stery ;]
Do tego jest taka prasa:

http://www.parktool.com/products/detail ... item=HHP-2#

w każdym serwisie to powinni mieć... Szkoda ramy i sterów jak chcesz wbijac młotkiem:)
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

Sulringno fajnie najlepiej "nic na siłe wszystko młotkiem" tak to możesz co najwyzej stery rozpier..... oraz rame idź najlepiej do serwisu dasz 15pln i masz zajebiście nabite stery i prosto co najwazniejsze :D
wujekeman
Kontakt:

Post autor: wujekeman »

od 12 lat wbijam stery za pomocą młotka i deseczki i jeszcze nigdy nic nie spi. erdo. liłem... z wyczuciem panowie , z wyczuciem......
https://www.facebook.com/brodacimechanicy
czarny_kot
Kontakt:

Post autor: czarny_kot »

Ja po raz pierwszy robiłem tą opercje jakis miech temu i nie bylo zadnych problemow :) Njapierw sie balem, ale okazalo sie ze nie ma czego. Ja mam zintegrowane, nie wiem jak tam jest ze zwykymi. Ale to też chyba nie probem, nie? A ja to zrobilem w 10 minut, samym młotkiem. Sory no ale 10 minut to będzie szybciej niż dotarcie i oderbranie sprzetu ze sklepu + jeszcze 15zl nie tracisz :)
Ahh... Ah... Jak fajnie się śmiga rowerkiem po deszczu ;]
tinkki
Kontakt:

Post autor: tinkki »

młoteczkiem przez deseczke i powoluteńku nabijamy zwracając uwagę czy równiutko wchodzą z każdej strony- najlepiej we dwóch to robić- druga osobka trzymie ramke z głoweczka połozoną na jakims równym blaciku a Ty sob9ie spokojniutko możesz pukać młoteczkiem ;)
Pozdro
Sulring
Kontakt:

Post autor: Sulring »

Dokladnie tez wbijam od sporego czasu mltoeczkiem i dziala. A w moim smiesice sa takie serwisy, ze tez wbijaja mlotkiem. Wiec coza roznica czy ja bede napierdalacm lotkiem czy oni? Ano taka, ze ja zrobie sobie to za free.
Ssij pento
łukiś
Kontakt:

Post autor: łukiś »

Sulring bez urazy ale masz swietny serwis :)) pozdrawiam
http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=9975294 rower na czesci !
sebonk
Kontakt:

Post autor: sebonk »

Sulring

o kur'wa to zes pierdolnal, a serwisy to faktycznie masz zajebiste, no az mnie nosi jak to czytam...
a co do autora topiku to radze zaniesc do DOBREGO serwisu a nie takiego w ktorym wala mlotkiem....Ja osobiscie wciskalem stery w imadle ale nie wiem czy masz dostep do takiego o takim rozstawie szczek....
Miodożer.
mczuszu
Kontakt:

Post autor: mczuszu »

Sulringnie no zajebisty masz tam serwis w tarnowie że nabijają stery młotkiem jak ktoś by zobaczył że ja tak robie u siebie w serwisie to by pewnie zabrał rower w pizdu i poszedł i rozpowiadałby ze u mnie sie nieznają na mechanice rowerowej O_o
bronek1301
Kontakt:

Post autor: bronek1301 »

Sulring pisze:napierdalasz mlotkiem
ehhhhhhh...
[S] zbroja Utika gg: 6341288
Roman_Maxx
Kontakt:

Post autor: Roman_Maxx »

Jełi ktos sšdzi, że jak co robi długo to jest to dobra metoda, do jest tak samo kiepski jak komuchy wierzšcy w swoje chore ideały.
Bez względu na to jakie sš to stery, wszelkie moetody młotkow sš technologiš niszczšcš ze względyna udar. Stery zawsze ele to zawsze powinny być wciskane na zamr do ramy.
Po pierwsze bo to gwarantujeże zawsze osiowo wprowadzi je na swoje miejsce.
Po wtóre, wciskanie gwarantuje że nie uszkodzisz bierzni łożysk.

Czyli albo tzba miec odpowiednie duże imadło ablo zanieć do zawodowego serwisu gdzie majš odpowiedni przyżšd!
Przykład takowego, które planuje czoła ramy i wciska stery zobaczcie w załšczonym linku;
http://www.cambriabike.com/shopexd.asp?id=20880

albo tylko do wciskania sterów; http://www.cambriabike.com/shopexd.asp?id=10551
Kontakt:

Post autor: krycham »

No najlepsze jest imadło albo jeszcze lepiej prasa jak ktos ma - w zyciu moich hope'ów bym nie uderzył młotkiem :)
Przepraszam, którędy na Warszawę ??
Yogi
Kontakt:

Post autor: Yogi »

o ja jebe...

...młotkiem to moze potraktowałbym stery VP i rame pointa.

W zyciu nie dałbym mojej byłej ramy za 2.ooo i sterów za kolejne 200zł nabijać deską i młotkiem
osobiście moja lalunia miała nabijane stery specjalną wciskarką jka podał Roman_Maxx
[s]
SANTA CRUZ JACKAL
na części
www.skocz.pl/Rower4sale
ODPOWIEDZ