hydraulik zmiana linki - porblem
hydraulik zmiana linki - porblem
hej mam taki problem, mam Avid Juicy 5 i linkę chciałbym przełożyć przez rurę sterową a nigdy nie rozkręcałem hydraulików, i boję się że mogę coś nabroić, odpowietrzyć itp, nie wiem nie mam pojęcia, proszę napiszcie jak się do tego zabrać, tzn. chyba wiem jak odręcić sróbę mocującą linke:] ale na wszelki wypadek wszystko napiszcie, na co uważać i czy poźniej trzeba to jakoś odpowietrzać czy jak??? macie jakieś zdjęcia rozebranego hampla?
wielkie dzięki za wszelką pomoc
wielkie dzięki za wszelką pomoc
http://dynuel.pinkbike.com
linka normalna od avida:> a nie da się jakoś zrobić by się nie przecinała???
kurde przecież Ci w serwisie to tacy sami ludzie jak my, a zwłaszcza tutaj w Anglii to już sami idioci:] powaga raz byłem z Giantami MPH i chciałem zmienić tylko klamiki na odwrót lewa do prawego ... a on po prostu normalnie odkręcił w rękach i zamienił, co z tego ze powietrza się dostało, płynu się wylało, ale koleś powiedział że będzie ok... no troche mnie tym rozwalił, ale w sumie z hamplami do dzisiaj nie miałem problemu...
jak będę miał instrukcję, dokładny opis i uwagi osób które już to robiły i się znają, zrobię to tak samo dobrze:P
kurde przecież Ci w serwisie to tacy sami ludzie jak my, a zwłaszcza tutaj w Anglii to już sami idioci:] powaga raz byłem z Giantami MPH i chciałem zmienić tylko klamiki na odwrót lewa do prawego ... a on po prostu normalnie odkręcił w rękach i zamienił, co z tego ze powietrza się dostało, płynu się wylało, ale koleś powiedział że będzie ok... no troche mnie tym rozwalił, ale w sumie z hamplami do dzisiaj nie miałem problemu...
jak będę miał instrukcję, dokładny opis i uwagi osób które już to robiły i się znają, zrobię to tak samo dobrze:P
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
a)w hydrauliku jest przewod nie linka
b)jak nie umiesz,to sie za to nie zabieraj,zwlaszcza ze z doswiadczenia Ci powiem ze odpowietrzanie avida wymaga troche wiedzy i doswiadczenia
c)znajdz jakiegos polaka w serwisie rowerowym-on Ci to zrobi,bo angole to faktycznie maja dwie lewe rece :/...
b)jak nie umiesz,to sie za to nie zabieraj,zwlaszcza ze z doswiadczenia Ci powiem ze odpowietrzanie avida wymaga troche wiedzy i doswiadczenia
c)znajdz jakiegos polaka w serwisie rowerowym-on Ci to zrobi,bo angole to faktycznie maja dwie lewe rece :/...
Nie udzielam porad przez PW/nie skupuje sprzetu
aaaaaa kapuje skąd ta pomyłka, ja pisząc "linka" miałem na myśli ten przewód:P no wiecie to też niby linka:P tak tak wiem że tam jest w środku płyn:>
no jak to po co by się linki... no te przewody... nie plątały, z tyłem się jakoś uporałem mogę spokojnie robić 2,5 (900 stopni) w prawo i 2 obrotów, a jak założe przedniego hampla to zrobie tylko jeden obrót w prawo i to też musze robić to telikatnie by linka nie zawadziła o amora i w ogole...
tak mam pike ustawionego na 140mm
no jak to po co by się linki... no te przewody... nie plątały, z tyłem się jakoś uporałem mogę spokojnie robić 2,5 (900 stopni) w prawo i 2 obrotów, a jak założe przedniego hampla to zrobie tylko jeden obrót w prawo i to też musze robić to telikatnie by linka nie zawadziła o amora i w ogole...
tak mam pike ustawionego na 140mm
-
- Kontakt:
nie miałem nigdy hydraulicznego hamulca, ale ruszając głową a pozniej robiąc wygladało by to tak: spuscił bym płyn z hamulca, pozniej odkręcił przewód i przeciągnął go którędy tam chcesz, skręcił hebel do "kupy", napełnił i odpowietrzył. Pewnie te dwie ostatnie czynności mogą być skaplikowane dla niewtajemniczonych ale napewno znajdziesz w necie jak to zrobic prawidłowo, pobawisz sie troche i bedzie git.
p.s niewiem jak mogł Ci działac poprawnie ten zapowietrzony MPH jak ten angol tak poprostu odkrecił klamke i wkręcił nową... :/
p.s niewiem jak mogł Ci działac poprawnie ten zapowietrzony MPH jak ten angol tak poprostu odkrecił klamke i wkręcił nową... :/